free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Programok hétvégére is

Borsa         Címkék: dj, kultúrtripp, otthonszülés, programajánló, rock 0 hozzászólás

Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden pénteken megmondjuk, hogy mikor, hol keressétek a szórakozást és a kultúrát.

Fővárosi helyszínek újrahasznosítva, bábabarátok, művészpiac és rockantológia-bemutató a Gödörben, megvalósult tervek az Iparművészetiben, Moszkva az ukrán szénszállítón. Szerintünk ezek a következő hét becéloznivalói. Borsa programajánl.

Talált helyszínek


Október 10. és 14. között Budapest három talált helyszínén zajlik majd a PLACCC 2008 Fesztivál. Akik ide, a bekezdés második mondatára is velünk tartottak, azoknak eláruljuk, hogy a kissé érthetetlennek ható "talált helyszín" szókapcsolat jelöli magát, a kezdeményezés lényegét, vagyis, hogy a fesztiválon közreműködő művészek szokatlan funkcióban használják fővárosunk kiválasztott helyszíneit, megtartva ugyanakkor azok szellemét. A Gödörben az angol Blast Theory Biciklis történetek című interaktív tekerését nézhetitek meg, vagy, ha jelentkeztek, részt is vehettek rajta október 10-én és 13-14-én este hat és tíz óra között, 11-12-én pedig délután fél öt és szintén este tíz között minden negyedórában.

www.realtimearts.net, www.strefaciszy.info.poznan.pl, www.wunderbaum.nl

Pénteken, szombaton és vasárnap, este hétkor, a Dürer kertben a lengyel Teatr Strefa Ciszy mutatja be Repülési lecke című előadását, mely a szabadság és a félelem kérdéskörét járja körül, és arra keresi a választ, meddig hagyjuk, hogy nyesegessék a szárnyainkat. A Mammut 2-ben pedig a holland Wunderbaum társulat prezentálja 11. és 13. között, minden nap délután négykor és este hétkor, hogy hogyan születik színház a mozgólépcsőn, a kirakatok között vagy éppen a pláza liftjében. A szokatlan előadás szereplői beolvadnak a bevásárlóközpont  életébe, az ott vásárló, kávézó, nézelődő emberek pedig, ha akarják, ha nem, részeseivé válnak az eseményeknek, és belecsöppennek a színházba. A Magna Plaza című előadást Takeshi Kitano filmje, a Bábok ihlette.

Szintén Gödör

Szombaton szintén a Gödörben zajlik majd a Bábabarát Bál. Alcím: Nem tágítunk. A szó szoros és átvitt értelmében sem. Délután fél öttől Szalóki Ági gyerekdalokkal vezeti fel a rendezvényt, majd következik egy kerekasztal-beszélgetés, melyen Galamb az otthonszülés szabályozásával kapcsolatos petíció néhány aláírójával beszélget majd. Este fellép a Sajnosbatár, a Csókolom és a Besh o droM. A program ideje alatt folyamatosan nyitva lesz a "születés barlang", ahol eredeti, szülésnél rögzített hangok és fotók segítségével kísérhetitek végig a szülés különböző stációit.

www.lubloy.hu, www.konyvnet.hu

Még mindig nem tudunk elszakadni a Gödörtől, hiszen vasárnap már nem a szabadban, hanem itt, őszi-téli otthonában rendezik a következő WAMP-ot. A művészpiac ezúttal a Dizájnhéthez kapcsolódik, melynek központi témája idén a párbeszéd. Ennek apropóján délután háromkor kerekasztal-beszélgetésre kerül sor Konsánszky Dóra divattervező, Lublóy Zoltán porcelántervező, valamint Milléte Balázs és Telekes Tamás formatervezők részvételével arról, hogy mi tesz egy hazai dizájnert sikeressé. A zenét ezúttal DJ Sanyi biztosítja, aki neve ellenére nő. 

A kortárs magyar írók legtöbbje bizony nem nagyon tudta elkerülni, hogy be ne gyűjtsön bizonyos személyes élményeket a rockkal kapcsolatban. Az írónak pedig ugyebár megvan az az eléggé el nem ítélhető szokása, hogy a személyes élményeit - esetleg mások számára is élvezhető módon - írásos formában rögzíti. A jövő héten megjelenő  Hasítás című antológiába huszonhat magyar szerző - többek között Bárdos Deák Ági, Dragomán György, Esze Dóra, Garaczy László, Grecsó Krisztián Háy János és Vámos Miklós rock témájú novelláit gyűjtötték össze. A könyvbemutató - nem meglepő módon - a Gödörben lesz, 15.-én, este hattól. A kötetből Kovács Patrícia és Szalay Álmos színművészek olvasnak fel, majd dedikálnak a szerzők, ahogy azt ilyenkor kell. Utána a Grencsó Kollektíva zenél.

Megvalósult tervek, Moszkva a Dunán

Október 16-tól november 9-ig az Iparművészeti Múzeum egy kifejezetten pozitív címmel és tartalommal bíró időszaki kiállításnak ad otthont. A Megvalósult tervek című tárlaton ugyanis annak a huszonhat kortárs iparművésznek a munkáit láthatjátok, akik a Nemzeti Kulturális Alap Iparművészeti Szakmai Kollégiumától idén alkotói támogatást nyertek.

www.museum.hu, www.a38.hu

17-én és 18-án az A38 Moscow Calling címmel tart minifesztivált, melyre az orosz zenei szcéna néhány különlegességét hívták meg. Pénteken fellép a Russkaja ska-punk zenekar, akiket hallgatni körülbelül olyan "mintha egy vodkával töltött szputnyikhoz kötöztek volna", valamint a Nogu Svelo (Görcs a lábban), akikről legyen elég annyi, hogy hazájukban Boldog vagyok, mert teherbe estem című albumukkal váltak underground formációból ismert zenekarrá. Az estet az Ovcsinnyikov testvérek zárják, akik Podovszk iparvárosból, kalózrádiósként indultak, majd várromokban és uszodákban szerveztek zártkörű partikat, manapság pedig már Moszkva legmenőbb DJ-i között tartják számon őket. A szombati bulit a Pakava It ska-afro-beat formáció nyitja, majd egy magyar zenekar, az Irie Maffia ad koncertet, végül ezt a napot is az Ovcsinnyikov testvérek DJ-szettje zárja.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés