free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Izraeli Filmhét

Borsa         Címkék: film, izrael, kishír, kultúrtripp, mozi 0 hozzászólás

Bevalljuk, mi sem követjük túlzottan az izraeli filmipar eredményeit, de szerencsére most bepótolhatjuk hiányosságainkat. Csütörtökön kezdődik az Izraeli Filmhét.

Kíváncsiak lennénk, hányan tudnának bármi értelmeset is makkantani arra a kérdésre, hogy "mondj egy izraeli filmet". Nos, akik úgy érzik - hozzánk hasonlóan -, hogy csúfosan alulműveltek a filmművészetnek ebben a szegmensében, azok most felszedhetnek magukra némi tudást, ráadásul előreláthatólag jól is fognak szórakozni közben.

Idén tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Izraeli Filmhetet. Az október 30-án kezdődő, egyhetes eseményen 13 mai izraeli filmet nézhetünk meg az Odeon LLoyd moziban.

www.kino.com, www.imdb.com, www.bavaria-film-international.de, www.allmoviephoto.com

A Sundance Fesztiválon díjazott Őrült föld mellett érdekesnek ígérkezik a Beaufort is. Joseph Cedar rendező munkáját a tavalyi Berlini Filmfesztiválon már díjazták, de akár még Oscart is nyerhet, hisz beválogatták a legjobb külföldi filmek közé. Ezt a jelölést egyébként a filmhét programjában is szereplő A zenekar látogatása című film kapta eredetileg, de az akadémia elutasította a jelölést, mondván a film nem eléggé külföldi, hisz több, mint a felében angolul beszélnek. Ez persze nem változtat azon, hogy jó film, az Izraeli Filmakadémia például imádta, egy rakás díjat adott neki, de 2007-ben Cannes-ban is díjazták.

A 2005-ös Szabad övezet nemcsak azzal keltette fel érdeklődésünket, hogy anno a filmforgatáson a siratófalnál imádkozó helyiek kihívták a rendőrséget, hogy azok zavarják el a stábot, aki ott forgatott csókjelenetet, hanem azzal is, hogy játszik benne Natalie Portman, és, mert a partnereként játszó Hanna Laslo 2005-ben Cannes-ban megkapta  a legjobb színésznőnek járó díjat.

Tehát minden jel arra mutat, hogy minőségi filmélményre lehet számítani, aki informálódni akar a részletes programról, az nézze meg az Izraeli Filmhét oldalát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés