free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nyugdíjas dodzsem a múzeumban

Borsa         Címkék: dodzsem, kiállítás, kína, kishír, múzeum 0 hozzászólás

Három évig zárva volt, de most újra megnyitott a londoni Saachi galéria. Méghozzá egy meglepő kiállítással. Az egyik teremben öregembert mintázó viasztestek dodzsemeznek.

A londoni kortárs művészet egyik központja, a Saachi galéria bérleti viták miatt három évig zárva volt. A Saachi és Saachi reklámbirodalom egyik alapítójának, a kortárs műgyűjtő Charles Saachinak a galériája azonban most új helyen - Chelsea-ben - újból megnyitott.

A hatalmas alapterületű, ingyenesen látogatható múzeumban számos kiállítás fut párhuzamosan, de az egyik legfelkavaróbbnak A forradalom folytatódik: Új művészet Kínából című bizonyult. Aki ellátogat a galériába megtudhatja, milyenek a kínaiak, amikor nem tömegtermékeket gyártanak, hanem nagyon is egyedi dolgokat hoznak létre.

www.zimbio.com, www.saatchi-gallery.co.uk

Az mondjuk már egy más kérdés, hogy milyen indulatot vált ki az emberből a látvány. Az egyik teremben például élethű öreg embereket mintázó viasztestekkel találkozhat a látogató. Egytől egyig kerekesszékben ücsörögnek, sokukon katonai egyenruha. Kornyadoznak lefelé a székről, azt se tudni, hogy élők, vagy holtak. A kerekesszékek azonban váratlanul elindulnak, és a viasztestek szabályos dodzsemezésbe kezdenek.

Az Öregek otthona című alkotás elkövetői Sun Yuan és Peng Yu állítólag azt akarták ezzel kifejezni, hogy az erős, hatalmat birtokló férfiakból, milyen gyenge és taszító lény válhat. A két alkotó egyébként még szolid oldalát mutatta meg ezzel a kiállítással, mert hazájukban arról hírhedtek, hogy alkotásaikhoz emberi zsírszövetet, élő állatokat, vagy halott csecsemőket is felhasználnak.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés