free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Diploma és autó nélkül

Borsa         Címkék: bringa, kultúrtripp, moziünnep, operett, program 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

A bringásoknak az elkövetkezendő napokban több alkalmuk is lesz tobzódni, de a zenés színház és a mozi hívei sem panaszkodhatnak majd. Bizonyítást nyer továbbá, hogy nem kell feltétlenül diploma ahhoz, hogy kiállítsák valakinek a műveit, na meg az is, hogy a tudományos kutatók is földi emberek. Borsa programjánl.

Bringások, civilek, Broadway

Aki a biciklisfutár-szubkultúrával szimpatizál, vagy szimplán csak trendi fiatalokkal szeretne vegyülni, az vegye az irányt 19-én és 20-án a Dürer kertbe, ott ugyanis Bringás és civil fesztivált tartanak, méghozzá úgy, hogy az egyik nap a bringásokról, a másik pedig  civilekről fog szólni. Pénteken ide fut be az Alleycat bringásfutár-verseny. Este pedig fellép az IMMC futárzenekar és a Borsa-közeli Ludditák is, őket pedig DJ Tonya és Voxa követi. Szombaton emberjogi- és állatjogi civil szervezetekkel lehet találkozni, jelen lesz a Fauna Egyesület, a Fehérkereszt Állatvédő Liga, a Tibetet Segítő Társaság, az AfroAid Magyarország Egyesület és a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület. Ezen az estén a Korai Öröm ad koncertet, majd DJ Infra Gandhi & Zero DJ-zik.

www.durerkert.com, www.operettszinhaz.hu

Bár ugyanazon a két napon - tehát pénteken és szombaton - zajlik majd, mint az előző program, azonban egészen más jellegű élményt ígér az Operettszínház előtt megrendezendő, évadnyitó Broadway Fesztivál. Péntek délután a színház akadémistái adnak operettkoncertet, majd a társulat tagjai a szokásostól eltérő párosításokban énekelnek duetteket. Negyed héttől az aznap este bemutatásra kerülő Csárdáskirálynő című operettből kaphat ízelítőt az utcai közönség, majd klezmer buli következik a Budapest Klezmer Band hathatós közreműködésével. Az estét aztán a jekatyerinburgi Sverdlovsk Zenés Színház műsora zárja. Másnap délután kettőtől Lakner Bácsi gyermekszínházának tagjai lépnek fel, majd a Pesti Broadway Stúdió növendékei adnak elő dalokat a Fame című musicalből. Őket a szánház Musical Együttese követi a szánpadon, majd Kalocsai Zsuzsa lép fel a színház énekkarának közreműködésével. Fél öttől az Abigél musicalből hangzanak el részletek, majd újból színpadra lépnek a Sverdlovsk Zenés Színház művészei. Ezek után, fél hattól a 2008-2009-es éved premierjeiből kaphatunk némi előzetest, majd Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán énekel musicalrészleteket. Végül a program a Mindenki másét kívánja nevezetű műsorblokkban csúcsosodik ki, mely során a színház vezető művészei egymás sikerszámait fogják előadni.

Diploma- és autómentesen

Szeptember 20-án nyílik a Bakelitben a Diploma nélkül című kiállítás, melyen diplomával nem rendelkező, autodidakta alkotók műveit állítják ki. A megnyitón performance produkcióval lép fel az ION formáció, majd a Fortedanse adja elő Flamingó című darabját. A tárlat október 9-ig látogatható.

www.bakelitstudio.hu

Aztán már itt is a hétfő, 22-e, az Európai Autómentes Nap és egyben az őszi Critical Mass időpontja. Az Andrássy út egész nap le lesz zárva az autók elől, úgyhogy mehettek oda sétálni, gördeszkázni és persze biciklizni is. A kritikus bringás tömeg este fél hétkor startol a Hősök teréről és nyolc körül ér a Moszkva térre, ott lesz a bringaemelés. Ezúttal egyébként nem csak Budapesten, de Baján, Berettyóújfaluban, Debrecenben, Egerben, Érden, Gyöngyösön, Győrben, Kaposvárott, Miskolcon, Orosházán, Pécsen, Sopronban, Százhalombattán, Szegeden és Székesfehérváron is lesz Critical Mass. Részletes információkat a honlapról tudhattok meg.

Olcsó mozi, kicsapongás gyerekkel

25. és 28. között rendezik meg az idei Moziünnepet. A három nap alatt, országszerte 276 moziteremben mozizhattok, maximum 490 forintos jegyárért. Bepótolhatjátok az idei nyár filmjeit  - mint például a Sötét Lovag, a Hellboy 2 vagy a Mamma Mia! –, de olyan filmek is visszakerülnek a vászonra, mint Koltai Lajos alkotása, az Este, a 9 és 1/2 randi című romantikus vígjáték, vagy az új Indiana Jones, a Harmadik Shrek és a Harry Potter és a Főnix rendje. Ha azonban inkább premierfilmekre vagytok kíváncsiak, abból idén öt is lesz: az MR73 című krimi, melynek főszereplője Daniel Auteuil, a Hívatlanok című horror Liv Tylerrel, A zóna című mexikói filmdráma, valamint a BenX és a Zöld hentesek című művészfilmek. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, idén tizenhét filmet vetítenek premier előtt a rendezvény keretében. A konkrét helyszínekről és a vetítések időpontjairól ide kattintva tájékozódhattok.

www.port.hu, www.kutatokejszakaja.hu

Szeptember 26-án lesz a Kutatók Éjszakája. A Millenáris Parkban és további 11 budapesti helyszínen, valamint országszerte 15 városban zajlanak majd a programok. A cél az, hogy a megfoghatatlannak tűnő tudományos világot kicsit közelebb hozzák. Többek között lehet majd kutatókkal találkozni és kipróbálni az eszközeiket, fénycsapdázni, növényeket simogatni vagy épp repülésszimuláción részt venni. Ez a rendezvény voltaképpen kiváló alkalom, hogy ha rendelkeztek már egy vagy több nagyobbacska gyerekkel, akkor elvigyétek egy kis péntek esti kicsapongásra, amit mellesleg ti sem fogtok unni. A részletes programot itt találjátok meg.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés