free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A legolcsóbb bőrkarbantartó

Borsa         Címkék: hímtag, nap, nevetés, szmájli, vigyor 0 hozzászólás

A szmájli jelet van, aki utálja, van aki használja; egy biztos, a tízperces melóval összetákolt reklámfigurát ma már mindenki ismeri. Mosolyogj október harmadikán is!

Nevetni mindenki szeret. És a nevetésben az is jó, hogy nem kell hozzá beszélni, mert a szavakkal történő közlést helyettesíti az ilyen-olyan jelrendszerek alapján vagy taglejtéssel történő metakommunikáció. És az is közismert, hogy a nevetés számos olyan folyamatot indít el szervezetünkben, amitől jobban érezzük magunkat. Például az adrenalin szétárad testünkben, emelkedik a vérnyomásunk, később az átlagos alá esik, majd negyvenöt percig ugyanazon a szinten marad. A nevetés jót tesz az arcbőrnek, és, ha már elkerülhetetlen a ráncosodás, akkor én inkább az öröm-, mint a szomorú ráncokra szavazok.

 

Nem vitatéma, hogy a nevetés van-e annyira hatékony, mint a legmenőbb bőrfeszesítő masszások, arcpakolások, vagy ráncfelvarrások, de az biztos, hogy a jóízű nevetés edzésben tartja arcizmainkat is, és az emberiség történetének legolcsóbb bőrkarbantartó találmánya.Köztudott, hogy a jókedv, móka, kacagás elengedhetetlen kelléke a hatékony munkavégzésnek. Egy pozitív, mint például "A munka szabaddá tesz" üzenetű munkahelyi jókedv-kampány, még a politikai kommunikiációs tanácsadókat is jókedvre deríti, és ezért akadnak olyan munkahelyi vezetők, akik tudják, hogy a rosszkedvű munkatársak nem
dolgoznak olyan hatékonyan, mint a vidámabb társaik, és igyekeznek megtenni mindent annak érdekében, hogy az alkalmazottaik minél többet nevessenek az állásukban. Ez nem azt jelenti, hogy például egy minisztériumi titkárságon, vagy egy varrodában, vagy egy bárakármilyen dolgozóban az alkalmazottaknak szakszervezeti előírás lenne a negyvenöt percenként munkamegszakítás és a tizenöt perces nevetés szünet, amikor is a beosztottak egy negyedórás nevetéses gyakorlat során megindíthatják az endorfin és a szterotonin hormonjaik termelődését, miközben a stresszhormonjaikét csökkenthetik. Hanem azt jelenti, hogy még a személyzetisek is tudják, hogy érdemes tényleg jóltartani a munkaerőt, és, hogy a nevetés a legolcsóbb eszköz a munkahelyi hatékonyság fenntartására.Nem tudni, hogy mire menne az emberiség az emberi erőforrás menedzserek nélkül, de az biztos, hogy a személyzetisek hiányában egészen biztosan nem lenne idén október harmadikán Nemzetközi Szmájli Nap, amikor is a szmájlifétisestől az egyszerű felhasználóig egy emberként tehetünk például egy jó tettet, és jóindulatból megnevetethetünk bárakárkit, és/vagy küldözgethetünk emailen szmájlikat a terroristáknak a világbéke érdekében, és megemlékezhetünk Harvey Ball amerikai reklámügynökről is, aki 1963-ban, elsőként a Földön, tízperces melóval összedizájnolta a régisulis szmájli hangulatjelet. Ball feladata egy olyan reklámfigura tervezése volt, ami serkenti a megcsappant munkakedvet, amit ki lehet matricázni és állandóan emlékeztet arra, hogy a jókedvű munka hatékonyabb. A megbízást a worcesteri Állami Kölcsönös Életbiztósító vezetőjétől kapta, aki a jeltől remélte cége alkalmazottainak a munkamoráljának a javulását. 1964-től a biztosító rendszeresen használta kampánycélokra a reklámfigurát, aztán hatévesen azt az üzenetet adták a szmájli
szájában, hogy "Legyen szép a napod."

 

És majd húsz évvel az első, többek között metakommunkikációs és belső PR célokat is szolgáló, régisulis szmájli jel megjelenése után, a számítástechnikai bummnak hála, megszületett az újisis szmájli is. A kettőspont, idézőjel, zárójel újisis hangulatjelet, saját állítása szerint, Scott Elliot Fahlman használta először 1982 szeptemberében. Az újisis szmájli sikere azóta is töretlen, különböző hangulatjel aliskolák születtek például az emberi érzelmek kifejezésére, de a japán isi is nagyon erős.

 

 

Az most nem vitatéma, hogy az újisis hangulatjelek, vagy a régisulisak a hatékonyabbak, de az biztos, hogy a netgeneráció valamennyi tagjában jogosan merülhet fel az igény egy testtartást javító rehabra a ferde újisis szmájlik miatt. Amikből Mick Jagger a kedvencem  (:-(I)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés