free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Ungaro és Cortazar

Borsa         Címkék: cortazar, divat, ismerdmeg, kirakat, ungaro 3 hozzászólás

Nem árt tudni, hogy a nagy divatmárkák nevei mögött kik állnak. Ismerd meg Sorozatunkban most Emanuel Ungarot, és utódját, Esteban Cortazart mutatjuk be.

A harsány színű ruháiról elhíresült tervező, Emanuel Ungaro 1933-ban született Provence-ban egy olasz szabódinasztiában. Már kiskorában szenvedélyesen vonzódott a festészethez és színekhez, képes volt órákig ülni az ablak előtt és közben a provence-i táj színeiben gyönyörködött. Hat testvérével együtt már nagyon korán magába szívta a szabó mesterség minden apró titkát, így 22 évvel később már több éves gyakorlattal a háta mögött ment el Párizsba szerencsét próbálni. Szakmai hozzáértésére, a színekkel való különleges kapcsolatára felfigyelt a Balenciaga divatház és szinte azonnal lecsapott a fiatal tervezőre. Hat év után azonban megelégelte a szigorú szabályokat és a kötöttséget, ezért úgy döntött, hogy létrehozza saját divatcégét. Első szalonját a legelső jelentős kollekciójának bemutatójával egy időben nyitotta meg 1965-ben. Ruháira a nőies szabásvonalak, az élénk színek és a rafinált megoldások voltak a legjellemzőbbek.

A minimalista irányvonalat mindig is messziről elkerülte, ügyelt arra, hogy őszi-téli kollekciói is kellőképpen színesek legyenek. Kreációinál mindig kínosan ügyelt a részletekre, apró elrejtett díszek és mérnöki pontossággal megszerkesztett minták jellemezték minden egyes ruháját. Nem véletlen, hogy a kilencvenes években mindenki Ungaro ruhában szeretett volna férjhez menni. Cuccait olyan hírességek hordják büszkén, mint a lassan divatikonná vált Catherine Zeta Jones, Halle Berry, vagy a botrányairól elhíresült Paris Hilton.

www.thefashioninsider.com, www.style.com

Utolsó kollekcióját 2001-ben tervezte meg, utána átadta a stafétabotot fiatalabb tervezőtársainak. Tavaly debütált a divatház mostani tervezője, az igencsak zsenge korú Esteban Cortazar. A kolumbiai születésű tervező ugyanis csak 23 éves, de már most egy nagy múltú divatház művészeti vezetőjének mondhatja magát. Az idei őszi-téli kollekciója azonban csalódás volt számunkra, ugyanis az Ungarotól megszokott irányvonalnak még csak nyomát sem láttuk. A tervező, bár megmaradt a légies anyagoknál és a nőies szabásvonalaknál, de az élénk színekből és a gondosan kidolgozott részletekből semmi sem maradt.

A kollekció ezzel együtt minden tekintetben kifogástalannak mondható, de mégsem az, amit vártunk. Az általa tervezett ruhákra elsősorban az egyszerűség és az elegancia jellemző, nála is megtaláljuk a szezon egyik kedvenc fazonját, a félvállas ruhát, valamint a kötött anyagot. Kreációi könnyű esésűek, és lágyan követik a test vonalát, úgyhogy sok más tervező ruháival ellentétben ezek a darabok nemcsak 34-es méretű nőkön állnak jól.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés