free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Megkerült Mozart kotta

Borsa         Címkék: kishír, kotta, kultúrtripp, mozart, nantes 0 hozzászólás

Nantes könyvtárában a 19. század óta létezett egy ismeretlen Mozart kotta, de senki nem tudott róla. Most újra előkerült, és kiderült, tényleg Mozart jegyzete.

Eddig ismeretlen Mozart kottarészletet fedeztek fel egy nantes-i könyvtárban. A papíros már nagyon rég ott lehetett, hisz egy Pierre Antoine Laboucheroe nevű gyűjtő még a tizenkilencedik században hagyta a városra más dokumentumokkal együtt. Tulajdonképen még katalogizálták is a kottát, de, ahogy a könyvtárban fogalmaztak, később "teljesen elfelejtődött". Akkor szúrt szemet ismét a könyvtárosoknak, amikor az archivált anyagokat újból rendszerezték.

www.livescience.com

Amikor megtalálták, az ausztriai Mozarteum Alapítvány vezető kutatóját, Ulrich Leisingert kérték meg, hogy hitelesítse a dokumentumot, aki azt mondta, egészen biztos, hogy a papíron lévő hangjegyeket maga Mozart jegyezte le. Hozzátette, rendkívül fontos felfedezésről van szó, ilyen jelentőségű Mozart relikviát az elmúlt 50 évben, legfeljebb tíz alkalommal találtak. "Bár a hangszerelés és a hangrend nincs feltüntetve a dallamvázlaton, mégis lehet értelmezni" - nyilatkozta a kutató.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés