free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sokkoló plakátok

Borsa         Címkék: afrika, kishír, nélkülözés, reklám, sokkol 0 hozzászólás

Egy trendi táska nélkül még meg lehet lenni, de más dolog az ivóvizet nélkülözni. Hollandiában sokkoló reklámok hívják fel a figyelmet az afrikai szegénységre.

Ha egy reklámfotón a modell pózolva tart kezében egy terméket, akkor általában arról van szó, hogy a kézben tartott termékre akarja felhívni a plakát a figyelmet. Ám, ha a modellek csontsovány afrikai emberek, akkor más kontextusba kerülnek a dolgok. A Saatchi & Saatchi reklámügynökség által készített hirdetések majdnem olyanok, mint egy megszokott reklámplakát. Legtöbb esetben még a csontsovány modell is stimmel, csak épp egy átlagos reklámmodellnek önszántából, divatból, vagy torz elvárások miatt zörögnek a csontjai.

www.thisnext.com

Ezekről a képekről viszont nélkülöző emberek néznek ránk. A megszokott, mesterkélt pózok groteszkül hatnak és a kezükben lévő számunkra elengedhetetlennek tartott divat és élvezeti cikkek nevetségesen haszontalannak tűnnek. Bár az üzenet képileg is nagyon erős, az apró betű még rádob egy lapáttal. A "reklámozott" termékek - nem is túl borsos - ára alatt látjuk, hogy ezeknek csak töredékébe kerülne, az, hogy ezek az emberek vízhez jussanak, fedelet kapjanak a fejük fölé, vagy megvehessék egyheti élelmiszer adagjukat. Az pedig már kimondatlan marad, hogy valószínűleg mégsem kapják meg ezeket.

Az ütős plakátok egy holland Cordaid Mensen in Nood (Nélkülöző Emberek) nevű segélyszervezet figyelemfelkeltő kampányának részei. Eredeti és hatásos módon döbbentenek rá minket, hogy míg mi mindent megadnánk egy új after shave-ért, addig vannak, akik egy vödörnyi vízhez sem jutnak hozzá.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés