free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Fűben, hátulról

Borsa         Címkék: , kultúrtripp, mundroczó, program, színház 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

A maradjunk otthon punnyadni vs. mozduljunk ki mérlegelés ezen a héten is az utóbbi javára dőlt el. Az érvek: harminc év elektronikus kütyüi, parkolóparkok a belvárosban, költészetvásár, paralel fotók, Mundruczó retró és a színház hátulról. Borsa programajánl.

Féltéglák és gyeptéglák

A féltégla mobiltelefonok, a bőröndnyi méretű hordozható számítógépek ma már elavult, őskori leleteknek tűnnek, holott egy-két évtizeddel ezelőtt még a kor vágyott státusszimbólumaiként tartották őket számon. Az Országos Műszaki Múzeumban a Menő üzletember címmel nyílt kiállításon az elmúlt harminc év legmenőbbnek számító elektronikus tárgyait gyűjtötték össze. A tárlaton végigkövethetjük a divat és az életstílus alakulását, méghozzá az ilyen nekem is volt, az ilyet szerettem volna és persze a nem is gondoltam volna, hogy ilyen is létezett jellegű felismerések jegyében. Október 31-ig.

www.emuzeum.hu, www.parkolo.eoldal.hu

Mivel a vénasszonyok nyarának időtartama érezhetően véges, ezért a még 2008-ra tervezett fűben fekvéseket napokon belül időszerű megejteni. Ezt természetesen megtehetjük bárhol, ahol fű terem, de aki valami extrábbra vágyik, az 13-án, szombaton vegye célba az Oktogon-Jászai Mari tér környékét. Ott kerül sor ugyanis a PARKoló nevezetű akcióra, melynek során néhány szabványos, két és fél méter széles, öt méter hosszú autóparkoló helyén gyeptéglákkal, dézsás növényekkel borított, szoba méretű, ideiglenes miniparkok létesül a városi tér visszafoglalásának jegyében. Azt, hogy a visszafoglalt teret mire használjátok, már rajtatok múlik.

Költészet és fotó

Vasárnap délelőtt 11-től  éjfélig a Gödörben zajlik majd a Költészet Vására. A megmozdulás a párizsi Költészet Vásárának egynapos, budapesti kistestvére. A programban felolvasások, beszélgetések és koncertek követik egymást, melyek mind-mind, valami módon a költészethez kapcsolódnak, legyen az prózai vagy épp énekelt költészet, esetleg a kettő kombinációja. A részletes programról ide kattintva tájékozódhattok.

www.vilagveleje.hu, www.port.hu

Vasárnaptól kezdve két héten át a Vajdahunyad várában, majd újabb két héten át a Szabadság téren nézhetitek meg a Paralel című vándorkiállítást. A fotótárlat a fogyatékkal élők világát igyekszik közelebb hozni, méghozzá nem a problémáik, hanem speciális látásmódjuk bemutatásával. A kiállítás címe nem csupán a Paralimpiára utal, hanem a fogyatékkal élők párhuzamos világára is utal. A 70-80 képet tartalmazó tárlat három nagy téma köré csoportosul. A Beethoventől Rooseveltig című tablósor olyan világszerte híres művészeket, tudósokat, politikusokat mutat be, akik fogyatékosságuk ellenére hozzájárultak civilizációnk értékeihez. A párhuzamosok találkoznak szekcióban tizenhét neves, hazai fotóművész, fogyatékkal élőkkel kapcsolatos művész-és riportfotóiból láthatunk válogatást. A Görbe tükör pedig olyan plakátterveket mutat be, melyek szellemesen, fantáziadúsan járják körbe a fogyatékossággal élők elfogadásának témakörét.

Mozi visszafelé, színház hátulról

E héttől játsszák a mozik Mundruczó Kornél Delta című filmjét, mely az idei Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének díját. Aki újranézné vagy bepótolná a rendező korábbi alkotásait, annak 15-e és 17-e között erre a Cirko-Gejzír moziban lehetősége lesz, ugyanis Mundruczó Retró mini filmfesztivált rendeznek. Levetítik a rendező rövidfilmjeit, valamint a Johannát, a Nincsen nekem vágyam semmit, a Szép napokat és persze a Deltát is.

www.est.hu, http://epiteszforum.hu

Aki elölről már szereti, az jövő pénteken megismerkedhet vele hátulról is. Mármint a színházzal. A Radnóti Színház ugyanis az évadkezdet apropóján 19-én, délután öt órától megnyitja a közönség előtt a színház egyébként zárt tereit. Bepillanthattok a kulisszák mögé, az öltözőkbe és az irodákba is, találkozhattok  társulat tagjaival. Végül megnézhetitek az erre a alkalomra készült évadnyitó műsort is, melyen a készülő előadásokból kaphattok ízelítőt és a Vodku zenekar is zenél.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés