free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Így hordd, ha hordod - rövid ujjú kabátok

Borsa         Címkék: divat, kabát, kirakat, mellény, rövidujjú 0 hozzászólás

Idén óriási a választék rövid ujjú kabátokból, de nem tűnnek nagyon praktikusnak. A kérdés nagyon izgatott bennünket, úgyhogy Borsastylist tesztelt és kinyilatkoztatott.

Vannak olyan ruhadarabok, amelyekkel csak hosszú évek alatt tudunk megbarátkozni, ilyen volt a gumicsizma vagy az egyujjas kesztyű. Aztán mire megszokjuk, vagy esetleg megszeretjük őket ,már ki is mentek a divatból, mi meg a fejünket csóváljuk, hogy miért nem próbáltuk ki akkor, amikor még a csapból is az folyt. Borsastylist a skótkockás szoknyával járt így, addig húzta az időt, amíg az jól kiment a divatból és körülbelül nyolc évet kellett várnia arra, hogy felvehesse.

 

A rövid ujjú kabát vagy kardigán sokaknak okoz legalább ekkora dilemmát, ugyanis mi magyarok praktikus nép vagyunk, a kabát legyen hosszú ujjú és kész, elvégre is az a dolga hogy melegítsen, ha meg nem elég meleg, akkor minek rá pazarolni a pénzt. Ráadásul elsőre azt a benyomást kelti, mintha kinőttük volna kabátunkat és a kereteink szűkössége miatt nem engedhetünk meg magunknak egy újabb darabot.

 

Kabát – Aboriginal
Kesztyű, felső – H&M
Nyaklánc – Springfield

 

 

Szóval nehéz ügy, de ezen a héten Borsastylist nekilátott a nagy rövid ujjú kabát tesztnek. A végére kiderült, hogy a tévhittel ellentétben léteznek olyan rövid ujjú fazonok, amelyek a hűvösebb őszi napokon is megállják a helyüket és akad olyan is ami csak szép de nem jó semmire se.

Kabát – Tally Weijl
Pulcsi, kitűző – Springfield

 

 


A rövidujjú kabátokat és kardigánokat összesen kettő nagy csoportba oszthatjuk, vannak olyan fazonok, amelyeknek az ujját meg lehet hosszabbítani a mostanában divatos hosszú bőr vagy kötött kesztyűvel. A másik csoport egy kicsit reménytelenebb eset, ezeknek ugyanis ténylegesen rövid ujjú kabátok, vagy mellények, tehát hiába veszünk fel hozzá akármilyen hosszú kesztyűt, fázni fogunk, ráadásul nem is mutat jól. Azonban az mindkét csoportra igaz, hogy csak akkor funkcionál kabátként, ha rendesen aláöltözünk és 14 fok alatt nem hordjuk. Tehát, azoknak nem ajánlott, akik egy szezonban csak egy kabátot tudnak megvenni, mert hiába lesznek el benne vígan októberben, ha bejön a farkasordító hideg fagyhalál vár rájuk.

 

Kardigán – Patrizia Pepe – Heaven Store
Ing – GAS

 

 

Alacsony lányok keressenek olyan fazont, ami nem ér tovább a derekuknál, ugyanis ezek optikailag kicsit megnyújtják őket, a hosszú kabátok náluk szóba sem jöhetnek, valamint próbálják meg elkerülni a nagy mintákat. Nagy mellű lányok pedig ne próbálkozzanak mell alatt elvágott fazonokkal, ugyanis ez még jobban kiemeli a dekoltázsukat.

 

Háromnegyedes ujjú kabátok

 

Az ilyen fazonú kabátokat nemcsak lehet, de illik is kombinálni kesztyűvel, ugyanis anélkül nem igazán mutatnak jól. Kivételt képeznek ez alól a kardigánok, ezeket bátran hordhatjátok inggel, egyszerű kötött pulcsival is. Amire mindenképpen figyelni kell, hogy a kiválasztott kesztyű elég hosszú legyen  és a színe harmonizáljon a kabátéval, ha ugyanis nem elég hosszú, akkor a felsőrész ki fog látszódni, ami megbontja az egységet.

 

 Lila szett
Kabát – MEXX
Kesztyű – H&M
Karkötő – Springfield
Fekete kabát és kesztyűs szett
Kabát – Aboriginal
Ing – MEXX
Kesztyű – H&M
Szürke, kötött szett
Kardigán – C&A
Pulcsi - Springfield

 A kesztyűs megoldás csak azoknál jöhet számításba, akik meg tudják szokni, hogy kesztyűben kell kotorászni a táskájukban, ugyanis a könyékig érő kesztyűket nem könnyű le és felvenni. Viszont ezek a kabátok csak így mutatnak igazán jól, kötött, rövid egyujjas darabbal szigorúan tilos kombinálni. Tehát, hiába mutat jól a blézerünk vagy kabátunk hosszú kesztyűvel, egyszerűen nem praktikus.

 

Rövid ujjú kabátok, mellények

 

Itt egyetlen főszabályt kell követni, ha nem elég meleg, akkor ne vedd meg. Ugyanis hibába veszel alá három pulóvert, ha a kabát vékony, meg fogsz fagyni. Bár Borsastylist nem egy fagyosszent, de a kockás rövid ujjú kabátban vacogott rendesen. Úgyhogy bármennyire is szépen mutatnak ezek a kabátok, sajnos az eredetileg nekik szánt funkciót nem töltik be.

Kockás szett
Kabát – Tally Weijl
Ing – MEXX
Szürke szett
Mellény, pulcsi – New Yorker 

 

Ha pedig már választani kell, akkor inkább a mellényre szavazunk mint rövid ujjú kabátra, ezt ugyanis akár farmerkabáttal vagy vastag kötött kabáttal is kombinálhatjátok.  Összességében sajnos be kell látni, hogy a rövid ujjú kabát nagyon mutatós és elegáns tud lenni, de csakis azoknak aki kocsival járnak és saját sofőrrel rendelkeznek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés