free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Állatokkal, rózsaszínben

Borsa         Címkék: ajánló, felvonulás, koncert, kultúrtripp, program 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Az elkövetkezendő napokban megtudhatjátok, hogyan látnak bennünket a kínai bevándorlók, miképpen lesz egy dizájnszékből festmény, az Andrássy úton háziállataitokkal, míg a Lánchídon a mellrák elleni küzdelem jegyében vonulhattok, nézhettek életrajzi rockdrámát és mehettek jubileumi PUF-koncertre is. Legalábbis ha ránk hallgattok… Borsa programajánl.

Made In China, Re-Design

Bár még húsz éve sincs, hogy a kínai bevándorlók tömegesen áramlani kezdtek hazánkba, mégis, mostanra úgy tűnik, mintha mindig is itt lettek volna. Mindannyian viszonyulunk hozzájuk valamiképpen, van valamiféle - tudatos vagy kevésbé tudatos, helytálló vagy kevésbé helytálló - képünk ezekről az emberekről. De vajon hogyan látnak ők, bennünket? Ezt feszegeti az átalakulóban lévő Krétakör Made In China című produkciója, melyet 3-án, 4-én és 5-én  láthattok a volt Szinbád mozi helyén létesült KINO színpadán. Az előadás Nyíri Pál, Kínai történet című riportja alapján készült. Műfaja dokumentumdráma, kortárs operával vegyítve. A történet főszereplője egy kínai nő, aki Budapestre jön és az emberbarátnak annyira nem mondható Józsefvárosi Piacon igyekszik megtalálni a boldogulását és önálló identitását, miközben véleményt formál Magyarországról és lakóiról. Az előadásra a jegy 1500 forintba került és e-mailben jegy@akino.hu foglalhatjátok le.

www.port.hu, www.gnr8.biz

Október 4-étől látható, a hivatalos megnyitója pedig 6-án lesz a Re-Design, avagy design újratöltve című kiállításnak a Gödörben. Egy képző-és iparművészeti projektről van szó, melyet a Krea Művészeti Iskola hívott életre és főszereplője a Jerszy Seymour által tervezett dizájnszék, az Easy Chair. Az iskolában oktató művészek és tervezőcsoportok mind kaptak egy-egy ilyen széket, amiből aztán azt alkothattak, amit csak akartak. Voltak, akik a stílusát felturbózták ugyan, de meghagyták ülőalkalmatosságnak, ugyanakkor született többek között festmény és térinstalláció is a szék felhasználásával. A 17 műalkotást október 19-ig tekinthetitek meg. Ha este mentek, akkor akár ízlés szerinti koncertlátogatással egybekötve.

Vonuljatok!

Világnapja többnyire olyan dolgoknak szokott lenni, melyekkel kapcsolatban valamiféle kollektív lelkifurdalás van érvényben, amik vagy akik felé a társadalomnak kompenzálnivalója van. Ilyen az állatvilág is, sajnos. Az Állatok Világnapja Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján, azaz október 4-én van. Persze, aki tart valamilyen állatot, az nagyon jól tudja, hogy az állattartás aztán pont nem az az egynapos ünnep kategória, ugyanakkor ünnepelni ugye sosem árt, tehát hajrá. Az ünneplés egyik lehetséges módja, ha részt vesztek a Noé Állatotthon Alapítvány állatos felvonulásán, mely nem magán a világnapon, hanem egy nappal később, október 5-én, délelőtt tízkor indul a Bazilika melletti parkolóból és az Andrássy úton halad végig a Hősök teréig. A felvonulásra olyan állatokat vigyetek magatokkal, akik bírják az emberek és a többi állat tömeges jelenlétét, a viszonylag hosszú menetelést és nem jelentenek veszélyt másokra. Persze azok sem lesznek kitiltva a menetről, akik állat nélkül szeretnének részt venni.

www.greeninfo.hu, www.posta.hu

Szintén vasárnap rendezik meg a Rózsaszín napot, melynek az apropója bizony sokkal komolyabb, mint amire elnevezéséből következtetni lehetne. Ez a nap ugyanis a mellrák elleni küzdelemről szól. A Roosevelt téri nagyszínpadon délelőtt tíztől popegyüttesek hakniznak majd, aminél jóval fontosabb, hogy eközben a Magyar Tudományos Akadémia épületében különféle szűrővizsgálatokon vehettek részt a Vöröskereszt jóvoltából. Mindemellett lehetőség lesz tornán és jógafoglalkozáson részt venni, vásárolni az alkalmi biopiacon, sőt a Zrínyi utcában még designbicikli-kiállítást is láthattok. Este nyolckor indul a figyelemfelkeltő séta a Lánchídon.  Kilenctől aztán a Zagar koncertjével zárul a rendezvény. A részletes programot ide kattintva böngészhetitek.

Joy Division és Pál Utcai Fiúk

9-én végre a hazai mozik is bemutatják a Control című filmet, melynek csak a  címe hasonlít Antal Nimród BKV-ellenőrös thrilleréhez, de más köze nincsen hozzá. A angol-amerikai-ausztrál-japán koprodukcióban készült filmdráma ugyanis Ian Curtis életét dolgozza fel. Az angol zenész a hetvenes évek végén befutott, emblematikus posztpunk zenekar, a Joy Division énekese volt és csak azért nem léphetett be a Huszonhetesek Klubjába Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison meg Kurt Cobain mellé, mert ő már 23 évesen megölte magát. A film azt az utat járja végig, ami idáig vezetett.

www.est.hu

Ha pedig már itt tartunk, mindenképpen elismerést érdemel - még akkor is, ha az összehasonlítás némileg morbid -,  ha egy zenekarnak csak a pályafutása közel olyan hosszú időt ölel fel, mint amennyit a zenetörténelem az előző bekezdésben említett alakjai összesen éltek. A Pál Utcai Fiúk ezt már elmondhatja magáról, hiszen az együttes 25 éve létezik. A jubileumot október 10-én, a Petőfi Csarnokban nagy koncerttel ünneplik. A koncert napjáig látogatható a Szimpla Kertben a 25 év dizájn című kiállítás, melyen a zenekarhoz kapcsolódó ereklyéket - például plakátokat, koncertjegyeket, borítókat, képeslapokat - nézegethettek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés