free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legbefolyásosabb New York-i divatguru

Borsa         Címkék: divat, kirakat, lista, newyork, tervező 0 hozzászólás

A divat sokszor a felszínről, a csillogásról szól, de legalább ugyanilyen fontos az is, kik mozgatják a háttérből a divat világát. Öt befolyásos divatguru New Yorkból.

Míg mi az októberi télhez próbálunk hozzászokni, és igyekszünk beszerezni a legújabb őszi divatnak megfelelő cuccokat, addig a világ divatfővárosaiban már a jövő évi tavaszi trendeknek megfelelő ruhakölteményeket mutatják be. A Borsa nemcsak azt igyekszik követni, hogy milyen divatot diktálnak a tervező guruk, de arra is odafigyel, hogy kik azok, akik leginkább meghatározzák a divatot. A nemrég lezárult New York-i Divathét kapcsán a Daily News összeszedte, kik a New York-i divatélet legbefolyásosabb emberei. Arcok a reflektorfényből és a háttérből egyaránt, egy közös bennük: tehetségük, szakértelmük, és ambíciójuk segítségével rengeteg pénzt szereztek és még annál is nagyobb befolyással bírnak a divat világában. Következik az öt legbefolyásosabb New York- i divatguru.

http://fabsugar.comAnna Wintour

Az amerikai Vogue főszerkesztője, egyszemélyes intézmény, divatikon, hivatásos fúria. A Guardian egyszer New York nem hivatalos polgármesterének nevezte, jelezve mekkora befolyása van. A sötét napszemüveg és a bubifrizura szinte hozzánőttek, ahogy a szigorú arckifejezés is. Ahhoz képest, hogy kibukott a suliból, és esze ágában sem volt főiskolára menni, egész sokra vitte. Maximalizmusa és kérlelhetetlensége széles körben ismert -  egykori asszisztense, Lauren Weinberger könyve, Az Ördög Pradát visel óta különösen -, állítólag még Oprah Winfrey-t és Hillary Clintont is letiltotta a Vogue címlapról, amíg előbbi le nem fogy, utóbbi pedig abba nem hagyja a tengerészkék kosztümök viselését.


www.nydailynews.comPatrick Robinson

Az ezüstérmes Patrick Robinson neve talán nem túl ismert, de a negyvenéves tervező elég komoly karriert futott be. Jelenleg tőle várja mindenki az elmúlt években kissé stagnáló GAP márka újbóli felvirágoztatását, ugyanis nemrég nevezték ki a GAP vezető dizájnerévé. Persze nem a semmiből érkezett, dolgozott a Paco Rabbanne-nak és a Giorgio Armaninak. Halkan jegyezzük meg, hogy sikere és befolyása hátterében esetleg maga Anna Wintour is sejthető. A Vogue ugyanis régóta preferálja Robinsont, már 1994-ben beválogatta a divatélet 100 legsikeresebb ifjú titánja közé, és egész véletlenül a Vogue egyik vezető szerkesztőjét, Anna Wintour jobbkezét, Virginia Smith-t vette el feleségül.


www.nydailynews.comMarc Jacobs

Marc Jacobs 24 évesen elnyerte a divattehetségeknek járó Perry Ellis díjat, soha senkit nem díjazott azelőtt ilyen fiatalon a divatélet egyik legfontosabb grémiuma, a Council of Fashion Designers of America (CFDA). 1992-ben ugyanez a szervezet adta neki az év legjobb női ruha tervezőjének járó díjat. Amellett, hogy saját márkája is van, 1997 óta látja el a Louis Vuitton kreatív igazgatói teendőit. Bár mostanában magánéletét illetően többször is támadták - nyíltan  vállalt meleg kapcsolata, drogelvonója miatt -, szakmai téren befolyása kikezdhetetlen. Nemcsak kollekcióival, de divatfotóival is rendszeresen sokkolja a divatvilágot.


www.nydailynews.comGisele Bundchen

Amikor Gisele kamaszkorában még röplabdás akart lenni, csapattársai kicsúfolták, mert gizda volt. A divatvilágba viszont lazán besétált hosszú lábain, debütálása épp a New York-i Divathéten volt 1996-ban. A brazil modell évek óta ott van a legjobban kereső modellek között, a Forbes magazin listája szerint idén ő volt az abszolút első a gazdag modellek között. Aktfotójáért rekordösszeget fizetett egy gyűjtő egy áprilisi aukción, de még csodás teste sem lehet elég ok ahhoz, hogy színészkedjen. Modellként bármikor hajlandók vagyunk nézegetni őt, de reméljük az Amerikai Taxi az első és utolsó filmszerepe volt.


www.nydailynews.comMichael Bloomberg

Az ötös lista utolsó tagja némileg kakukktojás. Nem divatguru, de hatalmában áll befolyásolni a New York-i divatéletet. Szerencsére New York polgármestere nemcsak politikus, de kitűnő üzletember is, így tisztában van azzal, hogy a divat pénzzel működik, viszont nagyon sok pénzt is hoz. Ennek szellemében nagy támogatója a  New York- i Divathétnek. Tevékenységét a divatélet olyannyira elismeri, hogy még maga a mindenható - és már említett - CFDA, az Amerikai Divattervezők Tanácsa is elismerte munkásságát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés