free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legígéretesebb őszi premier

Borsa         Címkék: kultúra, lista, ősz, premier, színház 0 hozzászólás

Az ősz nemcsak az iskola és a harisnyaszezon kezdetét jelenti, a kulturális élet is új erőre kap. Összeszedtük a kezdődő évad öt legígéretesebb színházi premierjét.

A kellemetlen, nyálkás idő beköszöntével szinte egy időben nyitnak a színházak is, kezdődik a városi kultúrszezon, ami legyünk bármennyire nyárimádók is, mindig örömmel tölti el a szívünket. De talán pont a bőség zavara az, ami miatt nem is tudjuk hirtelen, hogy merre is induljunk. A Borsa most is segít, alábbi listánkba a legígéretesebb őszi premiereket válogattuk be.

 

www.port.huA mizantróp

Kezdjük mindjárt egy testhezálló darabbal, az Örkény István Színház szeptember 26-án mutatja be Jean-Baptiste Poquelin Moliere A mizantróp című darabját, melyet Gothár Péter rendezett. Olyan színészeket láthatunk majd a színpadon, mint Gálffi László, Mácsai Pál, Hámori Gabriella vagy Für Anikó. A történet pedig egy igazi különc figura drámája, aki Rousseau szerint a tiszta ellenpontot képviseli a velejéig romlott társadalomban.


Bemutató: 2008. szeptember 26.
Örkény István Színház


www.rs9.huBeckettre várva

A cím ismerősen cseng, de mégis fura, az eredeti ugye úgy lenne, hogy Godot-ra várva, és ha még azt is odabiggyesztjük az elejére, hogy Samuel Beckett, akkor nagyjából összeáll a kép. Jelen esetben a zseniális Beckett klasszikus parafrázisáról beszélünk, amit Podmaniczky Szilárd írt és Dobay Dezső vitt színre. A történetben két állástalan öregember találkozik a senkiföldjén, akikről kiderül, hogy színészek és éppen egy darabra várnak, amiben életre kelhetnek végre. Ígéretes a sztori, ahogyan a szereposztás is.

Bemutató: 2008. szeptember 26.
RS9 Színház

 

 

www.thalia.huSzerelmi Körutazás

Ennek a darabnak már a címe is jó, hát még ha rájövünk, hogy egy W. Somerset Maugham-művel állunk szemben. A Thália Színház a Soproni Színházzal együttműködésben vitte színre az angol főúri körök szerelmi csatározásairól szóló tipikus szalonvígjátékát, melyben a szerelem mindenhatósága kerül terítékre, természetesen felettébb humoros és cinikus keretek között. A könnyedebb színházi programok kedvelői biztosan imádni fogják Meczner János rendezését.

Bemutató: 2008. október 6.
Thália Színház

 

 

www.nemzetitancszinhaz.huTraviata

A Bozsik Yvette Társulattól már megszokhattuk, hogyha ők nyúlnak valami klasszikus alaphoz, akkor a végeredmény biztosan vibráló és friss képét adja majd a jelennek. A zeneirodalomból válogatni pedig külön ínyencségnek számít, két éve már feldolgozták Mozart Varázsfuvoláját, most jön Verdi és a Traviata, természetesen mindez a tánc gyönyörű nyelvére konvertálva és igazodva a jelenhez.Bemutató: 2008. szeptember 20.
Nemzeti Táncszínházwww.mark-wohlrab.deTurandot

Akik pedig a komolyabb zenés színházat részesítik előnyben, vagyis az operát, azoknak a MüPa ünnepi sorozatának legújabb premierjét, Puccini Turandot előadását ajánljuk. A darabot Kovalik Balázs vitte színpadra, az est karmestere pedig Stefan Soltesz lesz. A közreműködők között ott az egész Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara a Gyermekkórussal együtt. Igazán nagyszabású bemutatóra készülhet az, aki szereti ezt a műfajt.


Bemutató: 2008. szeptember 16.
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, Művészetek PalotájaLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés