free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem mindegy, milyen fülbe való

Borsa         Címkék: fejforma, fül, fülbevaló, kirakat, stílus 5 hozzászólás

Hiába a hibátlan szerelés, ha béna fülbevalót választunk, az összképnek annyi. Borsastylist most megmondja, hogy mire kell figyelni, a fülbevaló kiválasztásánál.

Az, hogy fülünkben milyen fülbevaló fityeg, részletkérdésnek tűnhet, de csúnyán elronthatja az összképet, ha nem a megfelelő darabot választjuk. A kiválasztásnál nemcsak a ruhánk stílusát kell figyelembe vennünk. Az is számít, hogy milyen a fejformánk, vagy mennyire elálló a fülünk. Borsastylist megmondja, hogy mit illik és mit nem, ha fülbevalóról van szó.

 

Ha fejforma szerint szeretnénk csoportosítani a fülbevalókat, akkor felesleges annyira részletesen belemenni a kérdésbe, mint mondjuk, ha napszemüveget próbálnánk választani. Elég két nagy csoport, annak függvényében, hogy a fülbevalónak milyen funkciót szánunk: azt akarjuk, hogy nyújtsa az arcot, vagy éppen ellenkezőleg.

Fülbevalók kerek és szögletes fejformához

Csak azért, mert valakinek kerek a feje, az nem jelenti azt, hogy úgy néz ki, mint egy jóvágású kugligolyó. Azonban, ha nem megfelelő fülbevalót vagy frizurát választ, akkor kezdődhet a mókakacagás, mert kerek fejre olyan fazonú ékszert kell választani, ami nyújtja az arcot. Szóba jöhetnek a hosszúkás fazonok és azok az egyszerű darabok is, amelyek szinte egybeolvadnak az arccal, ezek ugyan nem sokat segítenek a fejformán, de legalább nem rontanak a helyzeten. Kerekarcúak mindig próbáljanak egysoros, hosszúkás fazont választani, ez optikailag nyújtja az arcot, ezzel szemben a hosszúkás, de többsoros darabok felejtősek.A szögletes fejformánál hasonló a helyzet, de itt arra is érdemes figyelni, hogy a szögletes formákkal ne emeljük ki a szigorú vonásokat. A karika fülbevaló viszont nem megoldás.


Fülbevalók hosszúkás archoz

Akinek hosszúkás az arca, az örülhet, ugyanis túl sok gondja nem lehet a fülbevalókkal. Náluk bármi számításba jöhet egyetlen kivétellel, és ezek a nagyon hosszú darabok. Ami az álluk vonalánál tovább ér, az tabu, mert akármennyire is szép a kiválasztott fülbevaló, optikailag aránytalanul meg fogja nyújtani az arcukat, és a helyes hosszúkás arcforma egyből  igazi lópofának tűnhet. Ők nem hibázhatnak sem karika fülbevalóval, sem pedig más, szélesebb darabokkal. Azonban ha már a karika fülbevalónál tartunk, muszáj egy két-szót szólni a méretről.A Jennifer Lopez és Bangó Margit által favorizált hatalmas hulahopp karikákat már csak jelmezbálokon ér hordani. Ne viseljünk hatcenti átmérőjűnél nagyobb karikát, még akkor sem, ha a divatmagazinok előszeretettel adnak a modellekre hatalmas fülbevalókat, ugyanis ami jól mutat a fotókon az nem biztos, hogy a való életben is megállja a helyét.

Nem elég, ha a fejformánkhoz passzol a kiválasztott fülbevaló, ugyanis hiába van tökéletes formájú fejünk és hozzá egy gyönyörű lógós fülbevalónk; ha eláll a fülünk, akkor nem érdemes próbálkozni vele. Ilyen esetben jobb kerülni a hangsúlyos darabokat, ugyanis azok optikailag még inkább kiemelik az önmagában esetleg még nem túlságosan feltűnő apró "hibát". Tanácsos tehát inkább a kicsi, átdugós fazonoknál és az elegáns, de nem nagy gyöngyöknél maradni.

1. Nem mindegy, milyen fülbe való
2. Mit, mivelIlyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés