free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dizájnhét kalauz

Borsa         Címkék: design, dizájn, hét, párbeszéd, tárgy 1 hozzászólás

A hazai dizájnhétnek még nincsenek nagy hagyományai, de arra azért jó, hogy átfogó képet kapjunk a hazai tárgykultúráról. Kalauzunkból kiderül, mit érdemes megnézni.

Szerencsére az utóbbi években a magyar főváros is csatlakozott az európai trendhez, miszerint ősszel dizájnhetet tartanak. London után a következő napokban Budapest is a tárgykultúra és formatervezés lázában ég majd, már amennyire ezt elmondhatjuk egy olyan városról, ahol sokan nem is igazán tudják, mit jelent a dizájn és a tárgykultúra fogalma. A szervezők azért kitesznek magukért: a több tucat helyszínen zajló programsorozat remek lehetőséget kínál arra, hogy a téma iránt érdeklődők alapos betekintést nyerjenek a hazai és nemzetközi formatervezés legfrissebb eredményeibe, újdonságaiba. Összesen több mint 50 különböző rendezvény, kiállítás, divatbemutató, előadás és kerekasztal beszélgetés várja a látogatókat.

http://design7.hu

Éppen öt éve rendeznek dizájnhetet a magyar fővárosban is, így nem mondhatjuk, hogy nagy hagyománya lenne Budapesten a formakultúra ünnepének. Míg Londonban, vagy Milánóban szakmai vásárokból, nemzetközi jelentőségű dizájnkiállításokból nőtte ki magát zajos fesztivállá és show-áradattá a rendezvénysorozat, itthon egyből a desszerttel kezd a szakma. Számtalan kisebb-nagyobb rendezvény lesz idén is Budapesten, azt azonban véletlenül se gondoljuk, hogy a nemzetközi szcéna különösebben odafigyel a magyar eseményekre.

"Az idei év központi gondolata a Párbeszéd, mely utal a tárgy és a felhasználó interakciójára, a dizájner és a megbízó együttműködésére, valamint a tervező és a társadalom aktív kapcsolatára" - derül ki a szerkesztőségünkbe is eljuttatott sajtóanyagból. Hogy ez a gyakorlatban hogyan valósul meg a héten, azt a kreatív szerkesztőkre bízzák a szervezők. Rendben, belemegyünk a játékba.

Október harmadikán Hotel Túra címmel egy egészen különleges lehetőséget kaptak a pesti polgárok. Bemehettek szép szállodákba idegenvezetői kísérettel, olyan helyekre, ahová nagy valószínűséggel életükben nem teszik majd be a lábukat fizetővendégként. Megnyíltak a nemzetközi befektetői csoportok által kialakított 5 csillagos szállodák.

http://design7.hu

A New York Palace, a Corinthia Grand Hotel Royal, a Lánchíd 19 Design Hotel, valamint a Boutique Hotel Zara Budapest megismerte a Tisza cipők és kopott farmernacik suhogásának hangját. Párbeszéd a javából - társadalmi osztályok között. Végül is semmi bajunk a hasonló rendezvényekkel, látszólag a közönségnek is bejött, a Hotel Túra jegyei az utolsó szálig elkeltek.

A Design Hét ötödik születésnapjához jubileumi akció kapcsolódik, melynek célja a tárgy - és formakultúrára érzékeny gondolkodás erősítése. A dizájnkultúrát képviselő boltokkal közösen rendezett program lényege, hogy a Design Hét ideje alatt városszerte közel 50 üzletben lehet kedvezményesen vásárolni. Ez jól hangzik, nem igaz?

1. Dizájnhét kalauz
2. FesztiválhangulatIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés