free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mert divat a kockás

Borsa         Címkék: divat, kirakat, kockás, szerelések, szettek 0 hozzászólás

Mi tizenévesen hordtunk utoljára kockás inget, úgyhogy nem árt kicsit frissíteni tudásunkat. Annál is inkább, mert a szabályok is változtak, átalakultak. Kockatan.

Az eddig divatban lévő csíkokat és pöttyöket idén ősszel leváltották a megreformált kockák, így minden jöhet, ami skót vagy burlingtonról, sőt a különböző kockákat idén nagyon is ér keverni, persze csak a jó ízlés határáig. A jó ízlés megtartása és betartása végett azonban itt egy kis kockatan.

 

Keverjem vagy ne keverjem?!

 

Hosszú éveken keresztül elképzelhetetlen volt, hogy különböző mintájú nadrágot és felsőrészt kapjunk magunkra, legalábbis, akkor, ha éppen nem a garázst mentünk lomtalanítani. Aztán ahogy a divatvilág nagy szabálykönyve elkezdett átíródni, sok más egyéb értelmetlen tiltással együtt az "egy mintát" elv is kivonult a megszokásból. A divat diktálóinak jelenlegi álláspontja szerint a mintákat ér keverni, de csak ésszel. A legfontosabb szabály az, hogy a színek, és a kiválasztott ruhák stílusa passzoljon. A szetten látható kabát és sál mintája még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető egyformának, mivel azonban mindkettő sportos, ráadásul ugyanabból a két színből áll, bátran felvehetjük őket együtt. Amire ilyenkor érdemes figyelni, hogy az egyébként is feltűnő összeállítást nem szabad elrontani harsány kiegészítőkkel. Egy eltérő színű cipő vagy csizma még teljesen ok, de a táska legyen fehér vagy fekete. 

 

Nadrág – GAS
Kabát, felső, sál – New Yorker
Csizma – Vágó Réka

 

 

A klasszikus kocka


Az angolszász országokban tradicionálisnak számító rombuszminta mindig is a klasszikusan elegáns minták közé tartozott, bármilyen alkalomra bevethető és egyaránt jól passzol az elegáns és a sportos szettekhez is. Nem véletlen, hogy a legelegánsabb sportok egyike, a golf is ezt a mintát választotta sajátjának. Egy ilyen pulcsit bátran felvehetünk pamut garbóval vagy fehér selyeminggel egyaránt, amit viszont szem előtt kell tartani, az az, hogy az ilyen, úgynevezett burlington kockás mellények és pulcsik általában legalább három színből állnak, ezért ha kiegészítőkben gondolkodunk, akkor mindenképpen a pulcsi alapszínei közül kell választanunk.  A csíkossal és a pöttyössel ellentétben ugyanis a kockás önmagában is elég hangsúlyos minta, úgyhogy kár lenne oda nem illő kiegészítőkkel elrontani az egyébként harmonikus összképet. Teltebb lányok próbáljanak olyan darabot találni, aminek az alapszínei nem túl élénkek, mert hát nincs mit szépíteni: ez a minta igencsak erősíti a felsőtestet.

 

Pulcsi, szoknya, nyaklánc – MEXX
Ing, sál – New Yorker
Táska – Springfield
Csizma – Bizancz Boutique

 

 "Alteres kockák"

 

Ha valaki járt már a legendás pecsás Kispál koncertek valamelyikén az tudja, hogy oda bizony kockás ing nélkül nem volt szabad a bejárás. Aztán az alteresek szépen lassan kimentek a divatból csakúgy, mint a kockás ingek, helyüket átvették az emo-k és a halálfejek. Idén ősszel viszont ismét bárhol megjelenhetünk a régi kockás ingünkben vagy ruhánkban. Nem muszáj új ingruhába beruháznunk, ha még megvan, és a régi ingünk elég hosszú, akkor nyugodtan felvehetjük vastag övvel kombinálva. Ducibb lányok vegyenek alá nadrágot és a vastag övet helyettesítsék vékony egyszínű szalaggal.

 

Ruha, sál, táska – New Yorker
Csizma – Bizancz Boutique

 Favágóing - kötelezően flanelból

 

A "Miért éppen Alaszka?" című sorozatot hazánkban a kilencvenes évek elején vetítették, a hatása rögtön érződött a magyar nézők között, mivel egyik napról a másikra az utcák tele lettek alaszkai favágónak ölözött járókelőkkel. „Bódog-bódogtalan” hordta évekig a kétségkívül meleg flanelinget, észre sem véve, hogy már teljesen ciki. Most újra ér felvenni őket, de csak akkor, ha nem a régről ismert zipzáras, thermo kardigánnal kombináljátok. Hordhatjuk élénk színű mellénnyel és sportos csizmával, de kombinálhetjuk cicanadrággal, tornacipővel és farmerkabáttal is. Viszont tiltólistán van bármi, ami túl elegáns, magyarán: a lakk, a gyöngy és a kristályok szóba sem jöhetnek.

 

Ruha, mellény – GAS
Csizma – Bronx
Nyaklánc – Blanco

 1. Mert divat a kockás
2. Visszafogottak és tyúklábmintásakLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés