free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyógyító napenergia

Borsa         Címkék: afrika, kishír, kórház, napenergia, púder 0 hozzászólás

Mi egy napot se bírnánk ki áram nélkül, ám Burundiban a kórházaknak is anélkül kell boldogulnia. Most napenergiával működő kórház épülhet, ha sokan adakoznak.

Míg mi természetesnek vesszük, hogy amerre csak megfordulunk, mindenhol van elektromos áram, addig sok afrikai országban - így Burundiban is - az áram elérhetetlen luxus. Ez főleg azért probléma, mert a kórházak is szinte működésképtelenek áram nélkül. Most két jótékony szervezet a Solar Electric Light Fund (SELF) és a Just one frickin day (JOFD) nevű kezdeményezés összefogott, hogy felépítse az afrikai ország első napenergiával működtetett kórházát.

Burundi a világ egyik legszegényebb országa, az afrikai állam lakosainak 68%-a él a szegénységi küszöb alatt, a gyerekek több mint fele nem jár iskolába, a körülbelül 8 millió lakosra összesen 156 orvos jut, pedig az országban tombol a malária, a HIV, a kanyaró, a tüdőgyulladás és még egy csomó más betegség.

http://ukraine.unv.org, www.justonefrickinday.com

A SELF már Ruandában is sikeresen létrehozott napenergiával működtetett egészségügyi központokat, és most Burundit vette célba; a nonprofit szervezet mellé állt a JOFD, amelynek neve ("csak egy átkozott nap") utal a lényegére is. Vagyis nem várnak mást, csak annyit, hogy egy napi fizetésünket - persze az se baj, ha annál többet - ajánljuk fel a cél érdekében. Aki fogékonyabb a divatra, mint a szociális problémákra, még az is segíthet, hiszen limitált példányban készült, dizájnerek által tervezett pólókat is rendelhetünk az oldalról, darabonként 60 dollárért, amivel szintén a kórházépítéshez járulunk hozzá. Az oldalon figyelemmel követhetjük, mennyi pénz gyűlt össze eddig, és mennyire van még szükség. A mostani állás szerint még elkél a segítség!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés