free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Corn flakes művészet

Borsa         Címkék: cornflakes, kishír, kultúrtripp, mozaik, pehely 0 hozzászólás

A kukoricapelyhet legtöbben tejbe áztatjuk, hogy aztán megegyük. Ryan Alexiev viszont nem eszi, hanem művészi célokra használja, mozaikot készít belőlük.

Ryan Alexiev bolgár származású, de Amerikában nőtt fel, s ez valószínűleg erősen meghatározta művészetét, ugyanis durván rákattant az amerikaiak kedvenc és tipikus reggelijére, a corn flakes-re. Nem gasztronómiai, hanem művészi szempontból. Alexiev szerint ugyanis a reggeliző pehely szinte szimbóluma a globalizációnak és a fogyasztási őrületnek. Egy amerikai szupermarketben akár százféle reggeliző pelyhet találunk, és ezzel Alexiev szerint azt a látszatot keltik bennünk, hogy miénk a választás lehetősége, szabadon dönthetünk. Valójában azonban nincs szó szabad döntésekről, a fogyasztói társadalom által generált torz értékrendszert, az "amerikai álmot" kényszerítik rá az emberekre.

www.ryanalexiev.com

Alexiev a corn flakes-ekből olyan figurákat rak ki, akikről nap mint nap hallunk a tévéműsorokból és a hírekből. Az persze megint más kérdés, hogy mennyire kapunk róluk valódi képet. Szép, színes képeket készít róluk, például az ismert televíziósról, Larry Kingről, Pamela Andersonról, vagy Osama bin Ladenről, de a mozaik technikához híven bizánci mozaikot is újraértelmezett, a középkori jelenetekbe a biztonság kedvéért belecsempészett azért egy-egy tál színes kukoricapelyhet.

Egy másik, The Golden Spoon névre hallgató művészi akciója során pedig feltalálta a színarany, elektromos kanalat, ami automatizálja azt a fáradtságos monoton mozdulatot, amivel a corn flakes-es táltól a szánkig visszük a pelyhet. Sőt, az arany elektromos kanállal gyorsabban is tudunk kanalazni, vagyis fogyasztani. Na, hát így.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés