free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem mindegy, milyen fülbe való

Borsa         Címkék: fejforma, fül, fülbevaló, kirakat, stílus 5 hozzászólás

Hiába a hibátlan szerelés, ha béna fülbevalót választunk, az összképnek annyi. Borsastylist most megmondja, hogy mire kell figyelni, a fülbevaló kiválasztásánál.

Az, hogy fülünkben milyen fülbevaló fityeg, részletkérdésnek tűnhet, de csúnyán elronthatja az összképet, ha nem a megfelelő darabot választjuk. A kiválasztásnál nemcsak a ruhánk stílusát kell figyelembe vennünk. Az is számít, hogy milyen a fejformánk, vagy mennyire elálló a fülünk. Borsastylist megmondja, hogy mit illik és mit nem, ha fülbevalóról van szó.

 

Ha fejforma szerint szeretnénk csoportosítani a fülbevalókat, akkor felesleges annyira részletesen belemenni a kérdésbe, mint mondjuk, ha napszemüveget próbálnánk választani. Elég két nagy csoport, annak függvényében, hogy a fülbevalónak milyen funkciót szánunk: azt akarjuk, hogy nyújtsa az arcot, vagy éppen ellenkezőleg.

Fülbevalók kerek és szögletes fejformához

Csak azért, mert valakinek kerek a feje, az nem jelenti azt, hogy úgy néz ki, mint egy jóvágású kugligolyó. Azonban, ha nem megfelelő fülbevalót vagy frizurát választ, akkor kezdődhet a mókakacagás, mert kerek fejre olyan fazonú ékszert kell választani, ami nyújtja az arcot. Szóba jöhetnek a hosszúkás fazonok és azok az egyszerű darabok is, amelyek szinte egybeolvadnak az arccal, ezek ugyan nem sokat segítenek a fejformán, de legalább nem rontanak a helyzeten. Kerekarcúak mindig próbáljanak egysoros, hosszúkás fazont választani, ez optikailag nyújtja az arcot, ezzel szemben a hosszúkás, de többsoros darabok felejtősek.A szögletes fejformánál hasonló a helyzet, de itt arra is érdemes figyelni, hogy a szögletes formákkal ne emeljük ki a szigorú vonásokat. A karika fülbevaló viszont nem megoldás.


Fülbevalók hosszúkás archoz

Akinek hosszúkás az arca, az örülhet, ugyanis túl sok gondja nem lehet a fülbevalókkal. Náluk bármi számításba jöhet egyetlen kivétellel, és ezek a nagyon hosszú darabok. Ami az álluk vonalánál tovább ér, az tabu, mert akármennyire is szép a kiválasztott fülbevaló, optikailag aránytalanul meg fogja nyújtani az arcukat, és a helyes hosszúkás arcforma egyből  igazi lópofának tűnhet. Ők nem hibázhatnak sem karika fülbevalóval, sem pedig más, szélesebb darabokkal. Azonban ha már a karika fülbevalónál tartunk, muszáj egy két-szót szólni a méretről.A Jennifer Lopez és Bangó Margit által favorizált hatalmas hulahopp karikákat már csak jelmezbálokon ér hordani. Ne viseljünk hatcenti átmérőjűnél nagyobb karikát, még akkor sem, ha a divatmagazinok előszeretettel adnak a modellekre hatalmas fülbevalókat, ugyanis ami jól mutat a fotókon az nem biztos, hogy a való életben is megállja a helyét.

Nem elég, ha a fejformánkhoz passzol a kiválasztott fülbevaló, ugyanis hiába van tökéletes formájú fejünk és hozzá egy gyönyörű lógós fülbevalónk; ha eláll a fülünk, akkor nem érdemes próbálkozni vele. Ilyen esetben jobb kerülni a hangsúlyos darabokat, ugyanis azok optikailag még inkább kiemelik az önmagában esetleg még nem túlságosan feltűnő apró "hibát". Tanácsos tehát inkább a kicsi, átdugós fazonoknál és az elegáns, de nem nagy gyöngyöknél maradni.

1. Nem mindegy, milyen fülbe való
2. Mit, mivelLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés