free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 furcsa szobor

Borsa         Címkék: lista, meghökkentő, művész, szobor, tárgy 0 hozzászólás

A köztéri szobrok nagy részét észre sem vesszük, de vannak olyanok, amik mellett nem lehet csak úgy elsétálni. Listánkban most öt meghökkentő szobrot láthattok.

Amikor szobrokat nézegetünk, érdekes lehet belegondolni abba, hogy ha a megformált figurák életre kelnének, akkor vajon mit csinálnának először. Ezeket a szobrokat látva garantáltan beindul mindenkinek a fantáziája, ami nem csoda, hisz valószínűsítjük, hogy a szobrokat alkotó művészek agya is elszállt egy cseppet, amikor ezeket a figurákat kitalálták. Öt furcsa szobor következik.

http://aycu33.webshots.comA férfi, akit csecsemők támadtak meg

Gustav Vigeland norvég szobrászművész szobra az oslói Vigeland Szoborparkban áll. A művet látva a címe csak annak okoz meglepetést, aki valami elvontabbra számít, ugyanis ez: A férfi, akit csecsemők támadtak meg. A művész jellemzően emberi alakokat jelenít meg alkotásain, méghozzá többnyire bizarr kompozíciókban, ám ez a szobra még a többihez képest is az elszállósabbak közül való.


http://aycu33.webshots.comA headingtoni cápa

A hatalmas, tetőbe ékelődött cápaszobor Oxford, Headington kerületének ékessége. A mű ötletgazdája a ház tulajdonosa Bill Heine rádiós műsorvezető volt, aki felkérte John Buckley szobrászművészt, hogy alkossa meg a szobrot. A fíberüvegből készült cápát a Nagaszakit ért atomtámadás emlékére állították a ház tetejébe, méghozzá pontosan a katasztrófa 41. évfordulóján, 1986 augusztus 9-én. De, miért pont cápa?


http://aycu33.webshots.com Fejtetőre állítva

A Melbourne-i Parlamenttől nem messze, egy parkban áll - a feje tetején - a néhai ausztrál kormányzó, Charles La Trobe szobra. A mű Charles Robb szobrászművész munkája, aki saját bevallása szerint azért alkotta meg a különös művet, hogy felhívja a figyelmet annak abszurditására, hogy Melbourne-ben már mindenkinek állítottak szobrot, kivéve épp La Trobe-nak, aki pedig a maga idejében igen sokat tett a város fejlődéséért. A szobor erősen megosztja a közvéleményt. Viszont akárhogy is, de legalább La Trobe-nek is van szobra már Melbourne-ben.

http://aycu33.webshots.comLógó ló

A lógó lovasszobor megalkotója David Cerny a cseh, kortárs képzőművészet fenegyereke. A szobor Szent Vencel lovas szobrának újraértelmezése, mégpedig a patetikusság elleni támadás céljából. Az alkotást eredetileg Prága főpostájának üvegtetős belső udvarára szánták, ám az igazgató "túl soknak" minősítette és nem kért belőle. Így először a Vencel téren lógatták ki, majd jelenlegi helyére, a prágai Lucerna Passzázsba került.


http://aycu33.webshots.comMaga alatt a fát

Még 1989-ben tűnt fel egy amszterdami közpark egyik fáján ez a maga alatt fát vágó emberkét ábrázoló vasszobor. Azt, hogy ki alkotta ezt a szobrot és konkrétan mit akart vele kifejezni, azóta is homály fedi. Mindenesetre azoknak, akik egyáltalán észreveszik a fa méreteihez képest egyébként viszonylag kicsi alakot, jó eséllyel kapásból a szívébe lopja magát. Mert az élethelyzet valahogy ismerős…

 

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés