free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Privát lidérc

HT         Címkék: álom, hímtag, lélek, lidérc, privát 0 hozzászólás

Alap, hogy mindenkinek volt már lidérces álma, de a privát lidércnek nincs köze a szexhez, csak a lefekvés előtti zabáláshoz. Hímtag a lúdvércről, azaz a lidércről.

Egy egészséges nagykorú tudja, hogy lidércek csak a mesében vannak. És mindenki tisztában van azzal is, hogy a lidércfénynek annyi köze van a halottakhoz, mint a mocsárgáznak a rothadáshoz. Ennek ellenére akárkinek lehet privát lidérce. A privát lidérc egy olyan hiedelemlény, akit csak egy ember lát. Mint a kiapadhatatlan humorforrás az amerikai mozifilmekben, amikor csak a főhős látja a kisangyalt vagy a kisördögöt.Gond csak akkor adódik, hogyha szélsőséges esetben a privát lidérc akkora befolyásra tesz szert az illető fölött, hogy az belehal, vagy befolyásolni tudja a tetteit, esetleg erről a környezete is tudomást szerez, és úgy ítéli meg, hogy az káros az illetőre és/vagy a társadalomra. Nagy szerencsénkre nem minden, az utcán magában beszélő, járókelő dumálgat a privát lidércével, és kevesen gyilkolnak a privát lidércük sugallatára hivatkozva.

Bár egyesek huszonegy gramm tömegűnek vélik az ember lelkét, és az orvostudomány is foglalkozik a lélekgyógyászattal, és köztudott, hogy nincsen SI szabványú mértékegysége a léleknek, ennek ellenére nem vitatéma, hogy van-e olyan, hogy test, meg szellem, meg lélek, mert még a legmenőbb filozófusokban is bujkálhat az a bizonyos kisördög. A lidérc kifejezésnek a mai nyelvhasználatban egyre kevesebb köze van a bűbájhoz és a mitológiához, annál inkább a sci-fihez és a lelki parazitákhoz. A lidérceknek igazából nem tudni a nemét, mert nem is nagyon van nekik. Ha a lúdvércre gondolunk, akkor meg érthetetlen az emberi hagyomány, meg hogy a liba kifejezés napjainkra elnőneműsödött, és az most lényegtelen, hogy Zeusz hattyú képében ejtette-e meg Nemezist, vagy hogy Csaba királyfi volt-e a legendás Lúdfejedelem, vagy hogy lúdtalpasak-e a boszorkák.A mitologikus lidérc abban különbözik a privát lidérctől, hogy míg az előbbiben több ember hisz, addig az utóbbiban csak egy ember. Ha egy lidércet csak egy illető lát, és nem tud megszabadulni tőle, akkor simán beleőrülhet az egyéni hiedelemlényébe. Persze nem minden illetőből lesz skizofrén, aki olyan lidércet lát, amit más illetők nem látnak, de akárki érezheti úgy, hogy nyomja egy lidérc. Az most nem érdekes, hogy mi köze a léleknek az álmokhoz, de alap, hogy lidérckedni félős dolog évezredek óta, és mindenkinek volt már lidérces álma például.

Az most nem fontos, hogy a boszorkáknak meg a boszorkányoknak köszönhetjük, hogy a nemi közösülést ikes igével is mondhatjuk, meg a basz (nyomni) ótörök igetőnek, mert egy privát lidércnek nincsen neme, ennek ellenére a lidércek szexhez fűződő viszonya azon az alapvetésen nyugszik, hogy a keresztény hittudomány szerint a szexuális ingerenciát egy olyan természetfeletti lény okozza, aki a Gonosszal cimborál. Ráadásul az összeurópai néphitben is szerepel az alvó illetőt álmában szexuálisan meglepő hiedelemlény. És, hogy a nők nemi vágyáért a hím lidércek, a férfiak szexuális ingerenciájáért pedig a nőstény lidércek a felelősek. És az sem fontos, hogy egyes vélemények szerint a lidérces álmok elkerülhetőek például egészséges étrend betartásával, és a lefekvés előtti bezabálás mellőzésével.Mindennek ellenére a lidércnyomás a mai szóhasználatban egy olyan emberi érzést jelent, amit leggyakrabban félálomban érez az ember. A lidércnyomáskor az alvó illető legalább annyira tehetetlennek érzi magát, mint egy gombostűre szúrt pillangó, és legalább annyira nem kap levegőt, mint egy csecsemő, akinek a nyakára tekeredett a köldökzsinór. Mindenki tudja, hogy igazi mazó hozzáállás élvezni azt a kínzó érzést, amit a lidércnyomás tud okozni. Kevesek kedvenc álma például az, amikor Jabba teljes testtömegével az álmodó mellkasára helyezkedik. Viszont hála a tudománynak a lidérces álmokat elkerülendő ér tudatosan aludni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés