free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Sztúpát avattak Becskén

Borsa         Címkék: buddhizmus, kishír, púder, sztúpa, vallás 0 hozzászólás

A sztúpaállítás több ezer éves ázsiai hagyomány, de ma már Európában is egyre több épül a buddhista vallási épületekből. Most a Nógrád megyei Becskén avattak sztúpát.

Mivel nemrég készítettünk interjút Láma Ole Nydahllal, megosztjuk veletek azt az idevágó hírt is, hogy a hétvégén a tari és a zalaszántói után újabb sztúpát avattak Magyarországon, méghozzá a Nógrád megyei Becskén.

A sztúpa látszólag csak egy építmény, de a buddhizmus szerint a mindannyiunkban rejlő tökéletességet szimbolizálja. Több ezer éve épülnek ilyenek Ázsiában, de újabban Európában is avatnak sztúpákat.

fotó: Bősz Kitty
Serab Gylalcen rinpocse és Láma Ole Nydahl Becskén

A becskei Csiga-hegyen épülő sztúpa a megvilágosodást fejezik ki, és eredetileg  Hamburgban épült volna fel, de a város utolsó pillanatban visszavonta az engedélyt, a hazai Gyémánt Út Buddhista Közösség így kapta meg a lehetőséget a sztúpaépítésre. Az építés hosszú és aprólékos folyamat, hisz ereklyéket, vallási szövegeket és apró buddha szobrocskákat is beleépítenek a sztúpába. A becskei sztúpa építését és felavatását egy nepáli buddhista mester, Serab Gylalcen rinpocse (ez egy tiszteletteljes tibeti cím, jelentése "értékes") végezte, de az avatáson részt vett Láma Ole Nydahl is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés