free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 híres páros

Borsa         Címkék: híres, kultúra, lista, öt, páros 0 hozzászólás

Hiába a sok függetlenségi törekvés meg szingli szöveg, mégiscsak párban szép az élet, bár talán kicsit nehezebb, de mindenképp gyümölcsöző. Lista híres párosokról.

Legyünk bár egyszerű közemberek, híres művészek, történelmi személyiségek vagy irodalmi karakterek, mindannyiunknak szüksége van a társaságra, ideális esetben ez egy eszményi párban manifesztálódik, aki azon túl, hogy tökéletes ellentétünk, a képzeletbeli másik felünk is. Listánkban a legtökéletesebb párosokat vesszük sorra.

http://commons.wikimedia.orgÁdám és Éva

Ugyan kikkel is kezdhetnénk, mint az első emberpárral, Ádámmal és Évával, akik bár külön igencsak esendőek voltak, párosként tulajdonképpen az egész emberiséget sikerült kitermelniük. A Biblia és a Korán is őket teszi meg az abszolút elsőkké, keletkezésükre több sztori is él, de a legnépszerűbb, hogy míg Ádámot a föld porából gyúrta Isten, addig Évát Ádám bordájából teremtette. Bűnbeesésük törvényszerű volt, emiatt fölösleges neheztelni rájuk, sztorijuk viszont rengeteg irodalmi és filmes mű alapja lett.


http://recyclerobot.comBonnie és Clyde

A modern kor Rómeó és Júliája, azaz Bonnie és Clyde, akik méltán írták be tragikus szerelmüket a történelemkönyvekbe. Persze nem a szerelmük került először a figyelem központjába, hanem bűnlajstromuk. A XX. század egyik leghíresebb bűnözőpárosa számtalan üzletet és bankot fosztott ki, lakásokba törtek be, és több ember halála is a lelkükön száradt. A hatóságok végigüldözték őket fél Amerikán, míg végül 1934-ben Louisianaban sikerült a szerelmeseket csapdába csalni, és golyózáporral véget vetni az ámokfutásuknak. Együtt haltak meg, de testüket nem egymás mellé temették. A mai napig hihetetlen népszerűségnek örvendnek, köszönhetően a rendezők tucatjainak, akik vászonra vitték a texasi fiatalok történetét.

 
http://hotdog.huBud Spencer és Terence Hill

Jelen esetben ugyan nem egy szerelmespárról van szó, de ha az ellentétekről és a sikerről beszélünk, akkor a két talján színész sem maradhat ki a sorból. A filmtörténelem egyik legendás duójáról van szó, akik szólóban is próbálkoztak ugyan, de legnagyobb sikereiket egyértelműen párban érték el. Közel 20 moziban szerepeltek együtt, amolyan Stan és Pan utánérzést keltve. A nagydarab szakállas és a cingár szépfiú osztja a pofonokat, és közben ontják a poénokat, és az azóta már szállóigékké nemesült beszólásokat. Elmaradhatatlan elem még a balfék rosszfiú-banda és a bab is, no meg egymás szívatása. Ezek a filmek a mai napig a szórakoztató mozik legjobbjai közé tartoznak.


www.szinhaz.huCsongor és Tünde

Mindenképpen szerettünk volna egy hazai vonatkozású párt is, így került be a listába Csongor és Tünde, akik Vörösmarty Mihály drámájában elevenednek meg. Maga a dráma, és így szerelmeseink származása is egy epikus műhöz köthető, méghozzá Gyergyai Albertnek a "História egy Árgirus nevű királyfiról és egy tündér szűz leányról" című munkájához. A Csongor és Tünde különös színmű a boldogságkeresésről, mesedráma, tündérjáték és bölcseleti darab is. Míg Tünde mesebeli, túlvilági lény, addig Csongor csak egy egyszerű halandó, innen a konfliktus, de a szerelem végül beteljesül.


http://blog.rootshell.beTom és Jerry

Végül pedig egy tündéri animációs páros került be a választottjaink közé, akik még a mai napig is - kortól függetlenül - képesek lenyűgözni mindenkit. Tom és Jerry az igazi ellentétpár, az ármánykodó macska és a leleményes kisegér történetében az a szép, hogy egymás nélkül nemhogy semmire sem mennek, de minden konfrontációjuk ellenére ténylegesen hiányoznak is egymásnak. William Hanna és Joseph Barbera – ők is egy jó páros – fejéből kipattant animációs sorozat hihetetlen csúcsokat ért el, Tom és Jerry karakterét bár sokszor támadták agresszív viselkedésük miatt, mégis több generáción átívelő kedvencekké váltak. Plusz remek példával szolgálnak a barátságra is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés