free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Tommy Hilfiger

Borsa         Címkék: divat, hilfiger, ismerdmeg, kirakat, letisztult 0 hozzászólás

Bár soha sem tanult ruhatervezést, ma mégis az egyik legnevesebb kreátor. Divattervezőket bemutató sorozatunkban most Tommy Hilfigert ismerhetitek meg.

Tommy Hilfiger 1951-ben született a New York állambeli Elmirában egy kilencgyermekes családban. A nem túl tehetős családból indult Hilfiger életútját sokan az amerikai álom megvalósulásának tartják, hiszen divatbirodalma a kezdetekben nem állt másból, mint 20 farmernadrágból és 150 dollárból. A People’s Palace nevű boltjában elszántan árulta a mások által készített ruhákat, amelyekkel a vevők sosem voltak százszázalékosan megelégedve, így egyik napról a másik mindenféle előképzettség nélkül ruhákat kezdett tervezni, mégpedig olyanokat, amelyekben még a legfinnyásabb vevők sem találnak kivetnivalót. Kreációinak titka talán pont abban rejlik, hogy a szakmát, ami világhírűvé tette sosem tanulta iskolapadban, nem kellett megfelelnie az iskolák szigorú szabályainak, csupán egy szempont számított, mégpedig az, hogy a vevői és későbbi rajongói elégedettek legyenek vele. Első hivatalos kollekcióját 1984-ben mutatta be, a piros-fehér-kék lógójával és az amerikai egyetemi stílusával egyik napról a másikra óriási hírnévre tett szert. A hazaszeretetükről híres amerikaiak azonnal beleszerettek ruháiba és a különböző nációk bevándorlói is lelkes Tommy Hilfiger rajongók lettek. Ezek után kapott szárnyra az a pletyka, miszerint Hilfiger nem örül annak, hogy ruháit a fehéreken kívül mások is hordják, viszontválaszként a tervező olyan szervezetek kezdett el támogatni, amelyek egytől egyik elítélik a fajgyűlölet bármilyen formáját.

www.blackcollegevoice.com, www.style.com

Pályafutása során dolgozott már együtt Davide Bowie-val és feleségével Imannal, de egy reklámkampány erejéig Thierry Henry is modellt állt Hilfigernek. Napjainkban olyan sztárok hordják a ruháit, mint az énekesnő Beyonce és a mozikból ismert Kim Cattrall, Emmy Rossum vagy Lauren Bush. Ruhái az elmúlt években letisztultabbak és elegánsabbak lettek, a kezdetekben tervezett sportos viseleteket már csak a boltok polcai fedezhetjük fel, de a kifutón már más ruháké a főszerep. Az idei szezonban a hagyományos, klasszikus darabok jellemzik a kollekcióját, újra előtérbe kerültek a derékszabású A-vonalú és körszoknya, amely hosszú csizmával kombinálva az idei ősz kedvenc párosítása lehet. Ha valakinek nem teljesen egyértelmű, hogy 2008 őszén és telén mit illik viselni, az egyszerűen csak nézze végig Hilfiger ready-to-wear kollekcióját, ugyanis tervező minden olyan motívumot és szabásvonalat felvonultat, amely idén igazán trendinek számít. Találhatunk nála kétsoros gombolású ballonkabátot, masculin szabású kosztümöt és persze egy-két kockás darab sem maradhatott ki a kollekcióból.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés