free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: basic pulóver

Borsa         Címkék: alapruha, cucckereső, divat, kirakat, pulóver 1 hozzászólás

Sorozatunkban hétről-hétre egy konkrét ruhadarabot célzunk be, és addig járjuk a boltokat, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezen a héten basic pulóvert kerestünk.

Egyszer csak képzeletünkben felrémlik egy bizonyos ruhadarab, kiegészítő vagy épp cipő. Menthetetlenül rákívánunk és aztán nincs mese, nekiindulunk és boltról-boltra járva próbáljuk meglelni fizikai valójában. Erre a szituációra épül ez a sorozatunk.

 

Szinte minden ruhamárka kínálatában megtalálhatók a basic kategóriás, egyszerű pulóverek. Ezek a darabok felületesen szemlélve, évről évre csupán annyi változatosságot mutatnak, hogy az adott szezon trendszíneiben jelennek meg, egy szezonon belül maradva viszont a különböző üzletekben fellelhető példányok meglehetősen egyformának tűnnek. Ennek következtében az az illúzió támadhat bennünk, hogy ha egy ilyen darabra van szükségünk, totál mindegy hol vesszük meg, maximum az ár lehet meghatározó, más nemigen. Nos, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy az eheti Cucckeresőben összehasonlítjuk hat ismert ruhamárka aktuálisan kapható basic pulóvereit, megmutatva a nagyon is meghatározó különbségeket. A teljesen egyenlő esélyek biztosítása végett színben egyforma darabokat mutatunk és mivel a szürke és a fekete basic pulóver volt az, ami mind a hat kiszemelt ruhamárkánál egyaránt kapható volt, ezért végül is a szürkét választottuk, mert az valamivel jobban látszik a képeken. 

 

Mi, mit jelent?

Elasztán: Kivételesen rugalmas, szintetikus szál.
Nylon: Poliamidból készült szintetikus szál.
Pamut: A pamut a gyapotnövény magvaiból kinövő szál, melyet a leszedést követő állapotától neveznek pamutnak. A pamut ma is az egyik legfontosabb textilnyersanyag, amit elsősorban kiváló tulajdonságainak köszönhet. A szerves oldószerek nem károsítják, igen sok vizet tud megkötni, meglehetősen erős.
Poliamid: Szintetikus szál. Ismertebb neve: nylon.
Rayon: Viszkóz alapú, végtelen szál. Ismertebb neve: műselyem.
Viszkóz: Csekély rugalmasságú, természetes alapú szintetikus szál. Főként bükk- és fenyőfából állítják elő.


A hat márka közül a legolcsóbb basic pulóvert a Stradivarius kínálja. Fazonja lezser, amolyan egy-két számmal nagyobbnak látszó, vállról véletlendirekt lecsúszó, jelenleg kifejezetten trendi. Felvéve egyáltalán nem szúrós, középvékony anyagú, valamennyire melegít, de fagyos időben azért nem bíznánk rá magunkat. Ár/érték arányban meggyőző, de gyakori használat mellett egyszezonos holminak tippeljük.
Anyagösszetétel: 70% pamut, 30% nylon
Ára: 3490 forint

 A Mango tervezői a szabvány V-kivágású, dögunalmas pulóverét ebben az évben bordázott kötéssel igyekeztek némileg feldobni, ami tulajdonképpen nem is volt annyira elveszett ötlet. Nem túl hosszú, nem túl rövid, nem túl merev, nem túl nyúlós, nem túl vastag, nem túl vékony - vagyis amolyan korrekt középutas cucc ez. Ráadásul a márka mostanra szerintünk már kissé elszállt árfekvéséhez képest egész emberbarát összegért lehet megvásárolni.
Anyagösszetétel: 78% pamut, 19% poliamid, 3% elasztán
Ára: 4995 forint

A feljövőben lévő, de az előzőnél egyelőre azért csekélyebb renoméval bíró New Yorkerben hasonló árkategóriájú basic pulóvert találtunk. Tapintásra kellemesen puha, de ez az egyetlen pozitívum, amit elmondhatunk róla, ugyanis felvéve még egy százhatvan centis csajon is pocivillantós, pláne azután, hogy a második mozdulatnál felcsúszott mellig. A felületén így, nullkilométeres korában felfedezett kócos szöszök mennyisége alapján pedig bele sem szeretnénk gondolni abba, hogy hogy nézne ki egy mosás után… Felejtős.
Anyagösszetétel: 70% viszkóz, 20% poliamid, 10% elasztán
Ára: 5150 forint

 A Zara női osztályán találtuk a dögunalmas V-kivágásos pulóver alaptípusát, melyen azért szintén felfedezhetünk a tervezők részéről némi igyekezetet, már ha annak tekintjük ujjain található gombsorokat. Ezzel a modellel az a gond, hogy túlságosan vékony és így nem csupán, hogy magában nem melegít, de aláöltözni sem nagyon lehet, hiszen jóformán minden átüt rajta. Emellett még elég hosszú is - ami télen ugye nem lenne baj, sőt, viszont  - így a nadrággomb, az övtartó és a zseb szintén átüt rajta, ami ugye nem a legigényesebb látvány.
Anyagösszetétel: 80% rayon, 8% nylon, 2% elasztán
Ára: 5990 forint

A Mexx-ben fellelt változat a címke szerint tiszta pamutból készült, gyakorlatban viszont ez nem igazán érződik, anyaga meglehetősen szintetikusnak hat, és elég zavaró viselni. Az unalmasság és a V-kivágás ugye itt is adott, mindehhez pedig társul egy meglehetősen formátlan vonalvezetés, aminek köszönhetően a cucc felvéve még esetlenül is áll. Nem egy sikerült darab, többet vártunk ettől a márkától.
Anyagösszetétel: 100% pamut
Ára: 8690 forint 

 A Esprit szintén kínál tiszta pamut basic pulóvert, ezen ráadásul még kifejezetten érződik is, hogy milyen anyagból készült. Egészségesen vastag, finoman meleg holmi, aminek ha akarunk, még alá is öltözhetünk. Minőségét tekintve a hat modell közül ez tűnt a legstrapabíróbbnak, ezért ha rá tudjátok szánni az alul olvasható összeget, akkor a “fektess be az öltözködésedbe” jegyében szerintünk ezt vegyétek meg. Jó eséllyel több szezont is kibír majd.
Anyagösszetétel: 100% pamut
Ára: 11400forintLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés