free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Fény derülhet a Lorca titokra

Borsa         Címkék: franco, kishír, kultúrtripp, lorca, tömegsír 0 hozzászólás

Máig tisztázatlan, pontosan hol és hogyan végezték ki Federico Garía Lorcát. Családja azonban most megengedte, hogy feltárják a tömegsírt, ahol a spanyol költő is fekhet.

Federico García Lorcát, a világirodalom egyik legnagyobb költőjét, és drámaíróját 38 évesen lőtték agyon. Senki nem tudta biztosan megmondani, hol nyugszik, de feltételezik, hogy egy Viznar melletti szakadékba lőtték bele több más áldozattal együtt. Az 1936 és 1939 között zajló spanyol polgárháborúnak összesen körülbelül 500.000 halottja volt, és többezer embert lőttek tömegsírokba, csak azért mert "rendszerellenesnek" minősítették őket. Ezek a tömegsírok és velük együtt a spanyol történelemnek ez a része eddig feltáratlanok voltak, de most többet tudhat meg ezekről a világ, és végre Federico García Lorca rejtélyes halálával kapcsolatban is kiderülhetnek részletek.

www.poemsofgarcialorca.com

 

"Ez a legszebb nap az életemben" - mondta egy ír Lorca kutató, Ian Gibson, amikor a Lorca család végre rábólintott a sírok feltárására. "Nem fogjuk megakadályozni, de jobban örültünk volna, ha mindez nem történik meg" - kommentálták az exhumálásra  vonatkozó friss bírói döntést Lorca leszármazottai. Majd hozzátették: tiszteletben tartják a többi család kívánságát is. A sírok feltárását szorgalmazók nem sebeket akartak feltépni, csupán a méltó temetést, és nyughelyet szeretnék megadni szeretteiknek. "Egyetlen vágyam, hogy mindenkinek ott legyenek a szerettei, ahol tudni szeretnék őket" - nyilatkozta egyikük.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés