free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szoknya szabályzat

Borsa         Címkék: divat, kirakat, magasság, szabás, szoknya 0 hozzászólás

Borsastylist nincs megelégedve a szezon szoknya felhozatalával, de amit talált, arról sok okosságot tud mondani. Kiderül, milyen alkathoz, milyen szoknya áll jól.

A neves külföldi divatdiktátorok minden szezonban megálmodják, hogy miben járjon az ember lánya; tavaly a nadrágoké volt a főszerep, idén viszont, legalábbis, ha az előrejelzések nem csalnak, a szoknya lesz menő. Ezért aztán Borsamunkatárs fogta magát és nekiindult a városnak, hogy összeszedje a boltok kínálatában fellelhető összes szoknyát. Eleinte lelkes volt, mert talált minit is, meg ceruzát is, de amikor a nyolcadik bolt polcait is végigpásztázta kicsit elment az életkedve, ugyanis minden egyes üzletben ugyanazzal a három fazonnal találkozott, és bár a szín és anyagválasztékra nem lehet panasza, a szabásvonalak tekintetében emelne némi kifogást. A bajt már csak tetézte, hogy a "hol találunk egyenes szabású hosszú szoknyát" kérdésre egyáltalán nem tudott válaszolni, ugyanis valamilyen okból kifolyólag egyszerűen kivonták a forgalomból. A nap végén aztán mégis összejött a szoknyagyűjtemény, amiből most mindenki kedve és alkata szerint szemezgethet.

Ceruzaszoknyák

Magas derekú - Chantall
Hagyományos derékszabásúak - Heaven Store - Patrizia Pepe


A ceruzaszoknyákkal a tervezők nem találták fel a spanyolviaszt, már időtlen idők óta klasszikus darabja az elegáns ruhatárnak, a fazon csak a derékrész tekintetében változik. A kezdetekkor hagyományos derékszabású szoknya volt, aztán amikor a csípőnadrág őrület a szoknyákat is elérte, a ceruza fazon sem menekülhetett. Most a divatvilág a túlzásokban hisz, ezért lehet, hogy a hagyományos fazon derékrésze egészen a mell alatt ér véget. (kép1)Ezzel a megoldással viszont jobb vigyázni, szinte csak fiús lányoknak áll jól, mind a körte, mind pedig a duci lányok rosszul járnak vele. Egy esetben jöhet náluk számításba, ha találnak a földig érő darabot, de ilyet leginkább csak varratni lehet. Az idei szezonban az extrém derék mellett a hagyományos fazon is hódít, ez nagyjából mindenkinek jól áll,  (kép2) viszont soha nem szabad túl szűk fazont venni, a szoknyának követni kell a test vonalát, de szigorúan tilos rátapadnia.Az ideális darab térd felett pár centivel végződik, ennél rövidebbet nem illik választani, még akkor sem, ha a lábaink kétméteresek. A lábszárközépig érő darabokat, pedig jobb messziről elkerülni, vagy meghagyni a nyugdíjas korosztálynak. Körte vagy duci lányok mindig sötétebb(kép3) szoknyát válasszanak, a világos darabok optikailag erősíteni fogják őket csípő és fenéktájon. Ha már ceruzaszoknya viselésére adtátok a fejeteket, akkor szigorúan tilos az inget vagy blúzt a szoknyán kívül hordani, ha valaki mégsem tud ellenállni a kísértésnek, akkor a derekára rakjon vastag övet, de ez a megoldás csak körte vagy fiús lányoknál jöhet számításba.

Miniszoknya

Farmer mini - Retro
Rakott mini - New Yorker


Sokan gondolhatják a Szex és New York óta, hogy bárki felvehet miniszoknyát (kép4) - miután Patricia Field minit adott a híresen görbelábú Jessica Parkerre -, és hogy ennek következtében a szoknyát illető tabuk egyszerűen eltűntek a köztudatból. Na, azért álljunk meg egy kicsit, ez még mindig nem azt jelenti, hogy kivétel nélkül, bárkinek jól áll. Nincs mit szépíteni, a mini, comb kérdése, ha valakinek túl nagy felületen érnek össze a combjai, akkor jobb ha elfelejti.Ez a fazon ugyanis akkor mutat jól, ha a két láb szépen elkülönül egymástól, és nem úgy mutattok, mint egy szép nagyra nőtt tölgyfa. Alacsony lányok kombinálhatják magas sarkúval is, de a hegyes orrú körömcipő tilos, a legjobb megoldás, ha platformcipővel hordjátok. 170 centi felett a magas sarok nem ajánlott, ugyanis ha tetszik, ha nem, kurvás. Egy-egy buliba elmegy ugyan, de mindennapos viselésre alkalmatlan. A mostanában az iskolás stílusra hajazó, rakott mini (kép5) is divat, de ez csak vékony lányoknak áll igazán jól, ugyanis az apró berakások optikailag duplájára növelik a csípőt.

A-vonalú

Virágos, piros, piros virágos - Jackpot and Cottonfield
piros öves - C&A

 

Aki ebben a fazonban utazik idén ősszel, jól jár, ugyanis a boltok polcai roskadásig vannak A-vonalú szoknyákkal. Ami abból a szempontból nem baj, ha olyan darabokat kerestek, ami minden alkathoz passzol, de egy idő után kicsit unalmassá válhat. Jelenleg azonban nem tehettek mást, minthogy elfogadjátok a tényt, hogy idén nálunk az A-vonal hódít.Mindegy, hogy milyen színű vagy anyagú, minden alkathoz passzol. Alacsony és/vagy duci lányok a térd alatt végződő (kép6 és 7) változatokat kombinálják magas sarkúval, ugyanis bármennyire is előnyös maga a fazon, ha nem elég rövid, akkor igencsak összenyomja a viselőjét.

Az A-vonal azért is nyerő választás, mert bármivel felvehető. Még a legkönnyebb muszlinból készült szoknyát is bátran felvehetitek pamutpólóval és balerinával. Egy szabályt viszont be kell tartani, legalábbis akkor, ha a stílusok keverésén töritek a fejteket, ha egy adott szettben egy ruhadarab elegáns, akkor a többinek sportosnak kell lennie, a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy egy elegáns szoknya jól mutat farmerkabáttal és pamutpólóval, de akkor szigorúan balerinával kell kombinálni (kép8).Az A-vonalú rakott szoknya  (kép9) a leginkább körte lányokon mutat jól, ugyanis a berakások optikailag kiegyenlítik a csípő és a derék közötti különbséget, ha valakinek a csípője kritikus testrésze, az hordja szoknyába betűrt felsővel, aki viszont combjára panaszkodik jobb, ha köldökig érő felsőrészt a szoknyán kívül hordja.

Összességében a szoknyák sokkal kevesebb fejtörést okoznak, hiszen a nadrágoktól elértően, közöttük lényegesen könnyebben talál mindenki olyan fazont, ami jól áll neki. Az alkat mellett itt a legfontosabb szempont a magasság, ugyanis a legjobban szabott darab is rémesen állhat rajtunk, ha a cipő sarka nem elég magas, vagy ha szoknya túl rövid, esetleg túl hosszú.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés