free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Programok egy hétre röviden, tömören

Borsa         Címkék: kultúrtripp, pálinka, programajánló, sportszelet, szabadegyetem 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Szülinapos Sport szelet, Pálinka Promenád, anime fesztivál, szabadegyetem 1968-ról, nyomozó boncmester a mozikban, street art a műtermekben. Borsa programajánl.

Sport szelet, pálinka

A hajdani Népstadion megnyitójának alkalmából dobta piacra a Csemege Édesipari Vállalat a Sport szeletet 1953-ban. A rumos-kakaós csokiszelet tehát éppen 55 éves és bárki részt vehet a szülinapi zsúrján, aki lemegy szeptember 26-án a Gödörbe és befizeti az 1000 forintos beugrót. A bulin fellép az Irie Maffia, a Zagar+Underground Divas produkció, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Vad Fruttik és lesz Anima Sound System AV DJ szett is.

www.sportszelet.hu, www.szeszipar.hu

26. és 28. között Pálinka Promenáddá alakul a Vigadó tér. A Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács rendezvényén kizárólag magyar pálinkákat kóstolgathatunk majd, tizenöt élvonalbeli pálinkafőzde kínálatából. A standok minden nap déltől éjfélig lesznek nyitva. Sétálni ingyen is lehet a promenádon, azonban aki fogyasztani is szeretne, annak helyben vásárolnia kell egy pálinkáspoharat.

Anime, ‘68

Az anime- és mangakultúra híveinek 27-én és 28-án a Petőfi Csarnokban a helyük, ugyanis a Magyar Anime Társaság megrendezi az őszi Animecon-t. A filmvetítések mellett lesznek témába vágó előadások, rajzversenyek, manga vásár, kosztümkészítés, karaoke, kalligráfia-oktatás és kimonó bemutató is. A részletes programot itt böngészhetitek.

www.bpfashion.hu, www.smh.com.au

Ellenkultúra, hippik, holdra szállás, Vietnam, új gazdasági mechanizmus, De Gaulle, kábítószer, Mahatma Gandhi, sámánizmus, Varsói Szerződés, Robert Kennedy, Martin Luther King, Taoizmus, falfeliratok. nemzedéki lázadás, szexuális forradalom, új hullám, maoizmus, szívátültetés, Vízöntő, Bob Dylan, Jan Palach, keleti vallások, prágai tavasz - mind köthetők egy legendás évhez, 1968-hoz. Aki számára nem egészen tiszta, hogy miért volt olyan jelentőségteljes az az esztendő és aki pontosan tudja, de szeretné tovább bővíteni az ismereteit, az célozza be szeptember 29. és október 1. között a Trafó Szabadegyetemét, mely 1968 témakörét járja körül, különféle szempontok alapján. A meghívott előadók között van történész, szociológus, levéltáros és még zeneesztéta is. A tervezett előadásokról és időpontokról ide kattintva tájékozódhattok.

Nyomozás, street art

Október 2-án új, magyar film kerül a hazai mozikba, méghozzá egy olyan, mely még a filmkritikusok általános elismerését is elnyerte az idei Filmszemlén, valamint nem mellékesen elnyert még ugyanitt öt díjat is, köztük a legjobb forgatókönyvért járót. Gigor Attila első nagyjátékfilmje, A nyomozó. Az alkotás főhőse Malkáv Tibor boncmester, aki elvállalja, hogy megöl egy vadidegent, Szirmai Ferencet, hogy pénzt szerezzen haldokló anyja műtétére. Az elvégzett munkáért meg is kapja a fizetséget, ám amikor már úgy tűnik, minden rendbe jönne, Malkáv Tibor levelet kap Szirmai Ferenctől, amiből kiderül, hogy nagyon is közük volt egymáshoz. A boncmester ekkor a halott nyomába ered.

www.port.hu, http://artportal.hu

E héttől október 28-ig látható az Art Factory Stúdióban (1138 Budapest, Váci út 152-156) Az utcától a műteremig című kiállítás, mely a Ludwig Múzeumban futó Keith Haring kiállításra reflektál. Azt mutatja be, milyen hatással volt a graffiti és a street art a magyar képzőművészetre. Olyan akadémiát végzett, magyar művészek alkotásait állítják ki, akik a street art formanyelvét beépítették műteremben készült munkáikba, így például Stark AttiláétKovács Budha Tamásét és Bodoni Zsoltét. A tárlat középpontjában pedig egy olyan festmény áll, melyet a résztvevő művészek a helyszínen, direkt erre az alkalomra alkottak.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés