free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Luxus a legószobor

Borsa         Címkék: életnagyságú, kishír, legó, művész, szobor 0 hozzászólás

Nem gondoltuk, hogy szobrot állíttatni olcsó mulatság, de pár ezer darab legóért nem fizetnénk 11 milliót. Pedig kiderült, hogy egy életnagyságú legószobor ennyit kóstál.

Elsőre nagyon jópofának találtuk a New York-i legóművész, Nathan Sawaya munkáit, és tetszett az ötlet, hogy akár rólunk is készülhetne portré, ha megrendelnénk. Amikor viszont megláttuk, hogy milyen borsos áron dolgozik a művész, eltűnt a lelkesedésünk.

Sawaya egyébként a maga műfajában a legjobbak között van, a világon ugyanis összesen hat okleveles legóművész van - kíváncsiak lennénk milyen suliban adnak ilyen végzettséget -,  és ő köztük van. Honlapján számos érdekes szobrot, mozaikot találtunk legóból, amivel nincs is baj, és még az életnagyságú portrék is egész élethűek, de, hogy nem fizetnénk érte hatvanezer dollárt, vagyis 11 millió forintot, az hótziher.

www.brickartist.com

A legó téma egyébként idén különösen aktuális, mert az építőjáték idén 50 éves. Ole Kirk Christiansen, dán úriember 1932-ben még fából készítette el a "bütykös" kockákat, később pénzhiány miatt kellett áttérnie a játékgyárának a műanyag kockákra, de igazából sosem gondolták, hogy a műanyag bármikor is népszerűbb lehet a fánál. Nem lett igazuk, a legó világszintű karriert futott be.

A ma is szabványos forma 1958-ban alakult ki Ole fia, Godtfred igazgatósága idején. A forma azóta nem változott, így a ma megvásárolt legók minden további nélkül összepárosíthatók az 50 évvel ezelőttiekkel. Aki egyébként rákattant a legó témára, vagy gyerekkora óta nem tud leszakadni róla, az menjen és nézze meg az Europark legókiállítását. Inkább, mint hogy 11 millióért legószobrot vegyen.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés