free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Luxustúra az Andrássy úton

Borsa         Címkék: andrássy, gucci, kirakat, luxus, üzlet 1 hozzászólás

Borsastylist gyakran rója a várost, így azt hitte, jól ismeri az Andrássy utat, de meglepődött. Úgy fest, hogy a sugárút, a luxus márkák otthona lett. Tettünk egy túrát.

Borsastylist ugyan a munkája végett sokat lót-fut a városban, azonban a múlt héten igencsak meglepődött, amikor a kedvenc termoszával a kezében az Andrássy útra tévedt. Ha valaki eddig csak végigrohant Budapest legpatinásabb útján, akkor talán észre sem vette, hogy valami elkezdődött. Üzletek tűntek el, és annál is több új luxusüzlet nyitott, vagy fog megnyílni heteken belül. Hogy a folyamat jó-e vagy rossz, azt már döntse el mindenki maga. Mindenesetre jöjjön egy rövid idegenvezetés, elmondjuk, mit láttunk a Hősök terét a Deák térrel összekötő úton.

Az Oktogonig nem sok a változás, még mindig a nagykövetségek patinás villáié a főszerep, csupán egy-két luxusétterem férkőzött be a tizenkilencedik századi paloták és a furcsán oda nem illő – de már mindannyiunk által megszokott - szocreál borzalmak közé. Az igazi és talán elsőre meglepő változások csak ezek után jönnek. Elsőként azon lepődtünk meg, amikor egy elit fodrász szalon helyén egy számunkra ismeretlen márka boltját pillantottuk meg. A Jud Marceau azonban még belülről is okozott meglepetést, a boltban ugyanis nemcsak a márka saját ruháit találjuk meg, de a USE néhány idei darabja is ott lógott a fogasokon. Nem mindig vagyunk elalélva a magyar tervezők által kreált daraboktól, de azért jó érzés volt "hazai" ruhákat világmárkák társaságában látni.Tovább haladva egy pillanatra megálltunk a Bulgari és Chopard ékszerek mintaboltja előtt. Bár a tavaly novemberi megnyitón biztatónak találtuk az ékszer és gyémántfüggők felhozatalát, idén ősszel viszont az az érzésünk támadt, hogy ebbe az üzletbe csak a maradék áru érkezett meg, ugyanis akármennyire szerettük volna megnézni a Bulgari legújabb darabjait, a klasszikus fazonokon kívül mást nem igazán találtunk.

Ahogy tovább sétálunk az úton, egymás után jönnek a nagy divatmárkák minimal design üzletei: a nemrég nyílt Burberry mellett rögtön ott az egyik úttörő, mármint ami a luxusmárkák Magyarországra jövetelét illeti, a Louis Vuitton. A megnyitása előtt sokan kételkedtek abban, hogy az üzlet tényleg meg fog élni nálunk, azonban a külföldön Louis Vuittont vásárló magyar vevők viszonylag magas száma meggyőzte a tulajdonosokat, és persze nem utolsó sorban a hazánkba látogató külföldiek vastag pénztárcája.A táskáiról elhíresült márka boltja mellett viszont már csak hűlt helyét találtuk a város egyik legrégebbi gyógyszertárának az Opera patikának, arról pedig nincsenek információink, hogy az eredeti, még a századelőt idéző berendezéssel rendelkező üzlethelység helyén mi lesz majd. Azt nem mondanánk, hogy a haladás ellen vagyunk, de nem boldogít minket a gondolat, hogy esetleg itt is egy újabb luxusmárka magyarországi képviselete talál majd otthonra. A nosztalgiára vágyóknak jó hír, hogy az Írók boltja viszont még mindig a régi fényében tündököl.

De a siránkozásból ennyi elég, hiszen még csak az út felénél járunk. Ahogy tovább bandukoltunk, beláttuk, hogy tévesen éltünk abban a hitben, hogy az Andrássy úti luxus kimerül a La Boutique üzletében. Egymást érik a híres ékszer és óramárkák most nyílt vagy éppen a hetekben nyíló üzletei, és konstatáltuk, hogy a La Boutique is átadta a helyét egy Magyarországon még ismeretlen ékszermárkának, a Tous-nak.A legmagasabb árkategóriájú márkák közé megérdemeltem férkőzött be két olasz érdekeltségű divatcég egy-egy boltja a GUESS már több mint egy éve nyitotta meg az Andrássy úti üzletét. Míg az elsősorban hibátlan szabású farmerjairól híres GAS csak június óta lakója a volt Népköztársaság útnak. A sportcipők szerelmeseinek jó hír lehet, hogy a NIKE, a szintén nem régiben nyílt üzletében nagy választékban árulja a limitált szériás modelljeit, amelyekért korábban vagy Bécsig kellett utazni, vagy pedig az interneten lehetett vadászni egy-egy darabra.

1. Luxustúra az Andrássy úton
2. Jönnek a nagyágyúk!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés