free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legparásabb horrorfilm

Borsa         Címkék: film, horror, klasszikus, lista, rémisztő 0 hozzászólás

Van, ami sosem megy ki a divatból, így van ez a horrorfilmekkel és azok szeánszszerű fogyasztásával is. Öt alapmű, ami garantáltan a frászt hozza ránk.

Az első hűvős-nyálkás napok alkalmával nemcsak a sál és a bokacsizma kerül elő a szekrény mélyéről, de az otthoni filmnézős pokrócot is ideje bemelegíteni. Szinte már banális kora őszi projektnek számít a pokrócba csavart, hajnalig tartó otthon-mozizás. Ezt lehet egyedül is űzni, de természetesen jobb társaságban, ilyen esetekben pedig igencsak közkedvelt filmműfaj a horror, ami nem csak a feszültséget és a szorongást segít oldani, de az embereket is - szó szerint - közelebb hozza egymáshoz. Tehát ne féljünk félni egy kicsit, de alapszabály, hogy horrorból csak minőségit illik kézbe venni. Adunk pár tippet; alábbi listánkban az 5 legrémisztőbb horrorfilmet válogattuk össze. 

http://ledonnarama.files.wordpress.comAz ördögűző - 1973

William Friedkin klasszikusának mindenki ismeri a sztoriját, egy kislányról szól, aki egyre furábban és gonoszabban kezd viselkedni, és egyre furább dolgok távoznak a testéből, aztán kiderül róla, hogy megszállta az ördög. De nem is a sztorira kell itt figyelni, hanem azokra briliáns stílusteremtő elemekre, melyekkel Friedkin megalapozta a jövő nemzedékek számára a misztikus horrorfilm-sémákat. Mivel már a bő 20 perc többlettel rendelkező rendezői változat is gond nélkül hozzáférhető, mindenképpen azt ajánljuk.

http://en.wikipedia.orgHalloween - A rémület éjszakája - 1978

A horrorfilmek között mindig is népszerűek voltak a Halloween-sztorik, a helyzet ugyanis szépen adja magát a halottak éjszakájával. John Carpenter mozija azonban sokkal inkább pszichohorror, mint szimpla nyeszetelős, a történet szerint Michael Myers, bomlott elméjű gyilkológép éppen Halloween éjjelén szökik meg az elmegyógyintézetből, hogy vérfürdőbe fojtsa az ünneplést. Ráadásul a mozi valóban borzongatóan jól eltalált zenéjét is Carpenter jegyzi.


www.imdb.comOmen - 1976

Ha valamelyik filmet favoritnak kéne szavazni, akkor mi biztosan Richard Donner Omenjére szavaznánk. Kár, hogy az eredeti 1976-os változatnak számtalan folytatása és feldolgozása született, természetesen egyik sem közelíti meg a klasszikus mozi átütő erejét, ami még a stábot is megviselte. Állítólag a fél gárdát kisebb-nagyobb katasztrófák érték a forgatás alatt, melyek remek alapot szolgáltattak a későbbi legendagyártáshoz. A túlburjánzó bibliai misztikumra kihegyezett mű számtalan horrornak és thrillernek nyújtott kitűnő táptalajt, de a misztikus kategóriában egyértelműen verhetetlen azóta is.

http://en.wikipedia.orgRagyogás - 1980

Stanley Kubrick keze alól nem nagyon került ki félresikerült munka, zseniális viszont annál több, ez pedig nagyjából elmondható a horrormester Stephen Kingről is. Azonos című munkájából forgatott film minden idők egyik legfélelmetesebb horrorja, melyben mindannyiunk legszörnyűbb rémálma teljesedik be, mert mi lehetne rémesebb annál, mint attól az embertől rettegni, akit szeretünk, és akitől alapból a segítséget várnánk. A korabeli kritika az első epikus horrornak bélyegezte Kubrick moziját, Jack Nicholson pedig kétség kívül élete legjobb alakítását nyújtja az őrület szélére sodródott Jack Torrace szerepében.

www.imdb.comRémálom az Elm utcában - 1984

Wes Cravennek 1984-ben volt egy nagy dobása, azóta pedig finoman szólva is inkább csak vegetál, de ez a bizonyos dobás elég nagyot szólt is ahhoz, hogy a későbbiekben meghatározza a horrorfilmes-palettát. Ugyanis ezzel a mozival érte el csúcsát a klasszik-tinihorror, melyben a középiskolás generáció visítozza végig a film felét, és küzd meg a vérbeli gonosszal. Bár ha arra gondolunk, hogy ez a műfaj milyen produktumokat köpött ki később a mozipiacra, akkor nem biztos, hogy hálát érzünk a rendező felé, azonban Freddy Krueger karaktere miatt mindenképpen elismerés jár neki.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés