free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem kell import bőrnadrág!

Borsa         Címkék: bajor, kirakat, kishír, nadrág, oktoberfest 0 hozzászólás

Idén nemcsak a részegektől és a bajor zenétől hangos az Oktoberfest. A hagyományvédők magukból kikelve tiltakoznak a gagyi, import bőrnadrágok ellen.

A Müncheni Oktoberfest a világ legnagyobb sörfesztiválja. Általában a sört vedelő, nótás kedvű helyiektől és turistáktól, meg a jó kis umca-umcacától  hangos a rendezvény, de idén zajos tiltakozásba kezdtek a hagyományvédő bajorok, ugyanis megelégelték, hogy a bajor piacot elárasztották a Kínában és  más országokban előállított silány minőségű, olcsó népviselet utaánzatok.

Otto Dufter, a Népviseletek Bajorországi Szövetségének elnöke közölte, hogy, amit a legtöbben ma a fesztiválon viselnek az nem népviselet, hanem "jappi gönc".  Határozottan ellenzi, hogy külföldön gyártott álnépviseletet hordjanak az emberek. Az olyan puristák szerint, mint ő, egy igazi bajor csakis olyan bőrnadrágot visel, amit bajor őz bőréből készítettek és bajor szabók varrtak és hímeztek.A bajoroknak nemcsak az a problémájuk, hogy az importált ruhák anyagban és kinézetben is csak gagyi utánzatok, hanem az is, hogy mivel sokkal olcsóbbak, mint az eredetiek, a hagyományos népveseletek értékesítéséből élő üzleteket tönkretették. Mostanra már csak alig száz hagyományos bajor szabó maradt.

Valószínűleg a harcos lokálpatrióták azonban hiába tiltakoznak. Azok a turisták és helyiek, akik egy évben csak egyszer, az Oktoberfesten veszik fel a bajor népviseletet, nem fogják kifizetni az eredeti bajor nadrágért a 600 eurót, amikor 150 euróért majdnem ugyanolyat kapnak, igaz, a címkéjén az áll "made in China".LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés