free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Őszi divatbakik

Borsa         Címkék: bugyi, divatbaki, harisnya, kirakat, zakó 2 hozzászólás

Nyáron kiveséztük, milyen divatbakikat tilos elkövetni, de ahogy előkerültek az őszi ruhák, újabb rossz szokásokra derült fény. Borsastylist megint beolvas nekünk.

Titokban azt reméltük, hogy elég lesz egyszer átrágnunk magunkat a tipikus öltözködési hibákon, most már tisztán látjuk hogy tévedtünk, mert hát hiába gondoltuk, hogy alaposak voltunk, a tények sajnos nem minket igazoltak. A hideg beálltával a szandálról lelógó lábujjak ugyan eltűntek az utcákról, de helyette jött száz másik hiba, amit akárhogy is próbáltunk, nem hagyhattunk szó nélkül. Úgyhogy, nem közkívánatra ugyan, de jöjjön az öltözködési bakik második része, avagy hogyan ne menj ki az utcára ősszel és télen.

A nem megfelelő színű melltartókról már korábban kellett volna írnunk, de valamiért naivan azt hittük, egyértelmű, hogy fehér blúz alá fehéret vagy testszínűt veszünk, és nem próbálkozunk sem feketével, sem pedig más harsány színű darabbal.A színes melltartót fel lehet ugyan venni fehér felsőrésszel is, de kizárólag csak akkor, ha sportos darabról van szó, minden más esetben szigorúan tilos. Ha pedig a fehér blúzunk muszlinból vagy más áttetsző anyagból készül, akkor csipke melltartó helyett válasszunk egyszerű mindenféle cifrázástól mentes darabot.

Ha már a fehérneműknél tartunk, beszélnünk kell a megfelelő bugyikról is. Ne csak átlátszó ruhákhoz vagy nadrágokhoz előnyösebb a tanga, a 100 literes tundrabugyi szűk nadrágok alatt nagyon rondán tud kinézni. Enyhén szólva lerontja az összképet, ha az egyébként elegáns nadrágunkon kirajzolódik a bugyink vonala. Ha valaki ódzkodik a tangától, az válasszon varrás nélküli bugyit, még az is jobb, mint a sátorponyva.Viszont ha valaki azt hiszi, hogy a tangával nem lehet hibázni, az nagyon téved, a nadrágból kikandikáló bugyi és "kőműves dekoltázs" legalább akkora bűn, mint a nagy bugyi szűk nadrág kombináció. Tehát csípőnadrághoz válasszatok csípő szabású bugyit, és arra mindig figyeljetek, hogy csak olyan nadrágot szabad megvenni, amiből lehajoláskor nem látszódik ki a fél feneketek.

A hideg beköszöntével már nagyon kevesen merészkednek ki az utcára harisnya nélkül, viszont, ha szoknyát veszünk fel, akkor a térdfixet messziről kerülje el mindenki. 70 év felett - persze csak akkor, ha nem Borsaolvasóról van szó - megbocsátható, hogy a metrón, vagy egy park valamelyik padján ülve a szoknya alól kikandikál a térdfix gumírozott passzéja és láthatóvá válik a térdünk, de minden más esetben tiltólistás a térdfix.Ha térdig ér a szoknya vagy a nadrág, akkor válasszunk harisnyanadrágot vagy combfixet, kinek mi áll közelebb a szívéhez. A térdfix vagy térdzokni csak abban az esetben jöhet szóba, ha színes és legalább 30-40 denes, ezt bátran fel lehet venni szoknyával és tűsarkúval is, de csak úgy, hogy látszódjon rajta, hogy direkt nem harisnyát választottunk a szettünkhöz.

A harisnya parának itt még korán sincs vége. A testszínű harisnyákat nem lehet kivonni a forgalomból, de határozottan indítványozzuk a konyakszínű kreppharisnyák betiltását. Amikor az előbb említett harisnya bekerült a divatéletbe, javában tombolt a második világháború és a nők csak kényszerből választották a méregdrága selyemharisnya helyett, az olcsóbb és korántsem annyira mutatós kreppharisnyát.A háborúnak vége lett, a selyemharisnyák újra visszakerültek a piacra, azonban a nejlonharisnya maradt, sőt a küzdelem vége az lett, hogy a nejlon kiütéssel legyőzte a selymet. Azonban arra a nyolcvanas évek elején rájöttek, hogy a kreppnél létezik egy sokkal mutatósabb megoldás is, mégpedig az üvegszálas harisnya, ami tartósabb is és szebb is mint elődje, úgyhogy, aki nem tud lemondani a testszínű harisnyákról, az válasszon üvegszálas darabot.

1. Őszi divatbakik
2. Cipőt, csizmát, zakót csak okosan!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés