free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bizarr dolog a kozmetikumokban

Borsa         Címkék: bizarr, kozmetikum, lista, összetevő, púder 3 hozzászólás

Alap, hogy nem rajongunk azokért a kozmetikumokért, amik tele vannak szintetikus anyagokkal, de a natúr összetevők között is akadnak nagyon bizarr dolgok. Lista.

Azt már egy korábbi cikkünkben kitárgyaltuk, hogy jobb megnézni egy krém összetevőit, mielőtt magunkra kenjük. Az tiszta sor, hogy a szintetikus cuccokkal teli kozmetikumokkal szemben fenntartásaink vannak, de azért a natúr összetevők között is vannak egészen meglepő dolgok. Kutakodtunk egy kicsit, hogy melyek azok a legfurcsább anyagok, amiket kozmetikumokba beletesznek, és meg kellett állapítanunk, hogy az ember, már bocs, de minden szart képes magára kenni, csak, hogy szebb legyen. És ezt akár szó szerint is lehet érteni. Következik öt bizarr dolog, amit beletesznek a kozmetikumokba.

Ámbra

Az elnevezés mindenki számára ismert, és mivel a parfümök kapcsán hallunk róla, hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez valami nagyon éteri dolog. Hát nem az: az ámbra, ha úgy tetszik, a bálna hányadéka. Egy olyan váladék, ami az ámbrás cetek gyomrának és beleinek a falát védi, és ezt a cuccot időnként a cet kihányja. A friss ámbráról tudni kell, hogy rém büdös, de ahogy kiszárad, kifejezetten kellemes illata lesz. Így kerülhet bele parfümökbe, masszázsolajokba, egyéb kozmetikumokba. Régebben sokan nem várták meg, hogy magától jöjjön ki az állatból az ámbra, inkább leölték a bálnákat, hogy kinyerjék szegényekből. Ma ez már tilos, így sokszor szintetikus "ámbrát" tesznek a kozmetikumokba - igazából, nem biztos, hogy ezzel jobban járunk.

Bikasperma

Na, ez az, amit mi sehova nem kennénk, de vannak, akik vaskos összegeket fizetnek, hogy a hajukra tegyék. A bikaspermát belecsempészik luxus samponokba és vannak fodrászszalonok, ahol a kedves vendég kérhet egy fincsi ondós pakolást a hajára. Állítólag a létező legjobb hajregeneráló, a száraz, igénybe vett haj viagrája! Találtunk is egy londoni szalont, aki akarja körülbelül 18.000 forintnak megfelelő angol fontért kaphat egy 45 perces hajkezelést.Fülemüle kaki

A madárürülék, közelebbről a fülemüle guanó kozmetikai hasznát már régen felfedezték, de az ősi japán tradíció mostanában megint divatos lett. Elképzelni sem tudjuk, hogy jöttek rá, de a gésák felfedezték, hogy a folyton fehérre meszelt, igénybe  vett arcbőrüknek jót tesz a fülemüle ürülék. Úgy látszik nemcsak a gésa hagyomány, de a gésák szépségtrükkjei is újjászületőben vannak. Amerikában a spa centrumokban az agyagpakolás már ómódinak számít, az ultraviola fénnyel megvilágított és fertőtlenített, rizskorpával összekevert guanó maszk a menő.


Kígyóméreg

A botox már olyan unalmas, különben is az utóbbi időben túl sok droiddá botoxozott celebet láttunk, már az imidzse sem olyan jó az öreg botulinum toxin méregnek, kitalálták tehát a  biobotoxot. A kígyómérges krémeket kikiáltották a ránctalanítás új csodaszerének, és elhíresztelték róla, hogy ugyanúgy ránctalanít, mint a botox, de nincsenek káros hatásai. Mi, a magunk részéről semmilyen méreggel nem kenegetnénk az arcunkat, és egészségesebbnek tartanánk, ha a nők inkább elfogadnák, hogy az öregedés ráncokkal jár.


Placenta

A placenta, vagyis a méhlepény állítólag mindenre jó. Ránctalanítja, puhítja, élettel telivé teszi a bőrt, segíti a sejtmegújulást, regenerálódást. Végül is a méhlepénynek köszönhetően a magzatokból  kifejlett állattok, emberek válnak, így biztos tele van csupa hasznos dologgal, de azért nem szeretnénk elképzelni, hogy kerül egy szép, illatos, díszcsomagolt krémbe. És főleg, hogy kinek, vagy minek a placentáját tették bele.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés