free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Alberta Ferretti

Borsa         Címkék: alberta, divat, ferretti, ismerdmeg, kirakat 0 hozzászólás

Szerintünk nem árt tudni, hogy a divat világában a híres márkák nevei mögött valójában kik is állnak. Ismerd meg sorozatunkban Alberta Ferrettit mutatjuk be.

Alberta Ferretti 1950-ben született az olaszországi Cattolicában, és mivel édesanyja varrónő volt, sosem volt kérdés számára, hogy milyen pályát is válasszon magának. Már egészen kislány korától kezdve ott lábatlankodott édesanyja szalonjában, és így észrevétlenül megtanulta a szakma minden olyan fortélyát, amelyet egyik neves divatiskolában sem tanítanak. A francia divatdiktátorok éles, feszes és leginkább szigorú vonalvezetése legalább olyan messze áll tőle, mint az olasz tervezőtársai által kreált túldíszített, harsány ruhák világa. Első szalonját 18 évesen nyitotta meg szülővárosában, és ruháit akkoriban Fellini filmjei ihlették. Messziről elkerül mindent, ami túlságosan kihívó vagy közönséges lenne, ruháiban már a kezdetektől fogva keveredik a francia elegancia és az olasz játékosság. A szalon sikere arra biztatta, hogy 1974-ben megalapítsa saját vállalatát. A milánói kifutón 1981-ben debütált, sifon anyagból készült estélyikkel és piés (sűrűn rakott) szaténruhákkal.

www.style.com

A fiatal tervezőnő egyik napról a másikra a világ élvonalába került, és a felső tízezer konzervatív divatot követő hölgytagjainak kedvenc tervezőjévé lépett elő. Ruhái annyira időtállónak bizonyultak, hogy a szalonjaiban még mindig árulnak a nyolcvanas évekből származó fazonú ruhákat. 1998-ban létrehozta a Philosophy by Alberta Ferretti névre keresztelt márkát, ami bár a tervezőtől megszokott stílust követte, mégis egy sokkal fiatalabb korosztályt célzott meg. Az általa megálmodott darabokat napjainkban olyan hírességek hordják, mint a köztudottan háklis Jennifer Lopez, Mischa Barton vagy a korábban a Chanel ház elkötelezettjeként ismert Claudia Schiffer. Idei őszi/téli kollekcióját az egyszerű szabásvonalak és sötét színek jellemzik, az anyagválasztás tekintetében sem hazudtolja meg önmagát, a ruhák nagy része muszlinból vagy szaténselyemből készül, és Ralph Lauren mellett ő is újraértelmezte a tükörbársonyt, mindemellett könnyedén kombinálja a kötött garbókat A-vonalú muszlinszoknyákkal. És sok tervezővel ellentétben nem hódolt be a fehérnek és az elegancia színének meghagyta a klasszikus számító feketét. Alberta Ferretti ruháit elsősorban azok hordják, akik a tökéletes elegancia és az egyszerű szabásvonalak hívei, az általa tervezett ruhák egy tökéletes gardróbban ugyanúgy alapdarabok lehetnek, mint Donna Karan vagy Coco Chanel ruhái.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés