free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szexista konfliktus

Borsa         Címkék: hímtag, konfliktus, munka, szexista, viszonyok 1 hozzászólás

Sokan tiltakoznak ellene, de tény, hogy van némi különbség a női és férfi gondolkodás között, és ez bármikor eredményezhet konfliktust. Hímtag mese. I. rész.

Félretéve a nemi diszkriminálós sirámokat, mindenki tudja, hogy van egy-két alapvető különbség a női gondolkodás és a férfi gondolkodás között. A legtöbb csaj nemcsak, hogy empatikusabb, mint a pasija, hanem még az anyasághoz is jobban ért. Ennek ellenére a nők és a férfiak másként gondolkodása bármikor eredményezhet konfliktushelyzetet, akár munkaügyit is. És most nem arra gondolok, hogy egy vezető beosztású hím munkatárs pozíciójával visszaélve szexuális tevékenységre kényszeríti a nőstény munkatársát, hanem arra, hogy egy nő és egy férfi között lezajló munkaügyes szituációt miért is értékelik másként a különböző neműek.

 Egy példa. A főhőse legyen egy nő és egy férfi, nagyjából egykorúak. A főhősök munkaügyben kerülnek kapcsolatba, látásból ismerik egymást, de nem dolgoztak még közösen soha. A nő egy rendezvényszervező cég alkalmazottja. A feladata végig asszisztenskedni egy divatbemutató megszervezését és lebonyolítását. A férfi dolga a rendezvény mozgó képes megörökítése, azaz lekamerázása. Mindkettőjük egyenrangú
alvállalkozója a munkáikat megrendelő divatcégnek, nincsenek alá-fölérendeltségi viszonyban, de mindkettőjük közös érdeke, hogy a divatbemutató jól sikerüljön, hiszen a megélhetésükről van szó. Eddig akár egy bimbózó szerelmi románc kezdete is lehetne a sztori, és folytatódhatna egy színfalak mögötti fergeteges snellszexeléssel a történet, de egy ártatlan tréfa miatt kialakul a munkaügyi konfliktus kettejük között.

 

Az elején ment minden profin. Ki-ki intézte a kis ügyeit, feladatait, amikor indokolt volt, akkor találkoztak a melójuk közben, viszont a nő egyre többet járt a férfi nyakára. "Hogy minden rendben megy-e?" meg, hogy "Nem kell-e valamiben segítenie?" és a többi. A békés együttmunkálkodás fenntartása érdekében a férfi, aki hisz a hierarchiában, de tiszteli az egyenrangúskodást is, tűrte egy ideig a nő egyre gyakrabban előforduló jelenlétét. Sőt, egy darabig azért nem tett semmit, mert betudta a nő gyakori feltűnését őszinte érdeklődésnek, kíváncsi tanulnivágyásnak, kísérletnek, amit a nő azért tesz, hogy jobban megismerjen egy olyan szakmát, amiben eddig még nem szerzett gyakorlatot. Ment a rendezvény, ahogy kell. Forgott a kamera is a megrendelő érdekeinek megfelelően dokumentálva a divatbemutatót.

 


 

Mindenki elégedett volt, és a vendégek is boldogok voltak, mind az ezren. A konfliktusos helyzet akkor kezdődött, amikor a férfi megelégelte, hogy a nő túl sokat sertepertél körülötte, és mivel lelkes fontoskodónak tartotta a csajt, aki állandóan intézkedik, így bizonyítván magának és másoknak, hogy nélkülözhetetlen a munkája, úgy gondolta, hogy megtréfálja a nőt.

Amikor a divatbemutató a felénél járt és éppen szünet volt, akkor a nő újra megjelent a férfinél, aki a munkatársai körében dohányzott, és jött a szokásos segítőkészségével. A férfi erre azt mondta, miközben egy olyan stage pass lógott a nyakában, amivel a divatbemutató összes helyszínére beengedik a biztonságiak, hogy a kamerások nem tudnak a backstage-ben forgatni, mert nem tudnak bejutni oda, ami persze nem volt igaz. A nő elrohant intézkedni. A munkatársai unszolására a férfi még megpróbált utána futni, hogy közölje vele, hogy átverés áldozata lett, de nem érte utol. Felhívni meg lusta volt. Meg mégiscsak vicc, hátha jól sül el.

Percekkel később a nő feldúltan érkezett vissza a viccelődés helyszínére. De előtte még felhívta a fővállalkozó, azaz a megrendelő egyik, a rendezvény helyszínén tartózkodó képviselőjét, hogy elpanaszolja az esetet, ami vele megesett. A férfi azért tudott a telefonról, mert a megrendelő képviselőjével volt, akinek most nem fontos a neme. A képviselő még mindig a helyszínen volt, amikor a nő visszaért a férfihoz, és igen indulatosan nyilvánította ki nemtetszését.

 

 

Szerinte egyáltalán nem volt vicces, hogy fölöslegesen tolta le a biztonságiakat, mert úgy érzi, hogy egy ügyön dolgoznak a férfival, hogy mindkettőjük közös érdeke, hogy a megrendelő elégedett legyen és a többi. A férfi nyugodtan tűrte a nő indulatait, kis ideig azzal szórakoztatta magát, hogy kajánul vigyorgott a műsoron, aztán meg azon mosolygott, hogy az ő reakciói hogyan húzzák fel a nő érzelmeit. A játszmázás már ott tartott, hogy a nő eljutott odáig az elégedetlenkedésben, hogy elkezdett alá- fölérendelőset játszani, és számon kérni a férfit, sőt testi kényszert, azaz ütésváltást helyezett kilátásba. Az hagyján, hogy férfi az erőszakmentesség híve, de nőt meg aztán sohasem ütne meg, mert annyira lovagias. Viszont az agresszió emlegetésére a férfiben felgyülemlett a férfigőg, és megemelt hangon küldte el  a vasporos picsába a nőt.

Folyt.köv.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés