free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dizájnhét kalauz

Borsa         Címkék: design, dizájn, hét, párbeszéd, tárgy 1 hozzászólás

A hazai dizájnhétnek még nincsenek nagy hagyományai, de arra azért jó, hogy átfogó képet kapjunk a hazai tárgykultúráról. Kalauzunkból kiderül, mit érdemes megnézni.

Szerencsére az utóbbi években a magyar főváros is csatlakozott az európai trendhez, miszerint ősszel dizájnhetet tartanak. London után a következő napokban Budapest is a tárgykultúra és formatervezés lázában ég majd, már amennyire ezt elmondhatjuk egy olyan városról, ahol sokan nem is igazán tudják, mit jelent a dizájn és a tárgykultúra fogalma. A szervezők azért kitesznek magukért: a több tucat helyszínen zajló programsorozat remek lehetőséget kínál arra, hogy a téma iránt érdeklődők alapos betekintést nyerjenek a hazai és nemzetközi formatervezés legfrissebb eredményeibe, újdonságaiba. Összesen több mint 50 különböző rendezvény, kiállítás, divatbemutató, előadás és kerekasztal beszélgetés várja a látogatókat.

http://design7.hu

Éppen öt éve rendeznek dizájnhetet a magyar fővárosban is, így nem mondhatjuk, hogy nagy hagyománya lenne Budapesten a formakultúra ünnepének. Míg Londonban, vagy Milánóban szakmai vásárokból, nemzetközi jelentőségű dizájnkiállításokból nőtte ki magát zajos fesztivállá és show-áradattá a rendezvénysorozat, itthon egyből a desszerttel kezd a szakma. Számtalan kisebb-nagyobb rendezvény lesz idén is Budapesten, azt azonban véletlenül se gondoljuk, hogy a nemzetközi szcéna különösebben odafigyel a magyar eseményekre.

"Az idei év központi gondolata a Párbeszéd, mely utal a tárgy és a felhasználó interakciójára, a dizájner és a megbízó együttműködésére, valamint a tervező és a társadalom aktív kapcsolatára" - derül ki a szerkesztőségünkbe is eljuttatott sajtóanyagból. Hogy ez a gyakorlatban hogyan valósul meg a héten, azt a kreatív szerkesztőkre bízzák a szervezők. Rendben, belemegyünk a játékba.

Október harmadikán Hotel Túra címmel egy egészen különleges lehetőséget kaptak a pesti polgárok. Bemehettek szép szállodákba idegenvezetői kísérettel, olyan helyekre, ahová nagy valószínűséggel életükben nem teszik majd be a lábukat fizetővendégként. Megnyíltak a nemzetközi befektetői csoportok által kialakított 5 csillagos szállodák.

http://design7.hu

A New York Palace, a Corinthia Grand Hotel Royal, a Lánchíd 19 Design Hotel, valamint a Boutique Hotel Zara Budapest megismerte a Tisza cipők és kopott farmernacik suhogásának hangját. Párbeszéd a javából - társadalmi osztályok között. Végül is semmi bajunk a hasonló rendezvényekkel, látszólag a közönségnek is bejött, a Hotel Túra jegyei az utolsó szálig elkeltek.

A Design Hét ötödik születésnapjához jubileumi akció kapcsolódik, melynek célja a tárgy - és formakultúrára érzékeny gondolkodás erősítése. A dizájnkultúrát képviselő boltokkal közösen rendezett program lényege, hogy a Design Hét ideje alatt városszerte közel 50 üzletben lehet kedvezményesen vásárolni. Ez jól hangzik, nem igaz?

1. Dizájnhét kalauz
2. Fesztiválhangulat



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés