free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Melegen a gyantában

Borsa         Címkék: gyanta, láb, meleg, púder, szőrtelenítés 1 hozzászólás

Borsamunkatárs döntött: amit eddig a kozmetikusnak kifizetett szőrtelenítésért, azt inkább a jövő évi nyaralásra szánja. Nem marad szőrös, megtanul házilag gyantázni.

Az ősz beköszöntével lehetőségünk nyílik arra, hogy a nadrágos, harisnyás hónapok során elsajátítsuk az otthoni gyantázás trükkjeit, így jövő nyáron már nem kell azzal foglalkozni, hogy milyen epilálást válasszunk.

Ha valamire, akkor a szőrtelenítő gyantázásra igaz a "szépségért szenvedni kell" női mondás. Aki  feküdt már valaha a kozmetikus kínzóasztalán annak érdekében, hogy változatos helyeken felbukkanó szőrszálaitól megszabaduljon, az a fájdalom új formáját ismerte meg, amely épp csak lecsúszik a dobogóról a vesegörcs, gyerekszülés, fogfájás trió mögött. Amúgy természetesen ez is megszokható fájdalom, ám leginkább a lábszár az, ami könnyen hozzászokik a nagy recsegve tépéshez, a hónalj és az intim tájék sokadik nekifutásra is pokoli kín tud lenni. Viszont, ha valaki inkább a borotválás mellett dönt, vagy egyéb módszerekhez folyamodik, számolnia kell azzal, hogy az idő múlásával - és itt évekről beszélünk - valóban jelentősen megerősödhet a szőrzete.Borsamunkatrás például szerencsés, mert szőkének született és bár a haja jelentősen besötétült, a szőrzete gyenge és pihés maradt. Sajnos ez manapság már csak a karjain látszik, tekintve, hogy tizennyolc éves korában őt is elkapta a nagy szőrtelenítési láz és gondosan leborotválta lábszáráról a pihéket. Na, azóta is epilál és szidja magát, hogy már megint nem hallgatott az anyjára, aki szintén a pihések táborát erősíti és sohasem kellett szőrtelenítenie - volt tehát ideje kitapasztalni, hogy melyik módszer az üdvözítő számára. 

Módszerek, eszközök

A borotva, ami mindig kéznél van és pikk-pakk végezhet a művelettel, de sajnos manapság már három naponta ismételnie kell. A tépkedős gép, ami fájdalmas és kevésbé hatékony, a vegyi krémek, amiktől irtózik, mert az a képzete van, hogy hosszas használat után súlyos elváltozások lesznek a bőrén, a hideg gyanta, ami semmire sem jó és persze a meleg gyanta, ami minden szőrszállal elbán, csak hát menni kell a kozmetikushoz. Ezért aztán döntött. Jöjjön a hagyományos, nem patronos meleg gyanta, az egyetlen igazán megbízható módszer, de ő bizony megtanul saját kézzel gyantázni! Így is történt. Még nem profi, de már van mit megosztania Borsaolvasókkal.Hagyományos meleg gyanta, amiben többek között fenyőgyanta, paraffin és méhviasz található, majd minden illatszerüzletben kapható, de az alsó polcokon kell körülnéznünk, ha meg akarjuk találni. A mellékelt leírás alapján csak melegíteni, kenni, rántani kell és kész is a bababőr. A valóságban ennél azért bonyolultabb.

Mielőtt használatba vennénk, a hatékonyság érdekében érdemes kiégetnünk a gyantát. Hibátlan zománcú kis lábosba tesszük - ez már örökre gyantás lábos lesz - és egészen kis lángon (mokkaégő) melegíteni kezdjük. Folyamatosan melegítjük, akár órákon keresztül sőt, napokon át visszatérhetünk hozzá, újra és újra felolvasztva, lassan főzögetve, egészen addig, amíg a színe teljesen besötétedik és mély karamell barna nem lesz. Másik jele a sikeres kiégetésnek, hogy erős illatot áraszt, illetve hűléskor buborékok jelennek meg a felszínén. Összesen legalább hat-nyolc órányi előkészítés szükséges.

Ezek után lehet nekiállni a szőrtelenítésnek. Nagyon fontos, hogy észben tartsuk, a gyanta nagyon komoly égési sérüléseket okozhat, úgyhogy csak ésszel, odafigyelve, semmi mással nem foglalkozva szabad a műveletet végezni!A gyantát maradéktalanul felolvasztjuk, majd kevergetés nélkül hűlni hagyjuk. Ne vigyük a fagyos erkélyre, szobahőmérsékleten, lassan hűtsük vissza, amíg a teteje rugalmas nem lesz, de alatta még folyékony az anyag és ha felkeverjük, mézsűrűségű masszaként csurog le a spatuláról.

Fogjuk meg a lábos alját, ha nagyon meleg, de elviselhető a tenyerünk számára, már vonulhatunk is a fürdőszobába. Száraz, tiszta bőrfelületet lehet jól gyantázni, az izzadt bőrről leválik a matéria és a szőrszálak is kicsúsznak belőle. Ezért érdemes egy nagyon kevés hintőport is végigsimítani a kezelendő felületen. Azok a szőrszálak az ideálisak, amelyek négy-hat milliméter hosszúságúak, ezek jól beleragadnak a gyantába és nem szakadnak bele a bőrbe lerántáskor.

1. Melegen a gyantában
2. Kezdődhet a csupálás!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés