free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Őszi zöldülés

Borsa         Címkék: divat, kirakat, ősz, stylist, zöld 0 hozzászólás

Az egyértelmű, hogy idén ősszel a lila az egyeduralkodó a divatban, de azért a zöld is labdába rúg. Borsastylist most összegzi, amit a zöld cuccokról tudni érdemes.

Bár idén a lila az abszolút menő, azért a zöld is gyakori szín az őszi divatban. A zöldről korábban a kórházak műtősfiúi jutottak eszünkbe, nem véletlenül. Kis hazánkban a tervezők eddig a csodás neonzöldön kívül egyedül a kórházi zöld árnyalatot ismerték, pedig ennél jóval több árnyalat közül választhatunk. A lilánál már kitárgyaltuk, hogy hiába az idei szezon egyik legkedveltebb színe, nem mindegy, hogy mivel kombináljuk és hogy hordjuk, ez a zölddel sincs másként, úgyhogy a múltheti lila okítás után jöjjön a zöld kisokos.

Fűzöld szett

Nadrág - GAS
Cipő - Bronx - Soul
Ing, nyaklánc, pulcsi - New Yorker
A fűzöld leginkább azoknak áll jól, akik meleg, élénk színekben érzik jól magukat. Azt már az iskolában megtanultuk, hogy a zöld komplementer párja a piros, ezért aztán éveken keresztül lelkesen kombináltuk a fű színét a paradicsoméval, ami mára szigorúan tilos. Az élénk színeket nem célszerű már erőteljes színnel párosítani, bármennyire is jól mutat a kanapén vagy valamilyen festményen, a hétköznapokban nem állja meg a helyét. A piros csak kiegészítőként jöhet szóba, egy piros karkötő vagy fülbevaló jó lehet, de ennyi pont elég. Tehát, ha megtaláltátok a megfelelő zöld felsőrészt, akkor vegyetek fel hozzá egy koptatás nélküli indigókék farmert és néhány zöld és arany kiegészítőt, és már indulhattok is. Az ezüst vagy fehérarany kiegészítők a zöld sötétebb árnyalatival mutatnak jól. A zöld azért is szerencsés választás, mert szinte bármilyen ékszerrel kombinálható, az alapanyag tekintetében nyugodtak lehettek, nem nagyon lehet hibázni, szóba jöhetnek a fából és a műanyagból készült bizsuk is.

Hideg zöld szettek

Szürkével
Nadrág, nyaklánc - New Yorker
Cipő - Bronx - Soul
Felső - Persona

Barnával
Cicanadrág, öv, táska - New Yorker
Ruha - Persona
Cipő - VagabondA hideg, türkizbe hajló zöld nagyjából ugyanúgy működik, mint a kék hasonló árnyalata, tehát önmagában nem túl hangsúlyos, ugyanakkor nehéz hozzá passzoló színt találni. A fekete-zöld kombináció már unalmas, a zöld-kék párosításban kapásból Malév alkalmazottnak néznek titeket. Ami viszont szóba jöhet, az a szürke és a barna, ennek a két színnek bármelyik árnyalatát választhatjátok, de azt, hogy melyik áll a legjobban a bőrötök, a szemetek és a hajatok színe határozza meg. Hamvas árnyalatokhoz, tehát ha a hajatok és a bőrötök szürkés árnyalatú, akkor a hideg színek jöhetnek számításba, ezért jobb, ha a szürke valamelyik árnyalata mellett teszitek le a voksotokat. Ha bőrötöknek és hajatoknak sárgás az alapszíne, tehát a meleg színtípusba tartoztok, bátran válasszatok barnát.

Zöld a nyolcvanas évekből

Ruha - Liu Jo - Heaven Store
Sál - New Yorker
Táska, Csizma - Alberto Zago
A tükörbársony hosszú éveken keresztül tiltólistás anyag volt, a kilencvenes évek közepén minden második nő vagy kék vagy pedig bordó sztreccs tükörbársony miniruhában vonult az utcákon, ezért nem csodálkozhatunk, hogy a tervezők megelégelték a helyzetet és egyszerűen kivonták a forgalomból a sajátos textúrájú anyagot. Azonban az idei szezonban a zöld mellett, Ralph Laurennek köszönhetően ismét divatba jött a tükörbársony. A korábbi rossz tapasztalatok miatt nem kell félni, a tükörbársony ruháktól csak a megfelelő kombinációt kell megtalálni. Minden számításba jöhet, ami nem csillogó és nem feltűnő, a cipőben ugyan lehet lakk, ennél több már sok lenne, sőt, a teljesen lakkcipő sem jó megoldás. A lakktáskát pedig messziről el kell kerülni. Ami legjobban működik, az a velúrbőr, ugyanis ennek a textúrája hasonlít a bársonyéhoz, de mégsem csillogó. Elsőre talán úgy tűnhet, hogy túlbeszéltük a bársony kérdést, de higgyétek el, hogy a kilencvenes években részben azért ítélték halálra, mert nem jó kiegészítőkkel kombinálták.

Színátmenetes pulóver

Szoknya, nyaklánc - New Yorker
Pulcsi, trikó, cipő - GAS

 A színátmenetes darabok csak akkor működnek jól, ha a kezdő és az utolsó árnyalat között nincs túl nagy eltérés, ráadásul ezeket a darabokat nem egyszerű más színnel kombinálni. A legjobban akkor jártok, ha a zöld valamelyik, a pulcsiban lévő árnyalatával kombináljátok és alsórésznek farmert választotok. A farmer ugyanis semleges darab, ezért bármivel felvehetitek. Összességében a zöld nem számít bonyolult színnek, nincsenek kőbe vésett szabályok a viselését illetően, egyet kivéve: a zöld-fehér kombináció a focipályán kívül nem működik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés