free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hülye szokások, agyament babonák

Borsa         Címkék: babona, hülye, púder, rituálé, szokás 2 hozzászólás

Szerencsezakóban vizsgázni még normális, de embertársainknak ennél sokkal furább babonái is vannak. Vidám gyűjtemény hülye szokásokból, amiket kezeltetni kéne.

 Vizsga vagy állásinterjú előtt, eljegyzéskor, ébredés után vagy szülinapon egyaránt számosak embertársaink szerencserítusai, másoknál a kényszeres napi teendők sora gazdag, de nemhogy megszabadulni nem bírnak a málhától, egyre csak gyűlik a mások szemében hajmeresztő "napi penzum". Ezekből söpörtünk össze egy szívderítő őszi csokrot - lehet röhögni, szánakozni, hüledezni.

 

Kiszoruló félben a vallásosság, egyéb sorvezető híján összevissza kapadoz az ember, mindenféle babona és keleti/törzsi recept felé fordul, ha szorult helyzetben elkélne némi égi áldás és közbenjárás. Egy egyetemi pályatársam például minden vizsga előtt a nála jobban tanuló vagy felkészültebb kolleginák lerágott körme és összegyűrt hajszála után rimánkodott.Szent meggyőződése volt ugyanis, hogy ilyenkor a levágott és -rágott darabkák (melltartóba, de mindenképpen szívtájékon elhelyezve) mágikus ereje és tulajdonosuk tudása reá is átszáll, és bár nem olvasta az adott szakirodalmat, de ha azt húzná, figyeljük csak meg, még az is eszébe jut, aminek a létezéséről sem hallott azelőtt. A sikertelenség sosem aknázta alá az elánt és a reményt, a körmök és hajcsomók köré kreált, egyéb szertartásosság hiányával mindig magyarázható volt a kettes alá. Kidolgozás és koncentráció kérdése az egész - így alanyunk.

É. az összeragadt szempillák betege. Megfigyelése szerint, amikor a fenti sor középen összekapaszkodik a reggeli festés során (többnyire a jobb oldali), és se kefe, se izomerő nem bírja szétválasztani, na, aznap nagy baj, szerencsétlenség éri.Nemegyszer kellett beteget jelenteni már emiatt a munkahelyen, hiszen otthon maradni nem pusztán tanácsos, de elemi kötelesség ilyenkor, az ember egy bögre teával bújjon el valahová, és engesztelje ki a fentieket -, de munkába menni, BKV-ra vagy taxiba ülni, telefont felvenni, azt nem lehet.

K. zenetanár, vegetáriánus és környezetbarát. Hogy a minket körülvevő növényeknek és tárgyaknak is lelke van, nem újdonság, de ő a hideg idő beálltával egy jó kedélyű zenés-lakomás hétvége során minden ősszel befáslizza, betekeri az ágyak és az asztalok lábait, finom kelméket és vásznakat terít a bútorokra (minden, élő felületre), hogy melegen, jókedvben tartsa tavaszig társait, jó barátait és élete segítőit, ahogy ő fogalmaz.Ne fázzanak, érezzék a törődést, jó karban legyenek tartva. Tavasszal aztán egy újabb hacacáré keretében lekerül a gondoskodó ölelés, ismét pucérkodhat az öreg zongora lába meg a stoki a konyhában. No comm.

L. élete sorsfordító eseményeinek csak a születése napjával megegyező napokon hajlandó nekifutni, illetve, ha az adott nap számjegyei összeadva megegyeznek az ő dátumával, de végszükség esetén az évszámokkal, hónapokkal és napokkal való ádáz mateknak mindenképpen ki kell adni valami egyezést - erre muszáj elegendő időt és energiát szánni, mert nagyon is megtérül, állítja.Számmisztika híján a fene megette az egészet. Hogy állásinterjúkat hogy igazít ehhez, az hagyján, mondja, de az igazi kihívás, mikor utazási irodát kéne meggyőzni, hogy két nappal később induljon az a repülő…

1. Hülye szokások, agyament babonák
2. Az egybalkezes és a szöszölőLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés