free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mellényúlás helyett

Borsa         Címkék: cipő, kirakat, mellényúl, szorít, tágít 3 hozzászólás

Egy rossz méretű ruhát simán átszabatunk egy varrónővel, de, ha a cipővásárlásnál nyúlunk mellé, az nehezebben orvosolható. Jó tanácsok, hogy passzoljon a csuka.

Cipőt venni mindig nehéz kérdés, mert mi van, ha szerelem első látásra, de kényelmetlen és kicsi. Csukánál mellényúlni nem nehéz, viszont a korábbi vásárlási hibáinkat korrigálni annál nehezebb. Amíg egy elszabott zakót vagy nadrágot könnyűszerrel ránk igazít egy rutinos varrónő, addig egy szorító cipőt még a legtapasztaltabb cipész sem biztos, hogy kényelmessé tud tenni. Ezért aztán nincs mit tenni, meg kell tanulni cipőt venni, és bár elsőre azt hittük, hogy ezt gyerekjáték lesz elsajátítani, útközben rájöttünk, hogy mégsem olyan egyszerű. Most jöjjön egy gyorstalpaló tanfolyam rutintalan cipővásárlóknak és rutinos mellényúlóknak. Vágó Réka segített nekünk okoskodni.Először is el kell döntenünk, hogy milyen alkalomra keresünk cipőt, ugyanis ha alkalmi lábbeli után kutatunk, akkor teljesen felesleges vastag frottír zoknival nekiindulni a próbának, ha pedig meleg hótaposót keresünk, akkor nem lesz elég a bolti próbaharisnya. Ez elsőre szájbarágósnak tűnhet, de higgyétek el, nincs annál rosszabb, amikor az ember lánya egy számmal kisebb csizmával indul neki a télnek, és se ideje, sem pedig energiája nincs arra, hogy nekiálljon tágítgatni, és az sem üdítő élmény, amikor a tökéletesen passzoló estélyiéhez ügyesen felveszi az egy számmal nagyobb tűsarkúját.

Ha sportcipőt vagy csizmát veszünk, akkor mindig akkorát kell választani, ami pontosan passzol a lábunkra, ugyanis egyik sem fog sokat tágulni, ha valakinek "feles" méretű a lába, az inkább válassza a nagyobbikat. Főleg akkor, ha lábbelit mindennapi használatra vagy sportolásra szánja. Borsastylist pár évvel ezelőtt elkövette azt a hibát, hogy fél számmal kisebb futócipőt vett magának, ami a kezdetekkor csak egy picit nyomta a lábát, a vége azonban az lett, hogy leesett a köröm a kedvenc nagylábujjáról.A magas sarkú, belebújós cipőknél - az úgynevezett pumps-öknél - azonban más a helyzet, ott nem baj, ha kicsit szorít, persze a "kicsit szorít" az nem egyenlő a vérhiányban szenvedő liluló lábfejjel. Ha valamit csak így tudunk felerőltetni, hiába életünk legszebb darabja, jobb, ha otthagyjuk.

Nincs mit szépíteni, a túl szoros cipő nemcsak kényelmetlen, de egészségtelen is. Ha túl sok ilyen cipőt hordunk, akkor a lábunk szépen lassan elkezd eldeformálódni és ötvenévesen arra ébredünk, hogy az egyébként formás lábaink legalább annyira bütykösek, mint Victoria Beckhamé. Viszont a saját méretünknél nagyobb lábbeli sem tesz jót a lábainknak, ugyanis kitágult cipőben a lábaink végig görcsbe rándulva kapaszkodnak, ettől pedig hamar elfárad.Ha mégis kitágult, akkor nincs más megoldás, minthogy belerakunk egy emelő talpbetétet, ami nagyjából fél számot javít az egyébként nem túl rózsás helyzetünkön.

A megfelelő méret azonban még kevés a boldogságunkhoz, ha megtaláltuk álmaink cipőjét és még kényelmes is, az már fél siker, de ha nem eléggé jó minőségű a lábbeli, akkor hamar kidobhatjuk. Ezért mindig legyetek a kiválasztott cipőben legalább négy-öt percet, bátran álljatok benne lábujjhegyre és guggoljatok le.a a cipő rossz minőségű bőrből, vagy esetleg műbőrből készül, az ennyi idő alatt simán ki fog derülni. A silány minőségű cipő bőre ugyanis már pár perc után elkezd betöredezni, és ez különösen elkeserítő látvány a lakkcipők és -csizmák esetében.

Ezek után még mindig előfordulhat, hogy valaki kényelmetlen cipőt választ, ugyanis vannak olyan alattomos fajták, amelyek elsőre pihe-puha csodának tűnnek, aztán az első végigtáncolt éjszaka után rájövünk, hogy borzasztó. Erre találták ki a különböző konform növelő talpbetéteket, és egyéb, elsőre bizarr csodákat.A zselés talpbetéteket - az úgynevezett parti betétet - elsősorban tűsarkúakhoz és szandálokhoz találták ki, a szilikon betét szinte láthatatlan, de pont elég puha ahhoz, hogy kicsit kényelmesebbé tegye cipőnket.

1. Mellényúlás helyett
2. Talpbetét, tágító, sámfaLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés