free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Salma Hayek védőoltásért kampányol

Borsa         Címkék: kishír, salmahayek, tetanusz, unicef, védőoltás 0 hozzászólás

Fejlett országokban a védőoltások miatt ritka betegség a tetanusz, de Afrikában három percenként meghal egy baba emiatt. Salma Hayek védőoltásért kampányol.

Salma Hayek felhívta az emberek figyelmét, hogy támogassák a globális kampányt, ami azt a célt tűzte ki, hogy a tetanusz betegséget végleg kiirtsa a fejlődő országokból.  A tetanusz, vagy más néven izomgörcs egy baktérium okozta izomgörccsel járó bénulás. A fertőzés kialakulását okozhatják például mély, szennyeződött sebek, idült fekélyek, rossz higiéniai  körülmények között levezetett szülés. Utóbbiban az a különösen veszélyes, hogy az újszülött gyerek is megfertőződhet, és sajnos a szegény országokban gyakran meg is fertőződnek a babák. Pedig, ha nem kezelik, a tetanusz halálos. Míg a fejlett országokban a kötelező - Magyarországon a DTP, elterjedtebb nevén a Di-Per-Te, vagyis a kombinált, diftéria, szamárköhögés, és tetanusz ellen egyszerre védő - védőoltásnak köszönhetően ez nagyon ritkán fordul elő, a fejlődő országokban minden harmadik percben meghal egy csecsemő emiatt a betegség miatt.

www.modbee.com

A Pampers és az UNICEF 2006-ban kezdett bele az "egy csomag pelenka - egy védőoltás" nevű óriási kampányba, amely során eddig 50 országban 50 millió vakcinát osztottak szét, de ezt a számot 200 millióra akarják növelni. A Magyarországon is futó kampány lényege, hogy minden megvásárolt UNICEF matricával megjelölt termék után a pelenkás cég egy vakcina árát adja az UNICEF-nek. Az UNICEF célja, hogy 2012-re mindenhonnan eltűnjön ez a betegség, ami évente 140.000 kisbabát és 30.000 anyukát öl meg.

Salma Hayek, aki mostantól az akció arca és szóvivője, nemrég Sierra Leonéba látogatott, hogy személyesen is részt vegyen a kampányban, olyannyira, hogy saját kezűleg is adott be oltásokat. Hayeket nagyon meghatotta az afrikai túra: "Nem is gondoltam, hogy mennyire személyesen érint majd, amit látok Sierra Leonéban. Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy segítsem a hozzám hasonló anyákat itt Afrikában" - mondta a mexikói származású színésznő, akinek tavaly szeptemberben született meg kislánya.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés