free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Manolo Blahnik

Borsa         Címkék: blahnik, cipő, ismerdmeg, kirakat, manolo 1 hozzászólás

Jogot, építészetet, politológiát is tanult, de inkább a cipőtervezést választotta, és nagyon bejött neki. Ismerd meg Manolo Blahnikot és a róla elnevezett cipőmárkát!

Manolo Blahnikot kevés embernek kell bemutatni, aki legalább egy részt látott a Szex és New Yorkból, az tudja, hogy cipői az igazi luxust testesítik meg. Az általa tervezett lábbelik mindegyike kis szériában készül és 300 dollár alatt nem is igazán érdemes keresgélni, egy-két ritkább darabért pedig kisebb vagyonokat képesek kifizetni a fanatikus gyűjtők. Egyik legkeresettebb darabjának a Sedaraby-nak a Szex és New York készítői egy egész részt szántak, amelynek a hatására a kezdetekkor 400 dolláros cipő ára egyik pillanatról a másikra 1000 dollárra emelkedett.

A híres tervező 1942-ben született a Kanári szigeteken cseh apa és spanyol anya második gyermekeként. Blahnik már fiatal korában rajongott a divatért, lelkesen olvasta édesanyja külföldi divatlapjait. Az első női cipőjét édesanyjával közösen készítette el csipkéből, gyöngyökből és különböző színű szalagokból. Hiába érdeklődött a divat iránt, a szülei más hivatást szántak neki, beíratták a genfi egyetemre, azonban a jog és a politológia túlságosan száraz volt számára és átiratkozott az építész szakra. Öt évvel később, 1965-ben Párizsba költözött és művészettörténésznek valamint díszlettervezőnek kezdett el tanulni. 1971-ben New Yorkba látogatott, ahol rajzait és cipőterveit megmutatta a Vogue akkori főszerkesztőjének, Diana Vreelandnek, aki látott benne fantáziát. Arra biztatta, hogy minden idejét szentelje a cipőknek. Visszatérve Európába nekilátott munkának és két évvel később nővérével együtt megnyitották a közös szalonjukat.

www.daylife.com,  www.shoeblog.com, http://pumpsandgloss.wordpress.com, http://shoedaydreams.blogspot.com

Az igazán átütő sikert azonban akkor érte el, amikor a híres áruház a Bloomingdale’s számára tervezett egy teljes kollekciót, cipőit így szinte egész Amerika megismerte. Leghíresebb cipői a Mary Jean és a sorozatból ismert Sedaraby, amelynek egy különleges változatát Sarah Jessica Parker-ről nevezte el. Nincs olyan vörös szőnyeges rendezvény, ahol ne találkoznánk Blahnik valamelyik cipőjével; olyan sztárok hordják az általa tervezett lábbeliket, mint Christina Ricci, Madonna, Bianca Jagger vagy Jerry Hall. És persze hordaná mindenki, akinek a pénztárcája engedi. Cipőit a nőies vonalvezetés és különleges szín- és anyagválasztás jellemzi, azonban akik kényelmes békávézásra alkalmas cipőt keresnek, azok jobb, ha más tervezőt választanak. Ugyanis a "blahnikok" nagy része félelmetesen magas sarokkal készül és csak gyakorlott tipegők figyelmébe ajánljuk.
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés