free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ismerd meg: Sonia Rykiel

Borsa         Címkék: divattervező, ismerdmeg, kirakat, kötött, márka 0 hozzászólás

Nem árt tudni, hogy a nagy divatmárkák nevei mögött kik állnak. Ismerd meg sorozatunkban most Sonia Rykielt, a kötött holmik francia királynőjét mutatjuk be.

Sonia Rykielt egyszerűen csak a "kötött holmik királynőjének" nevezik. A tervezőnő 1930-ban született Párizsban, és már 17 évesen egy textilbolt kirakatrendezőjeként dolgozott, majd hozzáment a butik tulajdonosához és teherbe esett. Ez fontos mérföldkő volt az életében, bár ekkor még senki sem tudta, hogy várandóssága fogja meghozni neki a hírnevet. Terhessége alatt ugyanis végig az foglalkoztatta, hogy hogyan tudna kényelmes és ugyanakkor nőies kötött ruhákat hordani, ugyanis a hatvanas évek szigorú szabásvonalai nem voltak elég kényelmesek számára. Így 1962-ben férjével együtt megalapította első saját kötött árú vállalkozását; az általa tervezett kötött ruhák és kabátok akkora sikert arattak, hogy hat évvel később megnyitotta saját butikját.

 

A tervezőnő által megálmodott ruhák szemben álltak a korábbi évtizedek merev formáival, szerinte nemcsak kosztümben és szigorú ingben lehet valaki sikkes. Kötött darabjai egyszerre voltak kényelmesek és elegánsak, saját megfogalmazása szerint számára az a legfontosabb, hogy ruhái második bőrként tapadjanak a viselőjére. Rykiel a hetvenes évek közepén felismerte, hogy nemcsak a ruhák terén arathat sikereket, 1978-ban piacra dobta első parfümjét, majd 1987-ben a boltok polcaira kerültek a kozmetikumai is.

 

http://pro.corbis.com, www.style.com

 

A tervezés önmagában nem elégítette ki ambícióit, elkezdett könyveket írni, valamint szállodákat rendezett be és 1995-ben még egy saját lemezt is kiadott. A bohém tervezőnő még napjainkban is aktívan dolgozik, bár kollekcióit már két segítséggel készíti, a lányával Nathalie-val és művészeti vezetőjével Gabrielle Greis-szel. A családi kézben lévő vállalkozás pedig még mindig virágzik, és Sonia Rykiel semmi jelét nem mutatja a visszavonulásnak. Ruháit olyan hírességek hordják, minta különc színésznő Chloe Sevigny, vagy Gwyneth Paltrow.

Idei őszi téli kollekciójában a csíkok dominálnak. Bár már több tervező is visszatért a derékszabáshoz, ő még mindig ragaszkodik az A-vonalhoz. Ruháiról már messziről látszódik, hogy kényelmesek. Ő nem hódolt be az idei kocka-mániának, sőt ebben a szezonban még a kesztyűk és harisnyák is csíkosak a kollekciójában. Lómintás estélyi ruhái kicsit olyanok, mintha egy mesefilm jelmezei lennének, a baby-dollszerű miniruhái és kabátjai pedig a gyermekkorunkat idézik. Ruháit leginkább azok kedvelik, akik messziről elutasítanak minden olyan darabot, amiben csak egy kicsit is bezárva érzik magukat.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés