free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kerek évfordulós Emmy

Borsa         Címkék: átadó, emmy, gála, nyertesek, tévé 0 hozzászólás

Bár a televíziózást a nézettség tartja életben, az idei Emmy-díjátadón nem mindig a legnézettebb produkciókat díjazta a zsűri. Összefoglaló a hatvanadik Emmy gáláról.

Szeptember 21-én este - magyar idő szerint hétfő hajnalban - Los Angeles szívében, a szokásos hacacáré keretein belül kiosztották az idei Emmy-díjakat. A hozzáértők szerint meglepően reális volt mind a jelöltek, mind a díjazottak listája, bár nem kifejezetten a nézőszám szerint húzott a zsűri, sőt. Ez persze dicsérendő kiállás lenne a tömegprodukciókkal szemben az igényesség mellett, de nem is feltétlenül erről van szó, hiszen akárhogy is nézzük, a televíziózás egyértelműen a közönségre épít, és a nézettség tartja életben.

http://jewelry.about.com
Oprah Winfrey

Jó ez, de kommersz műfaj, ahogyan azt a gálanyitó beszédében Oprah Winfrey is megfogalmazta, bár a tévé aktuális nagyasszonyának - aki évi több mint félmilliárd dollárt keres műsoraival - szájából csöppet demagógnak hatnak ezek a szavak, higgyük el neki, hogy komolyan gondolja.

Az amerikai mintára gyártott díjátadó felhajtásoknak mindig van valami kínosan feszengő színezetük, ez alól természetesen az idei Emmy sem volt kivétel, ahol a buta beszédeken kívül csak hülye poénok elsütésére volt erő, de persze nem is ez itt a lényeg, hanem a díjak és a díjazottak kiléte. Az Emmy rendszere eléggé egyedinek számít, itt ugyanis három együttműködő - mondhatni társszerv -, de egymástól teljesen független szervezet ítéli oda a szobrokat. A Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája, a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája és a Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzetközi Akadémiája osztják le maguk között, hogy ki ítélkezik a főműsoridős, ki a hír- és sport-, és ki a külföldi eredetű műsorok kategóriájában.

http://cdn.emmys.tv, http://newcuriosity.blogspot.com
A Emmy-díj 1949-ben és ma

Maga a díj 1949 óta létezik, aki Emmyt kap, a megtiszteltetésen és az anyagi juttatásokon kívül gazdagabb lesz egy szobrocskával is, mely egy atomot a kezében tartó nőt formáz. A nő kis szárnyakkal a hátán egy múzsa, az atom pedig a tévés tudományt igyekszik reprezentálni, így együtt pedig az egész tévés művészetet, szakmát. A szobrocska terve egyébként Louis McManus televíziós mérnöktől ered, aki a legenda szerint saját feleségét mintázta meg a kecses nőalakban.

Az idei Emmy díjátadón a Mad Men, nálunk Reklámőrültek címmel futó sorozat bizonyult a legjobbnak a drámai kategóriában. A nézettségi adatoknak ez tett be a legjobban, hiszen az átlagosan 900 ezres nézőszámú sorozat olyan szupernagyokat utasított maga mögé, mint a 12 milliós Lost, vagy a 16 milliós Doktor House. A komédiasorozatok terén a 30 Rock került ki nyertesen, aki olyan produkciókkal viaskodott, mint az Office, a Két pasi meg egy kicsi vagy az idehaza még ismeretlen, de októberben debütáló Félig üres - Curb Your Enthusiasm - című sorozat.

www.nytimes.comÖrül a Mad Men stábja

A minisorozatokban az Egyesült Államok második elnökéről szóló, Tom Hanks producerkedésével készült John Adams lett a befutó, amúgy ez a sorozat söpörte be a legtöbb díjat is, ugyanis a gála előtt egy héttel történik az úgynevezett kreatív díjátadó, ahol a technikai stábot jutalmazzák Emmykkel, így a John Adams galeri összesen 13-at zsebelt be.

A legjobb színészek között díjat kapott Paul Giamatti, Alec Baldwin, Bryan Cranston, aki az idehaza még nem látható Breaking Bad főhőseként vívta ki a zsűri elismerését. A hölgyek között Tina Fey, Laura Linney és Glenn Close is szerepelt a díjazottak között, utóbbi a drámai kategória nyerteseként a Damages-ben nyújtott alakításáért.

A rendezők versenyében  Barry Sonnenfeld diadalmaskodott a Halottnak a csók - Pushing Daisies - című sorozat direktoraként, míg a drámai vonalon Greg Yaitanes, a Doktor House egyik rendezője emelhette magasba a tévé nagyságát hirdető szobrot.

www.zimbio.com
Paul Giamatti és Tina Fey

Az est abszolút furcsasága az új díjnak számító reality kategória volt, melynek keretein belül a legjobb realityket és azok műsorvezetőit jutalmazták, a nyertes pedig a nálunk is futó The Amazing Race lett, műsorvezetőként pedig a Survivor-t irányító Jeff Probst faarcát találták a legjobbnak.

A részletes jelölt- és nyerteslista egyébként az akadémia honlapján, itt olvasható.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés