free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Gucci

Borsa         Címkék: divat, gucci, ismerdmeg, kirakat, olasz 0 hozzászólás

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a híres divatmárkák nevei mögött pontosan kik is állnak. Sorozatunk mostani részében az olaszok nagy büszkeségét mutatjuk be.

Az olaszoknak a kávé, a gorgonzola és a tiramisu mellett van még egy nagy büszkeségük, mégpedig a Gucci, bár a az olasz divat ennél sokkal több, világszerte híres divatházzal büszkélkedhet, mégis mind közül a Gucci foglalja el a legelőkelőbb helyet.

 

A céget 1923-ban Guccio Gucci alapította Firenzében, és a kezdetekben nyeregkészítéssel foglalkozott. A nyergek nem hoztak elég bevételt, így a bőrdíszműves egyéb bőrkiegészítők gyártásra adta fejét. Az általa készített pénztárcák, táskák és övek hamar a vásárlók kedvencévé váltak és a mester egymás után nyitotta a nevével fémjelzett üzleteket. A mindenki által ismert logó, a két egymásba fonódó kengyel 1947 óta számít a cég védjegyének, a tulajdonos által tervezett embléma a divatipar első ikonszerű lógója. Az alapító 1953-as halála után a cég már Olaszország határain kívül is jelentős sikereket ért el, azonban a Guccio Gucci örökösei nem tudtak megegyezni a cég irányításával kapcsolatos kérdésekben. A belső viták az üzlet bevételeinek jelentős csökkenését eredményezték, így a család 1989-ben kénytelen volt eladni a céget a bahreini illetőségű Investment Corporationnak.

www.pursepage.com, www.style.com

Napjainkban a Gucci, a hatalmas átszervezéseknek köszönhetően, egy jól működő cégcsoport, azonban sikerét nemcsak a befektetőknek köszönheti. Tom Ford, aki 2003-ig volt a márka művészeti vezetője, jelentős szerepet játszott abban, hogy a márka  mostanra a régi fényében tündökölhet. A divatház mostani művészeti vezetője Frida Gianni, aki kezdetben táska és egyéb kiegészítők tervezésével foglalkozott. Neki köszönhetően a Gucci lógóval ellátott táskák az elmúlt években a divatbolondok kedvenc darabjaivá váltak. Ruháiban olyan hírességek vonulnak be a vörös szőnyegen, mint Gwyneth Paltrow, Jennifer Garner, Kate Bosworth, Keira Knightely vagy Madonna.

 

Idei őszi/téli kollekciója a régi orosz népmesék világát idézi. Az északi népekre jellemző autentikus motívumok szinte az összes darabon fellelhetők. Az idei szezonra  Guccinál is visszatértek a "régi kerékvágásba" a szabásvonalak, már náluk sem találunk szabatlan A-vonalú ruhákat, helyette újra előtérbe került a csípőszabás. Gianni szerint idén minden szóba jöhet, ami szőrme vagy bőr, és bár az állatvédők minden divathéten hangosan tiltakoznak, az olasz tervezőt ez cseppet sem befolyásolja abban, hogy az általa tervezett ruhák nagy részén elrejtsen egy kis bőr vagy szőrme díszítést.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés