free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jogvédett szétesés

Borsa         Címkék: brand, fiatalok, hímtag, tánc, tecktonik 1 hozzászólás

Hímtagunk a tecktonikról elmélkedik, ami bár nem annyira hosszú távú márka, mint Madonna, mégis egyre több követője van. Tecktonikot a radikális zavargóknak!

Ha az illető elutasítja a drogokat, köztük az alkoholt is, maximum energiaitalt nyakal, uniszexbe öltözködik, és a kűrruhája az ötvenes évek greasereinek és a hetvenes évek punkjainak az újrahasznosítása némi futurista beütéssel, valamint irokézhajat nyírat magának, akkor egészen biztos tecktonikos.

A tecktonik egy új tánchájp, egy új stílus, egy tárgykör szerint rendezett parti, egy jogvédett márka, és egy a tánc köré szerveződött mozgalom. Az első hivatalos tecktonikos rendezvény Cyril Blanc és Alexandre Barouzdin nevéhez fűzödik. Tecktonik Killers Party nyolc évvel ezelőtt volt először egy párizsi külvárosi klubban, a Metropolis nevű zenés táncos szórakozóhelyen, ahová jellemzően melegek járnak.

 


Mondotek - Alive

 

Ez nem azt jelenti, hogy minden tecktronikos meleg, hanem azt, hogy a homoszexuális szubkultúra divatos lett a hetero ifjúsági kultúrában is. Mint a punk, vagy a rap, vagy az acid, úgy a tecktonik is az undergroundból indult, de az elindítói azóta is kézben tartják a sorsát. Például a hippizmust sem védette le senki, és a punkot, a rapet, az acidot is csak az elterjedése után sajátította ki a biznicvilág és járatta nagyra, ehhez képest a tecktonik brandingelt tánc, és az ENSZ szervénél, a Szellemi Tulajdon Világszervezetnél levédetett üzleti vállalkozás. Ami tecktonikos a mai bizniccvilágban, például, ha tecktonikolnak egy rágóreklámban, vagy tecktonikos a csengőhang a mobilon, vagy az energiaital, az Cyril Blanc és Alexandre Barouzdin bankszámláját hizlalja, akiknek idén volt már egy 100 millió eurós vételi ajánlatuk a márkajogra.Volt idő, amikor a tánc az istenek monopóliuma és ezért kevesek kiváltsága volt, sőt még manapság is táncolnak vallási meggyőződésből az emberek például Indiában, vagy a szufi derviséknél. A tecktonik rajongókat nem érdekli, hogy a tánc valaha az undergroundból, egy párizsi melegklubból terjedt el, és, hogy az alulról jövő kezdeményezés két ember tulajdona, mert szerintük a tecktonik mindenkié. A tecktonikozásban az a jó, hogy nem kell hozzá istenhit és politikai elkötelezettség sem, és bárhol űzhető mozgáskulturális tevékenység. A tecktonik egyszerűen elsajátítható uniszex tánc. Nem számít, hogy lány vagy-e vagy fiú, hogy milyen a bőröd színe, hogy milyen a vallásod, vagy a nemi identitásod, hogy gazdag vagy-e vagy szegény.

 

 

Egy tecktonikot táncoló nem gyújt fel rendőrautókat, csak táncolva levezeti az energiáit, elsősorban a maga örömére. Még a mozgalmár tecktonikosok sem szerveznek antiglobalista tüntetéseket, és nem alakítanak pártokat sem, hanem mindösszesen közösségi életet élnek, hogy klubokban, bárokban, utcasarkon, metrómegállóban tecktonikolhassanak, meg a webkamera előtt is. A tecktonik elsőszámú sztárja a francia Jerome Boito, a showbiznic keresett táncosa, akinek a youtube klipjét, amiben egy garázsban táncol, több, mint tizenegymillióan nézték meg.Jerome Boito


Mivel kortárs divathullámról van szó, ezért nem lehet tudni pontosan, hogy a tecktonik egy lefutóban lévő tánchájp vagy egy mostanság kialakuló szubkulturális közösség.  Márkatulajoknak természetesen érdeke, hogy minél tovább és minél többet pörögjön a tecktonik a mainstreamben, de a kapitalista szabályzat szerint egy idő után kifut egy brand, a tecktonik meg korántsem annyira hosszú távú márka, mint Madonna. A tecktonik az internetnek hála Magyarországon is megjelent, de ott még nem járunk, hogy fanklubja legyen a Pecsában, és, hogy az utcai radikális zavargók kukarugdosás és molotov koktélozás helyett tánccal párbajozzák le a nézeteltéréseiket. Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés