free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Pasik és a gyereksírás

Borsa         Címkék: gyerek, hímtag, kispapa, pasi, sírás 0 hozzászólás

Hímtag tanácstalan a gyereksírás okának felderítése kapcsán, ezért azt képzeli, a nők mindig megértik, mit akarnak a babák. Szeretünk Hímtag, de mi sem tudunk mindent.

Nem vitatéma, hogy ugyanannyira nincsen két egyforma férfiagy, mint két egyforma női. Nem vita téma, hogy van-e értelme, és, hogy hímsovinizmus-e nemek szerint megkülönböztetni az emberi agyakat. Nem vitatéma, hogy egyáltalán mi köze az emberi agynak az empátiához, ahogy az sem, hogy a csajok együttérzőbbek-e, hogy jobban el vannak-e engedve empátiás készség terén, és sokkal könnyebben bele tudják-e élni magukat egy másik személy helyzetébe, mint a pasik. De az biztos, hogy egy nő hamarabb megérti egy síró csecsemő szándékait, mint egy férfi.Mindenki tudja, hogy egy újszülött bír az érzékelés és az észlelés képességével, általában ezért sír fel minden ember a világra jövetelekor, és hogy egy újszülött is lát, hall, ízlel, szagol, tapint, és képes örülni, szomorkodni, undorodni, megijedni, mérgelődni, unatkozni, azaz ilyen-olyan érzelmi életet élni, viszont nem tud semmilyen értelmes emberi nyelven beszélni. Egy csecsemő korú emberi lény tehát abban is különbözik egy felnőttől, hogy az utóbbival ellentétben egy kisded nem használ szavakat a gondolatai és az érzelmei kifejezéséhez.

Gőgicsél, meg ásítozik, néha hablatyol, vagy gyöngyözően kacag, és van olyan is, amikor torkaszakadtából üvölti problémáját a légtérbe, de mivel még nem tanulta meg, ezért nem használja az anyanyelvét. Viszont az anyák mindig jobban tudják, hogy miről próbál kommunikálni szavak nélkül a kicsinyük, mint az apák. Egy rendes családban, ahol az apa együtt él az anyával és az újszülöttel, óhatatlanul előfordulhat olyan helyzet, hogy az anya távollétében az édesapa marad egyedül az ordító csemetével.A baba meg még mindig sír, pedig a kispapa már leellenőrizte a bőgés legvalószínűbb ürügyeit. Széklet, vizelet rendben. Kaja rendben. A gyerek nem beteg, nem álmos, nem fázik, nincs melege ésatöbbi, de még mindig bömböli bele a világba az elégedetlenségét, márhogy ha nem örömében sír, ami azért valljuk be, hogy még a csecsemők között is ritka jelenség.

Alap, hogy olyan férfi, akit idegesít a gyereksírás, ne legyen apa, és, hogy annak ellenére, hogy a tartós gyereksírás garantált halláskárosodáshoz vezet, nagyon praktikus kommunikációs eszköz a szülői figyelem felkeltésére. A gyereksírás mindig figyelemfelhívó jelzés, ami hat a szülők érzelmeire és cselekedeteire, és általában a kisdedről való gondoskodást eredményezi. A sírónak nem kell gondolkodnia, nem kell beszélnie, ezért nagyon hatékony sírni.Egy jól kivitelezett sírás távolról is hallható. Egy kellő hangerejű gyereksírás még a bezárt szobaajtón is áthallatszik, extrém esetben pedig akár a harmadik szomszédot is felébreszti. A gyereksírásra mindenki reagál. Például egy forgalmas pályaudvar várójában felhangzó csecsemőbömbölésre nem csak az érző szívű egykori és jelenlegi kismamák kapják fel a fejüket, hanem mondjuk a durva lelkű agglegények is.

Az most nem fontos, hogy az empátiának mi köze van az evolúcióhoz, és, hogy jelenthet-e szaporodási előnyt a jó beleérző képesség, de az biztos, hogy egy kispapa vagy egy felnőtt férfi családtag jelentős hátránnyal indul egy kismamához képest egy síró csecsemő elhallgattatásakor, mert még azok a csajok is, akik beledepressziósodnak az anyaságukba, előbb értik meg szavak nélkül kommunikáló kisbabájukat, mint az apjuk. Az apák hajlamosak például sírásra nevelni a csecsemőt. Persze nem szándékosan, hanem inkább csak azért, mert nem találják ki gyerekük sírásának az okát, és inkább a tüneti kezelést választják, és felveszik, és ringatják, a gyereket, vagy mászkálnak vele.Mindenki tudja, hogy az empátia tanulható, de egy apa sohasem tud annyira ráhangolódni csecsemője szükségleteire és érzelmeire, mint egy anya, mert egy anyában mindig sokkal több lehetséges ok merül fel arra, hogy miért is sír a kisdede, mint egy apában.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés