free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A vásárlók bosszantására

Megyeri Nikolett         Címkék: biztonságiőr, bosszantó, kirakat, próbafülke, vásárlás 6 hozzászólás

Alapból szeretünk mi vásárolni, de sok boltban tapasztalunk olyan dühítő húzásokat, amik miatt garantáltan elmegy a kedvünk tőle. Elegünk lett, cikk született belőle.

Tisztában vagyunk azzal, hogy a Földgolyó lakosságának szerencsésebb részéhez tartozunk, amiért egyáltalán megtehetjük, hogy vásárolgatni járjunk, pláne pedig, hogy közben még úgy érezzük, ez vagy az zavar bennünket e tevékenység gyakorlásában. Azonban az a helyzet, hogy viszonylag gyakran szoktuk így érezni, hiszen a boltokat járva újra és újra találkozunk néhány tipikus zavaró tényezővel, melyeket mintha csak direkt a vásárlók bosszantására találtak volna ki. Éppen ezért úgy döntöttünk, ezt a cikket a jobbító szándékú panaszkodásnak szenteljük.

A potenciális tolvaj


Kezdjük ott, hogy mennyire hervasztó érzés az, hogy manapság, ha átlépjük egy üzlet bejáratát, máris potenciális tolvajokként vagyunk kezelve. Mindenütt ott figyel ugyebár a biztonsági kapu, ami mellett általában ott posztol egy biztonsági őr. Mondjuk az még csak hagyján, ha csak ott ácsorog. Még szebb, amikor az üzletben cirkál és egyszeriben azt vesszük észre, hogy a nyomunkba szegődik. Tényleg, piszkosul hízelgő azt tapasztalni, hogy kinézik belőlünk, hogy lopni jöttünk, amikor valójában azért vagyunk ott, mert a pénzünket szándékozzuk költeni. Különösen idegesítő tud lenni a nyakunkba lihegő szekuritis olyan szituációkban, amikor aprólékosabb próbálgatásra szoruló termékek között válogatnánk, például a megfelelő színű rúzst igyekszünk megtalálni vagy épp parfümöket szagolgatunk. Persze ehhez hozzá lehet állni úgy is, hogy teszünk rá, kövessen meg vizslasson nyugodtan, ha éppen nincs jobb elfoglaltsága. Nekünk úgyis ott van még jó néhány dolog, ami zavarjon és amire viszont már nem lehet csak úgy "tenni"…Ilyen például az az eset, amikor megpillantunk egy nekünk tetsző darabot, csak éppen nem tudjuk leakasztani, mivel egy bazi magasra felszerelt állványon lóg. Akkor aztán jöhet a nyújtózkodás, vagy lerángathatjuk a cuccot az aljánál fogva - bár jó eséllyel az úgysem az a méret lesz, amit hordunk - vagy szólhatunk az eladónak, hogy ugyan, szedje már le nekünk mert önállóan nem vagyunk rá képesek. Erre a problémára szerintünk leglogikusabb megoldás az lenne, ha az állványokat egyszerűen abban a magasságban helyeznék el, hogy mondjuk egy százhatvan centis csaj is felérje. De ha ez valamiért megvalósíthatatlan, akkor legalább oldják meg úgy - ahogy ezt már néhány üzletben dicséretes módon meg is tették - hogy elhelyeznek a közelben valami sámliszerűséget, amire fel tudunk állni, vagy esetleg kampós végű botot, aminek a segítségével le tudjuk akasztani a vállfát, egyben felidézve a gyermekkori fahal-horgászatok emlékét.

Próba

A próbafülkéknek tavaly már külön cikket szenteltünk, azonban  ebből az anyagból sem hagyhatók ki, sajnos. Ugyanis túlságosan jellemző jelenség, hogy akármennyire csillivilli és dizájnos egy üzlet eladótere, a próbafülkékbe lépve mintha egy egészen más, kényelmetlen és olykor kifejezetten lepusztulófélben lévő dimenzióba lépnénk. Gyakori, hogy a fülke eleve annyira kicsi, hogy normálisan megfordulni sem lehet odabenn, nemhogy vetkőzni-öltözni. Szintén kiakasztó, amikor akasztóból - bocs, nem tudtuk kihagyni - sincs elég. Ekkor vagy ledobálunk pár dolgot a földre, vagy segítségül hívjuk a kreativitásunkat és akasztunk ahova tudunk: tükörkeretre, függönyvasra, vagy épp a nadrágunk övtartójába.Megdöbbentően gyakori gond az - is -, hogy a próbafülkék ocsmány állapotban vannak. A fal összerugdosva, a padlón áll a kosz, a tükör ragacsos, ujjnyomos, a függöny mocskos, esetleg szakadt. Na jó, ezt persze nagy részben köszönhetjük az előttünk ott járt "kultúrembereknek", ugyanakkor az üzletektől elvárnánk, hogy legalább valamilyen mértékben igyekezzenek rendben tartani a próbafülkéket, mert oké, hogy a falat újrafesteni vagy a függönyöket kimosni nem lehet naponta, de felsöpörni, felmosni, meg tükröt letörölni, az talán kivitelezhető volna.

A ruhapróbálgatás problémaköréhez tartozik azt is, hogy sok helyen nem engedik bevinni a próbafülkébe például a sálakat, sapkákat, öveket, egyéb kiegészítőket vagy épp cipőket. Pedig eléggé el nem ítélhető módon néha ezekkel együtt szeretnénk felpróbálni egy-egy ruhadarabot, például megnéznénk, hogy mutat reménybeli új nadrágunk a hozzá kiválasztott övvel vagy épp stimmel-e a hossza a szintén boltban kiszemelt magas sarkúhoz… Mivel ezeken a cuccokon ugyanúgy ott figyelnek a mágneses riasztók, ezért igazából egyáltalán nincs abban logika, hogy nem lehet bevinni őket a fülkébe.Ha pedig már említettük a cipőket, itt jegyezzük meg azt is, hogy az elsősorban ruhára specializálódott, de cipőket is árusító üzletekben a legritkább esetben találunk ülőalkalmatosságot, ami pedig a - próbafülkébe ugyebár be nem vihető - cipők próbálgatásakor igazán jól jönne, így viszont marad a fél térdre ereszkedés vagy a fél lábon ugrálás. Netán hagyjuk az egészet és cipőt inkább a cipőboltból…

1. A vásárlók bosszantására
2. Bajlódás a riasztókkalLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés