free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Sonia Rykiel

Borsa         Címkék: divattervező, ismerdmeg, kirakat, kötött, márka 0 hozzászólás

Nem árt tudni, hogy a nagy divatmárkák nevei mögött kik állnak. Ismerd meg sorozatunkban most Sonia Rykielt, a kötött holmik francia királynőjét mutatjuk be.

Sonia Rykielt egyszerűen csak a "kötött holmik királynőjének" nevezik. A tervezőnő 1930-ban született Párizsban, és már 17 évesen egy textilbolt kirakatrendezőjeként dolgozott, majd hozzáment a butik tulajdonosához és teherbe esett. Ez fontos mérföldkő volt az életében, bár ekkor még senki sem tudta, hogy várandóssága fogja meghozni neki a hírnevet. Terhessége alatt ugyanis végig az foglalkoztatta, hogy hogyan tudna kényelmes és ugyanakkor nőies kötött ruhákat hordani, ugyanis a hatvanas évek szigorú szabásvonalai nem voltak elég kényelmesek számára. Így 1962-ben férjével együtt megalapította első saját kötött árú vállalkozását; az általa tervezett kötött ruhák és kabátok akkora sikert arattak, hogy hat évvel később megnyitotta saját butikját.

 

A tervezőnő által megálmodott ruhák szemben álltak a korábbi évtizedek merev formáival, szerinte nemcsak kosztümben és szigorú ingben lehet valaki sikkes. Kötött darabjai egyszerre voltak kényelmesek és elegánsak, saját megfogalmazása szerint számára az a legfontosabb, hogy ruhái második bőrként tapadjanak a viselőjére. Rykiel a hetvenes évek közepén felismerte, hogy nemcsak a ruhák terén arathat sikereket, 1978-ban piacra dobta első parfümjét, majd 1987-ben a boltok polcaira kerültek a kozmetikumai is.

 

http://pro.corbis.com, www.style.com

 

A tervezés önmagában nem elégítette ki ambícióit, elkezdett könyveket írni, valamint szállodákat rendezett be és 1995-ben még egy saját lemezt is kiadott. A bohém tervezőnő még napjainkban is aktívan dolgozik, bár kollekcióit már két segítséggel készíti, a lányával Nathalie-val és művészeti vezetőjével Gabrielle Greis-szel. A családi kézben lévő vállalkozás pedig még mindig virágzik, és Sonia Rykiel semmi jelét nem mutatja a visszavonulásnak. Ruháit olyan hírességek hordják, minta különc színésznő Chloe Sevigny, vagy Gwyneth Paltrow.

Idei őszi téli kollekciójában a csíkok dominálnak. Bár már több tervező is visszatért a derékszabáshoz, ő még mindig ragaszkodik az A-vonalhoz. Ruháiról már messziről látszódik, hogy kényelmesek. Ő nem hódolt be az idei kocka-mániának, sőt ebben a szezonban még a kesztyűk és harisnyák is csíkosak a kollekciójában. Lómintás estélyi ruhái kicsit olyanok, mintha egy mesefilm jelmezei lennének, a baby-dollszerű miniruhái és kabátjai pedig a gyermekkorunkat idézik. Ruháit leginkább azok kedvelik, akik messziről elutasítanak minden olyan darabot, amiben csak egy kicsit is bezárva érzik magukat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés