free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 legendás filmes fegyver

Borsa         Címkék: 5, fegyver, filmes, lista, stílusos 2 hozzászólás

Az akció- és kalandfilmek főszereplői általában kivételes képességű hősök, de nem sokra mennének legendás fegyvereik nélkül. Bemutatunk öt híres filmes fegyvert.

Nem kell feltétlenül akciófilmbuzinak lennünk ahhoz, hogy a mozivásznon belefussunk egy pofás kardba, pisztolyba vagy bármilyen más, testi épséget fenyegető harcászati eszközbe. Alapjáraton persze nem a fegyver fog bejönni, hanem az, aki használja, vagy ahogyan használja, és persze az is lényeges, mennyi "lélek" szorul abba a kis eszközbe, amit fegyvernek hívunk. Lássuk az 5 legstílusosabb filmes fegyvert!

 

http://hu.wikipedia.org44-es Magnum – Piszkos Harry

Clint Eastwood fegyver nélkül nem is igazi Clint Eastwood, de ha meg kell jegyeznünk egy mozit, ahol hangsúlyosabb volt a kezében tartott lőfegyver, mint ő maga, akkor a Don Siegel rendezte 1971-es Piszkos Harry a befutó. Ki ne emlékezne a nagyon laza és végletekig cinikus zsaru, Harry Callahan 44-es Magnumára, és az azt éltető monológjaira. A 44-es Magnum amúgy nem egy konkrét fegyver, mert ez valójában a lőszert jelenti, vagyis minden 0,44 hüvelyk névleges átmérőjű - ez nagyjából 10,9 mm - Magnum lőszert pukkantó pisztolyt 44-es Magnumnak becéz az utcai szleng. Mindenesetre a Piszkos Harry után a 44-es Magnum lőszert használó, 29-es mintájú Smith & Wesson revolverek ára a csillagos eget verte…


http://t-hometv.huFénykard – Csillagok háborúja

Talán nincs is ennél népszerűbb harci eszköz; az övre csatolható és gombnyomásra "lézercsővé" váló jedi-kard valószínűleg minden Csillagok háborúja-rajongó álma. Egyrészt ugye státuszszimbólum, másrészt meg minden anyagot gond nélkül átvág, kivételt ez alól csupán a Cortosis nevű ritka ásvány képez, ami a többi anyaghoz viszonyítva sokkal ellenállóbb a fénykarddal szemben. A kard pengéje maga az erő, melyet egy Adaminum nevű kristály hordoz magában, a penge színét a kristály határozza meg. Emlékszünk ugye, hogy volt mindenféle színben, de a vörös csak a rosszfiúknak járt. Ez az Adaminum sötét "testvéréből" készül, melyet a Sith lovagok használtak előszeretettel.


www.newlaunches.comFuturisztikus kütyük – MIB - Sötét zsaruk

Nos itt nem is pontosan egy fegyverre gondoltunk, hanem az összes lehetetlenül kinéző, óriási vagy éppen aprócska, de annál nagyobbat durrantó harci eszközre, mellyel az intergalaktikus terroristák ellen veszik fel a harcot a sötét zsaruk. Talán a legemlékezetesebb mégiscsak a zajos tücsök névre keresztelt - becézve tücsökpöcs - marokpisztoly, melyet J ügynök először kap kézbe, és legnagyobb meglepetésére a kis fegyverben igen nagy erő lakozik. Vagy ott van a deneutralizáló készülék, mely a rövidtávú memóriának esik neki, és nyomtalanul törli a látottakat. Ilyen cucc néha nekünk is jól jönne...


www.follow-me-now.deKatana – Kill Bill

A katana egy japán szamurájkard, a legnemesebb fajtából, Kill Bill és csapata igazi Hattori Hanzo kardokkal ontotta a vért. A legerősebb acélból készül, pengéje törhetetlen és teljességgel összetéveszthetetlen; egy Hattori Hanzo pengét csak a többi Hanzo karddal lehet összehasonlítani, a világ más kardjaival nem - hangzik el a Kill Bill-ben. Azon túl, hogy egy nyisszantással lehet velük koponyát lékelni, gyönyörűek is. Aki vevő az ilyesmire, annak jó hír, hogy pontos másolatokat lehet rendelni a netről, persze ezzel senki ne próbáljon meg fát aprítani, mert csúnya vége lesz.


www.moviewallpapers.netOstor - Indiana Jones

És végül jöjjön a kedvencünk, ami nem rideg fém, hanem puha bőr, de nagyot tud csípni, főleg, ha olyan szakértő kezekbe kerül, mint Indiana Jones professzoré, aki mesterfokon bánik a csattogós ostorral. A kultikus fegyver minden Indy részben ott fityegett kedvenc professzorunk övénél, és mind az ellenség lefegyverzésére, mind pótindának kitűnően alkalmasnak bizonyult. A Jones karakter védjegyévé vált ez az eszköz, mely egy fa nyélből és ráerősített szíjból áll, csattogó hangját pedig annak köszönheti, hogy az ostor végén lévő sudár 330 m/s, a hangsebesség fölé gyorsul, így egy hangrobbanás keletkezik. És bár ő nem suhogtatta úgy, mint a csikóslegények az Alföldön, azért mégiscsak ez a legszimpatikusabb a mi szívünknek is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés