free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 kocsmakiállítás a Design Héten

Borsa         Címkék: dizájn, hét, kocsma, lista, tárgy 0 hozzászólás

A Design Hét alkalmából néhány kocsmában az alkohol mellé most kortárs kultúrát is kapunk. Íme az öt legjobb kocsmakiállítás, amelyek közel vannak egymáshoz.

Egy hétre kortárs grafika költözik húsz pesti kulthelyre a Design Hét kísérő rendezvényének keretében. A mesekönyvrészletek, képregények, printek és pixelgobelinnek csábításának kár  ellenállni, különösen most, amikor a sokkolóan gyorsan jött ősz miatt nem sok helyen lehet mosolygós emberekkel találkozni. Egy kávé vagy egy pohár finom vörösbor mellett a kortárs képek színkavalkádját nézegetve azonban könnyű elfelejtkezni az épp időszerű októberi népdepresszióról. Listánkban a Design Hét legjobb kocsmakiállításait gyűjtöttük össze, amelyek garantáltan meghozzák majd a jókedvedet.

Különösen kellemes helyszíneken rendezik meg október 3 és 12 -e között a Design Hét társrendezvényét, a Portfólió kiállítássorozatot. A kortárs grafika sokszínűségét kávézókban, klubokban, kulthelyeken, apró galériákban és shoppokban csodálhatják meg azok, akik a nagy kiállítótermek helyett inkább nyugodtabb, kellemesebb környezetben, egy bor és néhány barát társaságában szeretik fogyasztani a művészetet. A kiállítási helyszínek mindegyike sajátos életérzést, hangulatot képvisel, ami a lehető legjobb bónusz egy kortárs kiállítás mellé, de akár meg is fordíthatjuk a dolgot. Akármelyik oldalról közelítjük is meg, csak jól járhatsz, ha október második hetében a kiállítás sorozat valamelyik helyszínére szervezed az esedékes baráti találkozásokat. Sőt, mivel a résztvevő kulthelyek közel vannak egymáshoz, egy kisebb esti gyalogtúra keretében akár egyszerre több helyet is megnézhetsz.

www.siralydesign.hu Magányos robot a Szimpla Kávézóban

A Kertész utcai Szimpla Kávézó visszatérő helyszín a "hová menjünk ma este" típusú dilemmák megvitatásánál. Most egy érvvel több szól a hely mellett, itt állítják ki ugyanis kedvenc magyar képregényrajzolónk, Sirály Dóri diplomamunkáját, melyet Stanislaw Lem Kiberiáda című műve ihletett. A művésznő fémhulladékokból összetákolt robotjánál maga Lem sem képzelhetett volna el hitelesebb figurát Magafia Majmász szerepére: egyik karja benzinkúti töltőpisztoly, a feje meg egy rozsdás Orion rádió. A Szimplában személyesen is találkozhatsz a folyton moralizáló novellahőssel, pontosabban a róla készült grafikákkal.


http://design7.huPixel gobelinek a Rododendron Galériában

Érdemes benézni a Madách téri Rododendron Galériába is, ahol Kárpáti Tibor printjeit és gobelinbe szőtt munkáit nézheted meg. A grafikus savas pixelkockái egyszerre idézik a hatvanas évek amerikai minimalizmusát és a nyolcvanas évek legendásan idegesítő számítógépes játékait. A művész feldolgozásában Piroska dallamos, monoton chiptune-esőben sétál, a Nagymama lassú, 8-bit hangon beszél, a Farkas ordítása pedig úgy torzít, mint egykor a gyilkosan prüttyögő Game Over. A retro-komputergrafikával megalkotott képek némelyike gobelin formájában látható, ami valljuk be enyhén szólva újraértelmezi a nagymama szagú szövési technikát.


http://design7.hu Minőségi vektorgrafika a Castro Bistróban

A Madách téri Castro Bistróba most nem csak a város legfinomabb csevapcsicsájáért érdemes elmenni, hanem a falakon lógó Királyfalvi Károly grafikák miatt is. Igényesség, élénk színek, tiszta formák, különleges anyagok jellemzik a hazai kortárs városi vektorgrafika meghatározó alakjának munkáit, nem is csodálkozunk azon, hogy az általa tervezett póló a Tokiói webshopokban is megállja a helyét. A Castróban látható vászon printeket, matricákat és lézergravírozott képeket a street art és az ahhoz tartozó zenei világ inspirálta. Találhatunk közöttük régi és új munkákat egyaránt, és természetesen néhány igazi gyöngyszemet is.

http://design7.hu Mesevilág a Szimpla Kertben

A Szimpla Kert az a hely, amely nem maradhat ki egyetlen budapesti underground útikönyvből sem, már ha egyáltalán léteznek ilyenek. Reméljük, hogy a ma már igazi hungarikumnak számító, titokban terjeszkedő romkocsma egy darabig még megmarad, épp most kezdtük újra megszeretni. A sajátos hangulatáról híres helyet Borogdai Zsuzsa munkái teszik most még vonzóbbá. A grafikus, aki egyike azoknak a kortárs művészeknek, akik miatt visszanyertük a gyerekkönyvekbe vetett hitünket, a Világ körül című illusztráció-sorozatát állítja ki a kultkocsmában. A képek letisztult, ugyanakkor meseszerű világa nem csak a helyet varázsolja el, de garantáltan téged is.


http://design7.hu Forma- és színtenger a Kiadó Kávézóban

A Jókai téri Kiadó Kávézóban Fenyvesi Zsófia mutatkozik be. A WINGS:THINGS című kiállítás képein a vektorgrafikáé a főszerep. A kávézó falain szárnyalni vágyó vektormadarak csipegetnek a vektorhegyek és óceánok tövében, forma - és színorgiába hajló képek között. A fiatal grafikus az elmúlt években leginkább a zene és a divat területén tevékenykedett, munkáit elsősorban napi szenvedélyei, belső és külső utazásai hatják át. A kézzel, illetve számítógéppel készült grafikák annyira ingergazdagok és figyelemfelkeltőek, hogy garantáltan nem fogsz közöttük unatkozni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés