free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kate Moss, a kicsavart szépségideál

Borsa         Címkék: kate, kishír, moss, szobor, tárgy 0 hozzászólás

Kate Moss bejutott a British Múzeumba, de nem mint múzeumlátogató, hanem mint kiállítási tárgy. Egy angol szobrász aranyból mintázta meg és jógapózban ábrázolja.

Kate Moss most a British Múzeumban is megcsodálható, már, azok számára, akik egyáltalán felismerik a szoborban a modellt, és, akik a kicsavart pózba merevedett szépséget csodálattal tudják nézni. Mi inkább a bizarr kategóriába sorolnánk Marc Quinn szobrát, ami most január 25-ig, egy kortárs szobrászműveket bemutató kiállítás keretén belül tekinthető meg.

Ismerve a művész előéletét, az sem lehetetlen, hogy ő eleve bizarrnak szánta művét, szándékosan készített ilyen zavarba ejtő szobrot a modellről, akiről úgy beszélt, mint kora szépségideáljáról. Nagyon reméljük, hogy inkább provokatív tettel és nem az őszinte csodálat giccses - a perverzitás határát súroló - megnyilvánulásáról van itt szó, és valójában nem egy modellnek, hanem korunk kicsavart szépségideáljának állított ezzel szobrot.

http://news.bbc.co.uk, www.luxist.com

Marc Quinn egyébként már többször megdöbbentette a közvéleményt a szépséghez való viszonyával. Egész szoborsorozatot készített sérült és amputált emberekről az antik szobrok stílusában, ezek leghíresebbje a művész közeli ismerősét, a karok nélkül és csonka lábakkal született Alison Lappert ábrázolta nyolc hónapos terhesen. A szobor 2005 szeptemberétől 2007 elejéig a londoni Trafalgar téren volt kiállítva.

Mostani Kate Moss szobra ismerős lehet, hisz ugyanezt a figurát már két éve megalkotta, azzal a különbséggel, hogy akkor még bronzból készült és Szfinx-nek nevezte. A mostani 50 kilós, Szirén névre keresztelt aranyszobor állítólag az ókori egyiptomi szobrok óta a legnagyobb elkészült aranyszobor, ennek megfelelően a British Múzeumban antik szoborcsodák - többek között Vénusz szobrok - szomszédságában helyezték el. Össze lehet hasonlítani.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés